Jeg heter Trine, og er litt over middels opptatt av mat, og veldig glad i å fotografere. Jeg er på stadig jakt etter gode oppskrifter og ideer som kan danne grunnlag for gode matopplevelser rundt bordet hjemme i Lørenskog eller på hytta på Karlsøya i Skjebergkilen. Og etter hvert kanskje også på matbloggen. Jeg prøver å fokusere på enkle og ganske sunne retter i hverdagen. I helgene prøver jeg å være litt mer kreativ og har jeg tid lager jeg gjerne en tre-retters middag til lørdag kveld. Ellers elsker jeg å bake og har, som dere kanskje har lagt merke til, en forkjærlighet for gjærbakst.

 

Trine Sandberg_3-2

 

Jeg er født og oppvokst i Trondheim, men er bosatt i Lørenskog sammen med min kjære Viggo, sønnen vår Mathias Jæger (juni 2008) og hunden vår (Elleville) Ellie. Jeg har også to voksne døtre (Anette og Emilie) og fem herlige barnebarn – Markus, Anine, Sienna, Philip og Max, en svigersønn og to stesønner. Det blir med andre ord fullt rundt bordet når vi alle samles.

 

Trines kokebok for unge kokker

 

Jeg er utdannet jurist, men sa i oktober 2015 opp jobben min som seniorrådgiver i Utdanningsdirektoratet for å jobbe som matblogger og kokebokforfatter på heltid. Samtidig innredet vi sokkelleiligheten i huset vårt til Matverksted med eget kjøkken, matbod, møterom/fotostudio, slik at jeg kunne flytte virksomheten min ut av vårt private kjøkken. Maten på bloggen og i kokebøkene mine er maten vi spiser hjemme hos oss – enten det er hverdag, helg, høytid eller fest.

 

 

Bakgrunnen for opprettelsen av matbloggen i januar 2007 var at jeg ønsket å samle oppskriftene mine, primært for min egen del, men også for døtrene mine, venner og bekjente, som av og til spør etter oppskrifter på retter eller bakst de har fått servert hjemme hos oss. Det var tilfeldig at jeg valgte et bloggverktøy, og begynte å legge ut oppskrifter, og etter det har det bare ballet på seg. Så det som i utgangspunktet skulle være en privat «oppskriftsbase» er altså blitt en matblogg og seks bestselgende kokebøker! Enda det ikke var meningen.

 

Når det er sagt synes jeg det er utrolig morsomt at matbloggen nå har fått et noe annet formål og en helt annen dimensjon enn jeg opprinnelig tenkte. Det er utrolig gøy å få så bra respons på bloggen, og det er inspirerende å lese at noen har forsøkt oppskriftene og har hatt en god matopplevelse – eller at de har blitt inspirert til å prøve nye retter og metoder, og har funnet ut at det slett ikke trenger å være vanskelig eller tidkrevende å lage mat fra bunnen av. Dette er også blitt en ytterligere inspirasjon for meg, som gjør at jeg i større grad utfordrer meg selv, noe jeg tror også vil gjøre bloggen enda bedre på sikt. Disse erfaringene har jeg også tatt med meg i de seks kokebøkene mine, «Trines mat» og Trines mat 2, Trine inviterer, Trines hverdagsmat, Trines kokebok for unge kokker og Trines jul – som alle er blitt bestselgere og til sammen er trykt opp i mer enn 480 000 eksemplarer! Les mer om bøkene mine nedenfor.

 

Trines kokebok for unge kokker

 

Dersom det er noe du savner, eller du har forslag, oppskrifter eller tips til bloggen, er jeg åpen for innspill. Bruk helst kommentarfeltet under et relevant innlegg eller kontaktskjemaet, jeg vil gjerne høre fra deg! Jeg har dessverre ikke kapasitet til å besvare alle individuelle spørsmål som sendes på mail, men forsøker så langt det lar seg gjøre å besvare spørsmål som kommer i kommentarer til innlegg på bloggen, slik at mine svar kommer alle leserne til gode.

 

Trine og Ellie

 

(Foto: Astrid Waller, Oda Hveem, Sara Johannessen og Mona Nordøy)

 

Trines matblogg støtter SUNN FORNUFT-plakaten. Les mer om det her.

