Trines matblogg har fått ny funksjonalitet, slik at du kan lagre og organisere favorittoppskriftene dine, samt planlegge innkjøp og måltider. Her kan du blant annet:

  • Merke, lagre og organisere dine favorittoppskrifter på nettsiden
  • Lage og lagre dine ukemenyer
  • Lage og skrive ut handlelister

For å kunne gjøre dette må du opprette en profil på trinesmatblogg.no og være pålogget. Du kan selvsagt benytte bloggens øvrige funksjoner uten å være pålogget,

SLIK OPPRETTER DU BRUKER/LOGGER DU DEG PÅ
Klikk på feltet øverst i høyre hjørne «logg inn/registrering” og registrer deg med brukernavn/e-post og passord. Når du skal logge deg på klikker du på det samme feltet. Du kan lese brukervilkårene for siden her.

Alle påloggede funksjoner på nettsiden skjer via nedtrekksmenyen øverst i høyre hjørne.

Du kan redigere din profil her.

Har du glemt passordet? Klikk deg inn her og få tilsendt nytt passord.

 

Du kan merke, lagre og organisere dine favorittoppskrifter på “min side”. Slik gjør du det:

Klikk på den blå knappen ”legg til i favoritter”, som du finner på alle oppskrifter. Dersom du er pålogget vil oppskriften bli lagret på din profil under ”mine favoritter”. Dersom du ikke er pålogget vil du bli dirigert til innloggings-/registreringssiden.

 

 

Du kan også gå inn via menyen øverst i høyre hjørne, på “mine favoritter”. .

Her kan du organisere oppskriftene i mapper, etter ditt eget system.

Opprett mapper ved å klikke på ”legg til+”, gi mappen et navn og klikk deretter på “+”. Du legger oppskriftene i ønsket mappe ved å klikke på ”v” i høyre hjørne, ”legg i kategori” og velg hvor du ønsker å legge den. Du har også tre andre valg her:

  • ”legg til i ukemeny”,
  • ”legg til i handleliste” og
  • ”fjern fra favoritter”

Du sletter en mappe eller oppskrift fra profilen din ved å klikke på ”x”.

 

Hver uke publiserer jeg en ny ukemeny på bloggen, som du finner her. Du kan også selv lage din egen ukemeny ved å klikke “legg til i ukemeny” på aktuelle oppskrifter.

Dersom du er pålogget vil oppskriften bli laget på din profil under MIN UKEMENY. Dersom du ikke er pålogget vil du bli dirigert til innloggings-/registreringssiden. Du må være pålogget for å benytte ”min ukemeny”.

Du finner MIN UKEMENY ved å klikke på “logg inn/registrering” i høyre hjørne, og logge deg på din profil. Her kommer oppskriftene du har merket av frem, og du kan enkelt klikke på dem og dra dem til ønsket dag. Bruk “rullefeltet” under  ukemenyen (se pil) til å navigere videre til torsdag, fredag osv.

Dersom du benytter mobil holder du på oppskriften og velger ønsket dag som kommer opp i en boks.

Ukemenyene lagres i et eget arkiv, MINE UKEMENYER (se pil).

Ta gjerne en titt her, hvor jeg har delt mine tips om hva som kan være lurt å tenke på når du skal sette sammen en ukemeny.

 

Du kan lage handleliste av alle oppskrifter som er publisert etter 1.1.11. Det kan du gjøre via knappen LEGG I HANDLELISTE/HANDLEKURV som du finner på oppskrifter, på ukemenyen, i MIN UKEMENY og i MINE FAVORITTER.

Du lager handlelisten ved å logge deg på og gå inn på MIN HANDLELISTE (øverst i høyre hjørne). Klikk deg inn på SKRIV UT HANDLELISTE og merk oppskriften du vil lage handleliste av. Her kan du også justere antall porsjoner, se + og – til høyre for oppskriftstittelen.

Deretter klikker du på LAG HANDLELISTE og klikker ut ingredienser du har fra før/ikke ønsker å kjøpe. Klikk deretter på SKRIV UT HANDLELISTE.

Du kan kun skrive ut handleliste for en oppskrift av gangen.

 

Alle oppskrifter på nettsiden har en SKRIV UT-knapp. Dersom du ønsker å justere antall porsjoner eller skrive ut flere oppskrifter på en gang, må du legge oppskriften eller ukemenyen i MIN HANDLELISTE.

Du justerer antall porsjoner ved å klikke på + og – til høyre for oppskriftstittelen.

Vær obs på at dersom oppskriften har lang innledning eller lang ingrediensliste vil ingrediensene komme på side 2 og jeg vil da anbefale å skrive ut fra side 2. Dette vil bli rettet på til en senere versjon av nettsiden.

Informasjon om hvordan du skriver ut handlelisten finner du her.

 

Du kan justere antall porsjoner i MIN HANDLELISTE ved å klikke på + og – til høyre for oppskriftstittelen, og deretter skrive ut oppskriften (les mer her) eller lage handleliste (les mer her).

Vær oppmerksom på at du alltid må ta utgangspunkt i originaloppskriften når du skal lage maten, og at eventuell tekst om alternative råvarer (i parentes eller etter komma i ingrediensoversikten) ikke er justert tilsvarende.

