Nudelwok med kjøttdeig, chili, squash og paprika
En enkel wokrett med mye smak.
En enkel wokrett med mye smak.
Påsken er vel overstått og det er sunn hverdag igjen. Her kommer nok en fiskefavoritt, laget av torsk – rett og slett fordi det er en av favorittfiskene her i huset…
I påsken hadde vi koselig hyttebesøk av begge jentene mine med samboere og barn. Og siden jeg tidligere hadde lovt de å legge ut en ny hamburgeroppskrift på bloggen, var jo det en ypperlig anledning til å prøve ut en ny oppskrift og få denne grundig kvalitetssikret av ekspertisen samtidig.
Her kommer menyen fra påskeaften, som besto av bruschetta til forrett og til hovedrett, tradisjonen tro – lammestek. Til dessert – hva annet enn påskeegg?
Hyttemuffins er alltid populært, også i påsken. Man tager en standard muffinsrøre og fyller med det som måtte finnes i fryser eller fruktfat. Denne gangen var det to epler som ble puttet oppi, noe som falt i smak hos store og små…
Hva med kongekrabbe til forrett eller smårett?
Lesere av bloggen har kanskje fått med seg at jeg har en forkjærlighet for foccacia. Flere av dere har spurt om det går greit å erstatte hvetemelet med speltmel, og det kan jeg jo ikke svare på før jeg har prøvd det. Og nå kan jeg svare på det…
Når det gjelder hvilke matvaner våre barn skal få er mye opp til oss foreldre. Vi kan ikke forvente at barna våre skal få gode og sunne matvaner hvis vi ikke har det, og hvis vi ikke legger til rette for at de også skal få det.
Denne retten er perfekt enten du skal servere få eller mange. Den kan eventuelt lages som en ren vegetarrett eller du kan øke mengden med spekeskinke, eller erstatte skinken med annet kjøtt – for eksempel kylling. Uansett får du en enkel og velsmakende rett.
I påsken er det lange og late frokoster, med mye godt på bordet, og ikke minst hjemmebakte, lunkne rundstykker. Frokosten nytes rundt kl. 10, mens vi hører på Viggo Valle og Påskelabyrinten på NRK P1…
Her kommer oppskrift på en forrett som er spesielt egnet å servere på hytta nå i påsken. Utgangspunktet er lefser som smøres med en ostekrem og kan ellers fylles med det du måtte ha tilgjengelig.
Her kommer oppskrift på en klassisk pannekakedessert, crêpe suzette. Laget på fersk appelsinjuice, det vil si en ekte påskedessert!
En kjapp og god kyllingrett, med mange gode italienske smaker. Ypperlig fredagsmat.
En rask og god hverdagsrett av svinekjøtt, som eventuelt kan byttes ut med kyllingfilet, hvis du heller foretrekker det.
Her kommer oppskrift på smakfull «kebab», som smaker godt til hjemmelagede pitabrød, eller til ris eller couscous tilsatt gurkemeie. Til kebaben serverer jeg en syrlig tomatsalsa og en frisk mynteyoghurt. Spennende smaker og kombinasjoner som er verdt å prøve!
Denne retten er et forsøk på å gjenskape en av rettene fra restauranten Dinner i Oslo. Spennende å blande oksekjøtt, kylling og scampi.
Det er tid for å offentliggjøre vinneren av …
En enkel og utrolig velsmakende forrett…
Oppskrift på sjokoladesnurrene mine er nå å finne blant påsketipsene i bladet «Aktivitet», som er medlemsbladet for 4H. For en tid tilbake fikk jeg en henvendelse fra 4H om de kunne få lov til å benytte oppskriftene på sjokoladesnurrer i sin påskeutgave. Det var selvfølgelig helt ok, og resultatet ser dere her …
Her kommer en enkel og god kakeoppskrift til helgen. Kaken ble laget i hui og hast sist søndag, da jeg plutselig kom på at jeg hadde glemt å tenke på dessert da jentene skulle komme hjem på søndagsmiddag. Tiden var knapp og gode råd var dyre…
Her kommer oppskrift på en skikkelig høydare, servert på en lørdag kveld med god østerriksk hvitvin til….
Kanskje potetsuppe ville ha vært noe å imponere MasterChef-dommerne Hellstrøm, Vardøen og Gausdal med? Potetsuppe har jeg tenkt å lage i flere år nå, men den har liksom gått i glemmeboken flere ganger. Helt inntil i går. Da fikk jeg endelig smakt på denne herligheten, og den innfridde. En enkel, billig og velsmakende suppe, som kan benyttes til både hovedrett eller forrett.