Trines jul forside-2

TRINES JUL

I min sjette kokebok TRINES JUL (2022) finner du mine beste oppskrifter til den søte juletid – i alt 145 oppskrifter på alt du trenger til adventstiden, julekosen og julematen. Ønsker du å bake perfekte safransnurrer, lage brente mandler, bringebærtrøfler, kanelstjerner og luftige skumboller? Vil du for første gang forsøke deg på perfekt ribbe, pinnekjøtt, juleskinke, lutefisk eller reinsdyrfilet? Boken tar deg med gjennom alle eventuelle fallgruver og gir deg de uunnværlige rådene. Og selvfølgelig finner du også oppskrifter på brownie-juletrær, pavlova med julens smaker, tomatsild og rømmesild, vintersalater, sprø knekkebrød og saftige rundstykker.
I boken har jeg også samlet alt om spiselige gaver i et eget oversiktlig kapittel, og du får gode tips til hvordan du enkelt kan invitere til juletrefest med store og små. Jula varer for mange til over nyttår, og nyttårsfesten er tilgodesett med flere menyer. Har du rester igjen etter julemåltidene, finner du gode ideer til hva du kan gjøre med dem.

kjøp nå
Trines kokebok for unge kokker - cover

TRINES KOKEBOK FOR UNGE KOKKER

I min femte kokebok (2021) er målgruppen barn og unge i alderen 10-16 år (pluss/minus) og ellers alle som ønsker oppskrifter og tips når de skal lage mat som barn og unge (og voksne) liker. Boken inneholder 65 oppskrifter til hverdag, helg og fest, delt inn i fire kapitler: etter skoletid – middag – fredagskos – kaker & søte saker. Her finner du oppskrifter på alt fra spennende blingser og smoothiebowl, til pizzavafler, tomatsuppe, grønnsaksuppe med kjøttboller, kebab, torskegryte, sushibowl, tacograteng, pizza, pølsehorn, blåbærmuffins, skoleboller, oreokake, cupcakes og milkshake, for å nevne noe. I tillegg er det et innledende kapittel med info om råvarer, kjøkkenutstyr, litt om koking og steking – og ikke minst mange tips som kommer godt med når du skal lage mat. Fremgangsmåten i oppskriftene er grundig beskrevet, og i tillegg til ingrediensene er det også en liste over hvilke kjøkkenredskaper som trengs for å lage de ulike rettene.

kjøp nå
Trines hverdagsmat

TRINES HVERDAGSMAT

I min fjerde kokebok (2019) finner du mine beste hverdagsmiddager, hvor de fleste er helt nye og ikke å finne på bloggen. Mitt fokus er matglede og det å samles rundt middagsbordet, og de aller fleste oppskriftene er sunne, enkle og raske. I Trines hverdagsmat finner du blant annet 23 deilige vegetaroppskrifter, for deg som ønsker å spise litt mindre kjøtt, men likevel godt og variert. Og så får du også oppskrift på deilige hverdagsdesserter - for vi må kose oss litt til hverdags også, ikke sant?

kjøp nå
unnamed

TRINE INVITERER

Med min tredje kokebok (2017) ønsker jeg å senke terskelen for å invitere familie og/eller venner på en matbit. Her finner du nærmere 90 oppskrifter, fordelt på 16 menyer til hverdag og fest, samt mine beste pizza- og tex-mexoppskrifter og deilige oppskrifter til sommerfesten. Med på kjøpet får du også mine råd og tips om hvordan du best kan planlegge og forberede måltidet, hvordan du beregner porsjoner til mange gjester – og hva du kan gjøre ferdig på forhånd.  

kjøp nå
matblog-book-02

TRINES MAT 2

I min andre kokebok (2015) finner du mine beste oppskrifter på boller, brød, rundstykker, kaker og kjeks. Med på kjøpet får du også mine beste baketips. I boken finner du også fristene ukemenyer og smakfulle festmiddager.
Boken er nå oppe i et opplag på ca. 100 000 eksemplarer.

kjøp nå
matblog-book-01

TRINES MAT

I min første kokebok (2013) finner du blant annet fristende ukemenyer, frokoster, småretter, venninnemat, sommermat, fristelser fra havet, høstmat i vennelag, familiemiddager, romantisk 3-retter, ukemeny på budsjett og kakefavoritter.

Boken er nå oppe i et opplag på ca. 200 000 eksemplarer.

kjøp nå

Min Handleliste