Dersom du opp- eller nedjusterer en oppskrift kan det få betydning for hva slags utstyr du skal benytte, tilberedningstid, størrelse på kjeler/former og ikke minst koke- og steketid.

NY SØKFUNKSJON

Du finner den nye søkefunksjonen på HJEM, litt nede på siden eller ved å klikke på forstørrelsesglasset på høyre side i hovedmenyen.

Her kan du skrive inn navn på rett eller hvilke ingredienser du ønsker å benytte. Ta for eksempel en titt i kjøleskapet, skriv inn tilgjengelige råvarer og få oppskrifter med nettopp disse råvarene. En funksjon som kan være med å bidra til redusert matsvinn!

I tillegg til å søke på samme måte som nevnt ovenfor, kan du også legge til og ekskludere ingredienser i INGREDIENS og EKSKLUDER. Jeg vil imidlertid anbefale å bruke søkfeltene, da de er enkle å bruke og gir det beste søkeresultatet.

Videre har vi en arkivfunksjon under KATEGORI, hvor du finner en mer detaljert utgave av nedtrekksmenyen – og som er et godt supplement til søkefeltene.

Til slutt har du arkivfunksjonen KJØKKEN, hvor du får oppskriftene sortert etter land/område/smaker. Denne funksjonen er ikke oppdatert på alle oppskrifter enda, og sorteringen vil uansett bli ganske overordnet. Retter som er sortert under ASIATISK vil for eksempel ikke kun inneholde autentiske asiatiske retter, men også retter med asiatiske smaker/råvarer.

 

ARKIVFUNKSJONER

Du kan enkelt finne frem til oppskriftene via nedtrekksmenyen. Hold pekeren over OPPSKRIFTER i hovedmenyen, og nedtrekksmenyen med underkategorier vil komme frem. Dersom du klikker på OPPSKRIFTER får du også en visuell oversikt over hovedkategoriene i menyen. Den samme oversikten får du også i listen øverst i høyremenyen på alle oppskriftsider.

Nederst på siden finner du ARKIVET, hvor alle innlegg på bloggen er sortert etter måned og årstall.

 

OPPSKRIFTER OG ANDRE INNLEGG

På den nye siden er det nå to typer innlegg, oppskrifter og andre innlegg. Oppskriftene har gjennomgående blå knapper og ikonene – er søkbare og er også å finne i alle menyer- og arkivfunksjoner.

Andre innlegg er også søkbare (fom. 1.6.18) og kan også lagres i favoritter.

De aller fleste oppskriftene og innleggene fra den gamle nettsiden er overført til den nye nettsiden, med unntak av ukemenyer fra før uke 41/2016.

 

[ANNONSE]
Jeg har inngått et samarbeid med MENY som innebærer at du kan bestille og få levert ingredienser til oppskriftene mine hjem på døren fra meny.no, eller hente dem på et hentepunkt. Sjekk her om MENY leverer hjem til deg eller hvor du finner ditt nærmeste hentepunkt.

De fleste oppskrifter som er publisert etter 1.1.12 skal kunne kjøpes på meny.no (ikke alle er tilgjengelig enda, men det jobbes med saken). For å kunne handle ingredienser til en oppskrift på meny.no må du klikke på knappen LEGG I HANDLELISTE/HANDLEKURV.

Når du har bestemt deg for hvilke oppskrifter du ønsker kan du velge om du ønsker å logge på eller ikke.

  • Dersom du er pålogget kan du klikke deg inn via MIN HANDLELISTE øverst i høyre hjørne. Her finner du alle oppskrifter som du har lagret i handlelisten. Klikk eventuelt ut oppskrifter du ikke ønsker ved å trykke på X øverst i høyre hjørne, og klikk deretter KJØP PÅ MENY.NO. (Se her hvordan du oppretter en profil på trinesmatblogg.no.)
  • Dersom du ikke ønsker å logge på kan du klikke deg inn via handlekurven øverst i høyre hjørne, klikke ut oppskrifter du eventuelt ikke ønsker ved å trykke på X øverst i høyre hjørne, og deretter klikke på KJØP PÅ MENY.NO.

Du kommer nå til MENYs nettside og kan «klikke ut» og legge til varer etter smak og behov. Dersom det er flere alternative ingredienser får du muligheten til å velge produkt. Du kan kjøpe ingredienser til flere oppskrifter samtidig, og du kan selvsagt legge til øvrige dagligvare også.

Deretter velger du dag og tidspunkt for levering/henting. Før du kommer til kassen må du logge inn med Trumf eller registrere deg som bruker her. Når varene dine er plukket får du melding om det, og en ny melding kort tid før varene er klar for levering.

TIPS

  • Lagre oppskriftene du ønsker å teste i MINE FAVORITTER og bruk funksjonen “legg til i handleliste” til å velge hvilke oppskrifter du skal kjøpe ingredienser til. Les mer om MINE FAVORITTER her.

Du kan lese mer om MENYs nettbutikk her. Eventuelle spørsmål om tjenesten kan rettes til meny.no sin kundeservice.

hits