Da jeg første gang smakte kombinasjonen av ananas og chili ble jeg gledelig overrasket. Og det blir jeg hver gang jeg spiser denne desserten…
Når jeg lager røstipoteter så tenker jeg alltid; «hvorfor lager jeg ikke dette oftere»? Og mannen min sier alltid; «hvorfor laget du ikke mer»… Alt for lite røsti lager du slik…
Familien har fått en ny favoritt, nemlig disse luftige, friske og gode sitronbollene med pistasjkrem! En utrolig god kombinasjon som virkelig kan anbefales!
Nå er beslutningen endelig tatt, vårt Norema furukjøkken fra tidlig på 90 tallet må nå vike for en lysere, mer praktisk og moderne utgave. Og endelig får jeg byttet ut dekorflisene jeg har forsøkt å kamuflere bak brett og kniver gjennom mange år… Du verden som jeg gleder meg …
Denne torskeretten er jeg utrolig fornøyd med, om jeg skal få si det selv! Kombinasjonen med fersk og god torsk med en touch av sitron og persille, samt den friske og rene smaken fra den fargerike ratatouillen var bare nyyydelig…
Når det ringer på døra smiler Mathias på 20 måneder fra øre til øre; «Milie kommer»?! Det er stor stas når storesøster Emilie kommer på besøk, og den gleden er nok gjensidig. Og det er også stor stas for mammaen å få veslejenta hjem på besøk. Da er det koselig å lage noe ekstra godt til middag, slik som denne saftige kyllingretten med en kjempegod paprikasaus til.
En basis muffinsoppskrift som utgangspunkt kan skape gode mmmmmmmmmm-opplevelser foran peisen med litt mørk sjokolade og bringebær som følgesvenn. Fort gjort er det også.
Vafler er typisk hyttemat, spesielt når det plutselig står gjester i døra.
På hytta er kunsten å begrense oppvasken mest mulig, og da er gryteretter et godt valg. I tillegg er det enkel og god mat som passer seg selv, og det er heller ikke å forakte…
Det er ikke alltid det er tid og overskudd til å lage hjemmelaget dessert. Det er imidlertid alltid tid til å nyte en god dessert, og under en venninnemiddag rett etter arbeidstid forleden serverte jeg denne enkle, men likevel gode desserten. Med gode råvarer kan ofte det enkle bli det beste. Og kronen på verket er her kakao og chilikrydder!
Vel hjemme fra en ukes vinterferie var det slunkent i skuffer og skap. Men, har du en fløteskvett på lur blir det alltids muligheter for et velsmakende pastamåltid, som du kan smaksette det som måtte dukke opp i skuffer og skap.
Vinterferie, hytteliv og late dager gir mer tid og overskudd til å finne på noe ekstra godt til lunsj, slik som for eksempel disse innbakte hornene. Hornene kan fylles med det du måtte ha lyst på…
…. sto det i en epost som kom for et par uker siden. Jeg får fra tid til annen henvendelser fra ulike aktører om å delta på arrangementer ol, men da tenkte jeg «nå er det noen som prøver å tulle med meg». Det var det slett ikke…
Kamskjell er enkel og god mat dersom du vil unne deg noe godt. Denne retten kan du servere som forrett eller en smårett.
Laks og sennep er utvilsomt en god kombinasjon…
Når du først har smakt hjemmelaget wienerschnitzel er du solgt. I tillegg til å få en fin matopplevelse får du også muligheten til å få ut eventuell aggresjon da kjøttet skal bankes temmelig flatt før det er klart til panering og steking.
Denne retten ble servert som hovedrett på siste gourmetkveld. Gourmetklubbens medlemmer var samstemte i at dette var en «bedre middag», og min mann gikk så langt som å si at «dette kjøttet er noe av det beste jeg har smakt». Dette er med andre ord et godt tips dersom du har lyst til å imponere litt ekstra!
Pizza er rask og enkel mat, og er grei å kombinere med fredagssysler som handling og husvask. Deigen blir bedre om den får heve lenge, og jeg pleier derfor å lage bunnen straks jeg kommer hjem fra jobb, og så baker jeg den ut når vi og huset er klar til helga.
Her kommer oppskrift på gratinerte pastaskjell med godt tilbehør. Jeg ble for en tid tilbake spurt av en av mine lesere om jeg har oppskrift på pastaskjell.
Jeg fant inspirasjon til denne oppskriften i Familiekokeboka, og den er virkelig verdt å teste ut. En pryd for øyet og en fryd for ganen. Passer godt til både fisk og kjøtt av alle slag.