Nå er alle oppskrifter, tekst og bilder til kokeboken ferdig og levert til forlaget! Alt er nå satt i inn i designmalen vi har jobbet med, og i morgen får jeg en pdf-fil med hele boken for sjekk. Det blir utrolig spennende å se den med de siste justeringene og med alle bildene på plass! Deretter er det justeringer rundt design og farger som gjenstår, og ferdigstillelse av forsiden. Det har vært en arbeidskrevende, men veldig morsom prosess, og jeg ser nå frem til å begynne å eksperimentere med nye retter til bloggen igjen.

Men før det skal dere få en reprise på pizza Margherita. Historien sier at en lokal baker laget denne til dronning Margherita av Italia i 1889. Ingredienslisten er kort og stiller store krav til gode råvarer for å få et godt resultat. Bruk derfor tomater med mye smak, frisk basilikum og en mozzarella av god kvalitet. Til en stor eller to små pizza trenger du:

Ingredienser

pizzadeig
6-8 cherrytomater , i skiver
1/2-1 mozzarella (av bøffelmelk) , i biter
1 neve frisk basilikum
god olivenolje
maldonsalt
nykvernet sort pepper

SLIK GJØR DU

 

pizza margheritaLag pizzadeigen etter oppskriften og la den heve til dobbel størrelse. Ca 30 minutter før du skal steke pizzaen setter du bakesteinen i ovnen og setter ovnen på maksimal temperatur (over- og undervarme). Du kan lese mer om steking av pizzabunn her.

Kjevle ut pizzadeigen til en tynn bunn og legg den på en bakepapirkledt stekeplate. Fordel tomater og mozzarellaost over deigen. Ringle over en god olivenolje og krydre med maldonsalt og nykvernet sort pepper. Ta bakesteinen ut av ovnen og ta tak i bakepapiret og dra pizzaen over på bakesteinen. Sett bakesteinen umiddelbart i ovnen (midterste rille) og stek til pizzaen er ferdigstekt, etter ca 8 minutter (på 300 grader). Fordel frisk basilikum over pizzaen og server umiddelbart.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Gratulerer, du har kommet kjempelangt med boken! Tenk at du snart er ferdig! Gleder meg sånn til den kommer ut, du har jobbet så hardt med den. Du fortjener virkelig en god pizza i dag 🙂 Skal ha pizza selv, med den eltefrie pizzadeigen din! Gleder meg allerede=) Bruker bloggen din nesten hver dag, og alle oppskriftene er helt nydelige! Takket være deg har vi flotte matopplevelser i hverdagen!

  2. Mmmm! Var i Napoli og spiste pizza forrige uke. Hvordan man kan få verdens beste pizza og 1/2 liter rødvin for 7,5 Euro er for meg helt uvirkelig 🙂

  3. Litt historie om Pizza Margherita er vel da på sin plass: «…in 1889, the pizzaiuolo of that pizzeria, Raffaele Esposito, was invited at Court along with his wife Maria Giovanna Brandi and asked to prepare for her Majesty the Queen Margherita a brand new pizza, that he named Pizza Margherita after the Queen’s name.» …fritt kopiert fra pizzarestaurant Brandi i Napoli sine hjemmesider.

    Pizzaen på Brandi var god, men jeg har spist bedre pizzaer andre steder i Napoli og hjemme tilberedt på min egen steinplate 🙂 Takk for en flott og inspirerende matblogg, Trine.

  4. Hei
    Tusen takk for oppskrift på Margeritha. Må bare få rettet på èn ting, dette er ikke en vegetarpizza da den inneholder ost med løpe. Vegetarpizza er også noe annet siden det faktisk er grønnsaker på den, denne pizzaen inneholder ingen grønnsaker bortsett fra tomat, og strengt talt så er jo ikke tomat grønnsak 😉 Uansett så er det et godt utgangspunkt å bruke til en vegetarpizza da. Hilsen Kjersti

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste