Når det ringer på døra smiler Mathias på 20 måneder fra øre til øre; “Milie kommer“?! Det er stor stas når storesøster Emilie kommer på besøk, og den gleden er nok gjensidig. Og det er også stor stas for mammaen å få veslejenta hjem på besøk. Da er det koselig å lage noe ekstra godt til middag, slik som denne saftige kyllingretten med en kjempegod paprikasaus til.

Da maten ble servert ble det først helt stille, så kom det et lite sukk, før hun uttalte “og jeg som har flyttet hjemmefra…”. Her kommer oppskriften, som er grundig kvalitetssikret av Emilie:

4 kyllingfileter
Maldonsalt
Nykvernet pepper
ca 2 dl kyllingbuljong
ca 3 dl matfløte
4 ss soyasaus
2 ts sennep
litt maisenna utrørt i vann

1 liten paprika, i små terninger

1 squash, i tynne skiver
12 cherrytomater
ris

Gni kyllingfileten godt inn med maldonsalt og pepper og stek den på sterk varme til den får en fin stekeskorpe på begge sider. Legg filetene og cherrytomatene i et ildfast fat og stek ved ca 200-225 grader i ca 10-15 minutter, til filetene er gjennomstekte. La kyllingen hvile noen minutter før servering. (Cherrytomatene kan du eventuelt steke 10-15 minutter før du legger oppi kyllingfiletene, da vil de bli enda bedre!)

Mens kyllingen koser seg i ovnen lager du sausen: Gi kyllingbuljong og fløte et lite oppkok og smak til med sennep og soyasaus. Jevn sausen med litt maizenna (ca 1-1,5 ss utrørt i litt vann). Ha i paprikaen og la sausen koke et par minutter.

Skjær squashen i tynne skiver og stek i litt olje til blir myk og mør. Server gjerne retten med nykokt ris.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Wow, det hørtes deilig ut. Jeg legger den inn under "disse ønsker jeg å prøve"…Gleder meg allerede:)Ha en fin dag. Heidi

 2. E så imponert over bloggen din – masse gode oppskrifter. Har deg liggende på min bloggliste så jeg er stadig innom å titter.Ha en trivelig uke.

 3. Heisann, første gang jeg er innom her…har bladd meg godt gjennom bloggen din og nå kjenner jeg at jeg er god og sulten. Så utrolig mange gode oppskrifter, bilder og ideer. Skal få lagt link til deg…for stadig å stikke innom. Må jo også fortelle at jeg sendte bloggadressen din til min mann som er en ener på kjøkkenet. Så kanskje disker han opp med noe fra din blogg.Takk for titten!

 4. Hei, er stadig innom bloggen din! Jeg er så utrolig imponert! Så flotte bilder, blir alltid kjempesulten. Har bare prøvd en rett foreløpig og det var torsk og cherrytomater i "brun saus", men den lagde jeg til gjengjeld to ganger på en uke da det var kjempegodt! Tenkte å bake rundstykkene dine i kveld eller i morgen, takk for masse inspirasjon!

 5. dette hørtes kjempegodt ut, må prøves i nærmeste fremtid:) Jeg lurer på om du kan legge ut noen flere oppskrifter på noen gode salater? gjerne med kylling i , eller f.eks en chevre-salat! jeg mangler kreativiteten til å få det til bra selv:)

 6. Dette hørtes godt ut! Har blitt litt avhengig av å besøke bloggen din, og har testet en del av oppskriftene. Masse godt, og det er helt supert å få tips til gode middager!! I en stresset hverdag er det ikke alltid like enkelt å få til sunn og variert mat. Så takk for at du bedrer kvaliteten på ihvertfall våre middager!!

 7. namm : ) Elsker kylling filet og lager det ganske ofte! Dette så snadder ut!

 8. Takk, takk for koselige tilbakemeldinger, som varmer så utrolig godt! Stine; ønsket om salatoppskrifter er notert. Nå når vi går mot vår og lysere tider går vi også mot salattider! Trine 😉

 9. Lagde denne i dag. Utrolig god saus! Litt mer skeptisk til squash'en, men det er vel smak og behag ettersom jeg opprinnelig ikke er så glad i squash. Alle burde i alle fall prøve denne sausen, den var kjempegod til risen.

 10. Hei Ids,Så moro å høre at sausen falt i smak! Også litt moro å lese hva du skriver om squash, for jeg brukte litt tid på å like det selv. Og jeg likte det litt før min yngste datter som var så oppgitt over all den "rare" maten, og da spesielt squash (det begynner å bli snart 15 år siden nå da). Hun er også veldig glad i squash nå…Trine 😉

 11. Denne retten er blitt en liten "slager" i heimen. Min sønn på 3 år simpelthen elsker ris, men vil ikke ha saus på. Dette overhører jeg for han spiser det alltid likevel, men hver gang har jeg en liten kamp med han. Men med denne retten er det motsatt… han ber om å få mere saus og i tillegg forsyner han seg selv også 3-4 ganger. Det blir faktisk sånn at vi må stoppe han!!!I går fikk Lillebror på 1 år smake og det gikk ned på høykant!!!!!!! Så dette lover godt!!!!

 12. Hei, leste om bloggen din i RB, og nå har jeg forsøkt meg på 3 av dine retter. Sååååååå godt!!! Denne kyllingen med saus, tomater og squash falt virkelig i smak.

 13. Så gøy å høre at så mange faller for denne oppskriften. Vi må nok prøve den igjen her hjemme også! Trine 😉

 14. Dette var utrolig godt, rett og slett! Kyllingen ble utrolig saftig, cherrytomatene smakte himmelsk, og sausen var knall! Dette kommer vi garantert til å lage igjen. Super klubbmat er det også, enkelt, lett og kjapt.

 15. Mmmmmm, dette var en god saus! Og så enkel å lage! Hvem trenger toro når man kan lage denne?

 16. Dette er den beste sausen jeg har smakt! Kyllingfiletene ble veldig saftige, tomatene og squashen passet veldig godt til.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste