Da jeg første gang smakte kombinasjonen av ananas og chili ble jeg gledelig overrasket. Og det blir jeg hver gang jeg spiser denne desserten. Denne oppskriften er hentet fra Sverre Sætres “Sans for det søte“. Til 4-6 porsjoner trenger du omtrent:

1 ananas, ca 1 kg
1 vaniljestang
1 dl vann
100 gram sukker
ca 1 cm rød chili uten frø, finhakket

Skrell ananasen ved å skjære avskallet og deretter dele den i to på langs. Skjær ut kjernen og kast den. Skjær ananasen i jevne terninger, ca 1×1 cm.

Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Lag sukkerlake ved å koke opp vann, sukker, vaniljestang + frø, samt chili i en kjele.

Fordel ananasbitene i en liten ildfast form og hell den varme sukkerlaken over. Bak ananasen i ovnen ved ca 220 grader i ca 30 minutter, til den begynner å få litt farge.

Rør forsiktig et par ganger underveis i stekingen. Avkjøles i romtemperatur og serveres lunken eller kald, som den er…

… eller som tilbehør til en god vaniljeis.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Helt herlig!!Mat og god vin er ett av livets goder:-DHar lagt deg til i min bloggliste, pga. all den gode maten du legger ut.. Håper det er greit?! Har noen matinnlegg, jeg også, men bloggen min skal handle hovedsakelig om interiør da..Her er det flere ting jeg skal prøve, altså!God lørdag!Krsitin

 2. hei du. så mye fint du viser. massevis av apettittvekkende inspirasjon!tusen takk!Hilsen Åpent hus

 3. Det ser friskt ut.Har prøvd å ha litt frisk chilli i fuktsalat, og det har vært vellykket.

 4. Hei! Jeg har smuglest bloggen din noen uker nå og er overveldet over din entusiasme og fantastiske oppskrifter og bilder og ikke minst din formidlingsevne. Jeg har til og med prøvd noen av oppskriftene og de er bare for gode til å være sanne… Jeg tar meg den frihet å publisere litt for deg i min blogg i dag, håper det er ok!

 5. Ha! Lagde denne selv på Fredagskvelden som tilbehør til en sjokolademousse fra Sverre sin Sjokoladebok (sverres sjokolade). Fantastisk godt! Elsker kokebøkene hans, og den nyeste "det søte norske" er helt fantastisk mtp å utnytte sesongene i Norge! Anbefales på det sterkeste. Sitter allerede og leser, planlegger årets innhøstinger etter sesong 🙂

 6. Den desserten er såå god og så enkel. Lager den titt og ofte for har samme kokebok selv 🙂

 7. Vad roligt att se det här receptet! Jag har blivit bjuden på något liknande för många år sedan, och det var en underbar kombination: socker, vanilj, chili och ananas. Mmm!

 8. En veldig bra oppskrift som hele familien liker.
  Har lagd dette 2-3 ganger nå, og har økt chilimengden til 1 1/2 cm. Retten tåler det 🙂

  Fin matblog du har. Er ofte innom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste