I dag blir det et hyggelig gjensyn med favorittfiskesuppen som tidligere er blitt publisert her, for snart fire år siden. Dette er en fiskesuppe jeg har laget i "alle" år, og den har vært med på litt av hvert!

Jeg husker spesielt en gang jeg laget den, og det var for 11 år siden - den 11. september 2001. Jeg hadde bestemt meg for å lage noe ekstra godt til min daværende mann og mine to døtre, men istedet ble jeg stående foran tven og se på grusomhetene som skjedde i New York. Maten kom etterhvert på bordet, og jeg husker enda den dystre stemningen rundt bordet, og vi voksne forsøkte etter beste evne å forklare og berolige de to tenåringene som flommet over av spørsmål om hvordan noe slikt kunne skje. Dette er i dag 11 år siden, og mye har skjedd siden den gang. Men favorittfiskesuppen er fortsatt den samme.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1 løk , finhakket
1.5 dl hvitvin
1 dl kremfløte
100 g smør
400 g assortert fisk , feks. torsk, laks og/eller steinbit
150 g rensede reker
1 gulrot , i staver
1 fennikel , i strimler
200 g sellerirot , i staver (ca.)
1 purre liten, i strimler
7 dl fiskekraft eller utblandet fiskefond
2 ss frisk basilikum , hakket
2 ss frisk gressløk , hakket
2 ss frisk persille , hakket
salt og nykvernet hvit pepper

SLIK GJØR DU

Skjær opp grønnsakene som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Stek løken et par minutter i litt smør, til den blir blank og myk, og tilsett deretter hvitvinen. (Ønsker du litt mer futt i suppen kan du tilsette litt frisk rød chili og hvitløk sammen med løken.) La det surre uten lokk, til vinen er nesten kokt inn.

Tilsett grønnsakene og fiskekraften og kok opp. La grønnsakene koke til de er nesten møre, det tar bare noen minutter.

I en liten kjele gir du fløten et forsiktig oppkok og rører deretter inn smøret (det skal ikke koke). Rør fløtesmøret i grønnsaksgryta og tilsett deretter fiskebitene. Synes du suppen er litt tynn kan du eventuelt jevne den med litt maisenna før du tilsetter fisken.

La suppen trekke til fisk og grønnsaker er ferdige, etter ca 3 minutter. Tilsett reker og finhakkede urter mot slutten av trekketiden. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Serveres med godt, nybakt brød til – og gjerne med et glass hvitvin.

Verdens beste fiskesuppe

Suppen kan serveres som hovedrett til 4 eller som forrett til 6-8.

ENJOY!

Vintips fra Sara Døscher: Garzón Albariño Reserve 2020

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Nam, denne ser god ut! Et spørsmål ang friske urter. Jeg har egentlig ikke noe egnet sted å ha urter, da jeg ikke har brede nok vinduskarmer eller lignende, og bor i blokk. I tillegg er det jo så mange friske urter som brukes, feks basillikum, gressløk, timian, salvie, persille og koriander er alle hyppig forekommende i matoppskrifter. Har du noen tips om hvordan jeg kan løse problemet? Jeg synes det er litt tullete ressursbruk å kjøpe en hel potte krydderplante bare for å bruke litt, eller bruke hele, og så kaste potten.

  Kaya:)

  1. Mange urter trenger ikke stå i vinduskarmen, de har det faktisk bedre om de ikke står i direkte sol (basilikum for eksempel) så hvis du har en hylle eller litt plass på kjøkkenbenken går det også fint!

 2. Fisksoppa är ju bara så gott, och mer lättlagat än man kan tro. Även om jag brukar föredra den utan grädde ska jag pröva den här – låter god.
  Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

 3. Mmm, den var virkelig nydelig! Hadde ikke reker, og brukte laks og sei oppi. Det gjorde seg godt med hvitløk også. Serverte foccacia til. Takk for nok en god oppskrift!

 4. Prøvde denne på søndag- den smakte utrolig godt!
  Selv med hvitløk og chilli oppi, spiste ungene en god porsjon hver!
  Denne skal garantert benyttes igjen!

 5. Denne høstet store lovprisninger i jentegjengen – tok med chili og hvitløk – servert med foccaia og et glass kald Vinho verde.
  Takker for en super blogg 🙂

   1. Når du bytter hvitvin med hvitvinseddik, blander du da eddiken med vann og lar den koke inn som vinen eller bruker en bare 1ts rett i suppa?

 6. Hei Trine!
  Jeg lurer på hvor du får tak i god kraft? D være seg kylling, fisk og kjøttkraft. Ser du skriver dette i ingrediens lista i blant, men jeg har ikke klart å finne annet enn bittesmå kartonger m redusert kraft fra Jacobs på meny. Disse er jo ekstremt dyre og små. Har du tips til alternativer? Lager du kraft selv?

 7. Kjempeoppskrift! Denne ble testet som bursdagsmiddag idag for meg selv. Droppet chili, men økte volumet med litt mer av alt da jeg skulle ha til 6. Brukte skrei og brosme som ble virkelig bra. Focaccia til var ganske bra, men kanskje et nøttebrød/ olivenbrød er bedre, med godt smør?
  Takk for fin oppskrift 🙂

 8. Har prøvd denne oppskriften i kveld . Nydelig suppe, neste gang skal vi be venner til denne deilige fiskesuppe. Vi hadde urtebrød til, og det smakte nydelig….

 9. Supergod fiskesuppe! Jeg hadde hverken fiskekraft eller fiskebuljong, men brukte grønnsaksbuljong i stedet – og det ble en ganske så barnevennlig smak 🙂

 10. Hvor mye fiskesuppe beregnes per person? Og kan suppen lages dagen før den skal serveres, og bare tilsette fisken rett før?

  1. Hei.

   Tusen, tusen takk for oppskrifter som passer veldig godt sammen med det som finnes i vår families skuffer og skap.

   Fiskesuppen er en favoritt og jeg ønsker å lage den i barnehagen der jeg er styrer.
   Kan jeg bytte ut hvit vin med eplejuice? Har gjort dette med hell i risotto.

  1. Ta gjerne med oppskriften og spør på Vinmonopolet. Da får du tips om vin som passer til retten, tilpasset dine egne preferanser. Lykke til!

 11. Mmmm denne ser veldig god ut!
  Men lurer som flere andre, hvilken kraft bruker du???
  Går det greit med vanlig fiskebuljong? Eller bør man lage selv, og i tilfelle hvordan?

 12. Kun hummersuppe overgår denne her…
  Denne oppskriften har vært familiens fiskesuppe nr.1 siden Kirkens Bymisjons kokebok «Rett fra hjertet» ved Harald Osa introduserte meg for den i 2005. Osa har i tillegg i tomater i strimler i like før servering som får et raskt oppkok, og det er en god vri.

  Jeg har ellers ikke ord for alt du har bidratt med i vårt kjøkken!!! Takk for at du startet å dele og så gøy at det har blitt et levebrød.

 13. Hei! Suppen ser kjempegod ut! Ser at det er en del som lurer på dette, og det gjør jeg også..
  Hvilken fiskekraft bruker du? Og hvor kjøper du denne?? sliter med å finne god kraft i butikkene, tror ikke resultatet vil bli det samme med terninger.

  1. Jeg pleier vanligvis å benytte fiskefond på flaske, som blandes ut etter anvisningen på flasken, eller fiskekraft fra Jacobs som kjøpes på boks.

 14. Angående kraft så brukte jeg fiskefond på flaske som man blander/koker ut i vann. Fås i de fleste butikker og er et godt alternativ når man ikke lager kraften selv.

 15. Nok en kanongod oppskrift fra bloggen din, dette ble en nydelig søndagsmiddag sammen med hjemmelaget foccacia. 🙂 I helgen har jeg laget kylling i form med chorizo, paprika og sitron, Osso Buco og i dag denne suppen – alt fra bloggen din! Og alt ble kjempegodt! 🙂

  Ser det er mange som spør om kraft – jeg brukte en kartong fiskekraft fra Jacobs (helte hele kartongen i et desilitermål), fylte opp resten av desilitermålet med kokende vann til det ble 7 dl til sammen og puttet oppi en fiskebuljongterning. Funket kjempebra, ble veldig god fiskesmak uten at det ble for mye. 🙂

  Takk for en kjempebra blogg med masse gode oppskrifter! 🙂

 16. Denne var HELT fantastisk god! Fikk kjøpt fiskekraft hos Ravnkloa i Trondheim, og brukte lyr, steinbit og fersk uer i – pluss store grønlandsreker. Har aldri laget fiskesuppe selv, men dette ble fullklaff ved første forsøk. Tusen takk for alle de gode oppskriftene du deler 🙂

 17. En fantastisk fiskesuppe!! Jeg var nesten overrasket over at JEG hadde laget den gode suppen. Med tre barn som ikke liker «klumper», så moste jeg den i blenderen før jeg hadde fløtesmøret og fisken oppi. Det ble supergodt, og ungene måtte innrømme at det var i grunnen godt med fiskesuppe!! 😉

 18. Elsker den! Datteren min lagde den i lekse, og den var så god at vi skal invitere noen venner på søndag og spise suppen! Alle i familien ELSKET fiskesuppen, og det skal litt til for jeg har veldig kresene barn. Bra oppskrift. Hele familien er enige om at det er verdens beste fiskesuppe! 🙂 😉

 19. God morgen. Selv om jeg har mange oppskrifter på Fiskesuppe, ville jeg gjerne prøve «Verdens beste fiskesuppe» som jeg fant på ditt nettside.

  Jeg serverte den på Påskeaften med et glass hvitvin til.

  Min venninne kommenterte den på denne måte: «Skulle tro at vi var på den fineste restaurant»

  Den var bare helt fantastisk.
  Tusen takk. Lykke til videre.

 20. Jeg laget en tar-det-jeg-har-av-grønnsaker-variant av denne her om dagen. Min 9 år gamle bonussønn med selektiv kresenhet forsynte seg FIRE ganger og ba om oppskriften! Jeg har aldri hørt ham be om oppskrift før. Dette er virkelig verdens beste fiskesuppe 🙂

 21. Denne ble middag i dag, og hjelpes meg så god den ble!!! Tusen takk for glimrende oppskrift! Det blir ikke siste gang den lages.

 22. Nyyydelig suppe. Hadde ikke reker, men verdens beste torsk fra Vesterålen og laks. Denne skal garantert lages fler ggr og da med gjester til bords 🙂
  Som vin til kan Chardonnay anbefales !!

 23. Hei!
  Jeg serverte denne suppen i besøk i dag til et par og tjue gjester. Byttet ut rekene med scampi og kamskjell og hadde i chilli som du anbefalte. Den slo virkelig an hos alle fra 1 til 86 år. Pannen var så godt som bunnskrapt etter både to og tre forsyninger hos gjestene. Støtter fullt ut at dette er Verdens beste fiskesuppe:-)

 24. Hei!
  Veldig lyst til å prøve denne suppen i et familieselskap til ca 20 pers, kan jeg da bare gange opp hele oppskriften med 5??? Hvor mye chilli og hvitløk må jeg ha til en slik porsjon??:-)
  Takk:-)

 25. Hei Trine og alle dere andre fiskenytere 🙂 .

  Trines fiskesuppe oppskrift ser helt fortreffelig ut, den er ganske lik min egen.
  Når det gjelder fiskesuppe er det stor forskjell på smak og behag, men utgangspunktet til Trine er en meget god start.
  Vær endelig forsiktig med kvitløk og chili (smak dere frem, og husk skrap ut frøene i chilien).
  I morgen skal jeg servere fiskesuppe av laks til forrett og lammelår til hovedrett.
  PS. når dere er hos fiskehandleren spør etter fiske avskjær og hoder, det blir det god fiskekraft av og er muligens gratis.
  God helg og bone apetite 🙂

 26. Hei Trine! Jeg lagde suppen i går. Den ble kjempe god. Jeg brukte laks og blåskjell og det ble min nye favoritt! I tillegg er den enda bedre dagen derpå!

 27. Helt nydelig suppe! Den beste fiskesuppa vi har lagd. Er utrolig glad i oppskriftene dine, og skal teste enda en suppe i dag; sellerirotsuppe med chorizo og chiliolje – med egenkomponerte hvitløksmufifins ved siden av. Gleder meg. Akkurat kjøpt boka di, og den vil nok bli godt brukt!!

  Takk for mange gode oppskrifter (som er lette å forstå).

 28. Dette var virkelig verdens beste fiskesuppe – lagde denne i dag sammen med min gode venninne – tusen takk for en uforglemmelig opplevelse

 29. Spennende oppskrift, denne må testes i helgen! Ett lite spm. Går det an å kutte ut løken, evt. bytte den ut med noe annet om man skal servere den til en som ammer…?

 30. Denne ser nydelig ut, må prøves i helgen! Jeg lurer bare på om man kan droppe eller erstatte løken med noe annet dersom man skal servere suppen til en som ammer..?

 31. Lyder som en dejlig opskrift , lidt irriterende at man skal printe alle sider ud for at få den på Print , sidder stadig og venter på den første side ;(((((

  1. Har du prøvd å klikke på «printknappen» helt nederst i oppskriften? Der kan du også velge bort bildene og innledningen, og få skrevet ut selve oppskriften på 1-2 sider.

 32. Hei, denne er bare fantastisk. Alltid vellykket! Som fiskekraft har jeg brukt den vanlige terningen du får i alle butikker eller krafta fra Vesterålens fiskeboller. Torsk og snøkrabbe er favoritt. Takk for gode oppskrifter!

 33. Jeg forspiste meg på denne suppa i går! Nam! Skal jammen ha restene til både lunsj og middag i dag. Så utrolig goood!!!! Har du forsøkt å fryse denne suppa? Merker jeg er avhengig allerede:)

 34. Skal lage fiskesuppe i dag, har kjøpt fiske fond på glass. Kan ikke se hvor mye jeg skal ha av det til kraft?? 1dl…2 dl??? Ser det skal være 7 dl kraft, men hvor mye fiske fond?

 35. Tusen takk for en utrolig god oppskrift, denne er allerede blitt en STOR favoritt!! Er så glad i matbloggen, gir så mye inspirasjon!

  Gleder meg til den nye kokeboken kommer!

 36. Hei Trine!

  Jeg har laget denne suppen et par ganger, og den har blitt kjempegod på smak. Men fløte og smør skiller seg.. Skal det være sånn? Eller har du noen tips til hvordan jeg kan unngå dette?

 37. Nydelig fiskesuppe :-).
  Har laget den flere ganger nå. Siste gang med ekstra chili og hvitløk så den ble god, men passelig sterk – aldeles nyyyydelig 🙂

 38. Hei ! Takk for alle de flotte oppskriftene både på nett og i bok. Lurer på hva jeg gjør feil, når fløte og smør deler seg og det gule smøret liksom blir liggende på toppen av suppen.Jeg brukte fiskebuljong som kraft.Har lagd denne suppen to ganger og det samme skjedde også i dag.

  1. Det skiller seg fordi du koker det opp etterpå tenker jeg, det står i oppskriften; ‘skal ikke koke’. Og etter du tar smør og fløte oppi gryta, så skal det hele bare trekke (ikke koke) i noen minutter 🙂

 39. Hei
  Jeg skal lage denne fiskesuppen til mange personer i morgen. Hvis jeg lager for mye, kan jeg fryse ned resten av fiskesuppen etterpå?

  Mvh. May-Brith

 40. Dette var en god fiskesuppe? jeg brukte pastinakk i tillegg. Kraft laget jeg av rekeskallet, løk, gulrot, hvitløk, pastinakk, selerirot.
  takk for god blogg?

 41. Hei Trine! Ser dette er en gammel bloggpost, så det er ikke sikkert du er aktiv her lenger? Jeg fant den via google. Jeg lurer på om de friske urtene kan byttes ut med samme typer bare i krydderform? Hvilken mengde bør man bruke av hver da? Regner med det vil være en god del mindre, 1-2ts? Her bor vi så langt ute i periferien at butikken ikke selger friske urter nemlig ?

 42. Hei!
  Hva betyr at ‘vinen er nesten kokt inn’? Man koker alkoholen ut av vinen ja? Mtp at hvis denne er en suksess, så sier jeg adios til toro’s fiskesuppe, og jeg ønsker ikke akkurat at barna skal bli fulle av fiskesuppen ;p

 43. Fru Karlsen
  Prøvde ut din oppskrift. Byttet ut vin med hjemmelaget eplesider.
  Noe av det beste jeg har smakt.

 44. Herlig oppskrift !!!
  Fantastisk godt !!!

  Det fungerte også bra med å tilsette litt sitrongress («lemongras paste»)

 45. Helt super oppskrift!! Igjen! Blir aldri skuffet når leg lager noe fra denne bloggen 😀

 46. Ja det er ikke første gangen jeg lager denne deilige fiskesuppa! Med reker i går blir det nydelig kraft av skallet og nydelig suppe i dag! Koker ikke opp fløten med smør, men bruker matfløte. Uansett nydelig! Det blir alltid litt interne variasjoner fra gang til gang, som i dag med litt chilli og hvitløk, som du også anbefaler! Mmmmmmm og lager alltid minst dobbel oppskrift, da er det rester som er super en dag man har litt mindre tid til middagsmekking!

 47. Prøvde denne i dag med litt chili. Brukte fiskerestar frå middagen mandag. Fantastisk god. Seksåringen har aldri gitt meg så mykje skryt for noko før ? Eg brukte eit par teskeier kvitvinseddik. Takk for god mat.

 48. Takk for oppskriften, fikk mye skryt for fiskesuppen. Kokte kraft på rekeskallet og brukte litt chili og hvitløk.

 49. Kan denne fiskesuppa lages dagen før, med vin, buljong og kjapt oppkok med grønnsakene – og så tilsette fisk rett før servering?

 50. Hmmm. God suppe men jeg måtte ta ut halvparten av grønnsakene og spe suppa da det ble alt for mye grønnsaker da jeg fulgte oppskriften. Det var emrett og slett ikke nokk væske. Mye av grønnsakene lå bare på toppen.

 51. Skal lage denne til en person med skalldyr allergi. Kan jeg erstatte rekene med noe, eller holder det bare å droppe de? ?

 52. «Dette var faktisk godt»,sa mitt barnebarn på 4;og dyppa brødet i suppa!Har servert den flere ganger.Tusen takk,Trine

 53. Hei Trine jeg har spist en så god suppe fra menyen . Og prøvde å få oppskriften men det får du ikke . Den også inneholder hvitvin. Kan jeg droppe vin? Eller blir det ikke god?

 54. Hei! Lagde denne i dag, og var kjempe god!
  Opplevde at smøret skilte seg, og la seg på toppen. Noen forslag til hva jeg har gjort feil?

 55. Jeg planlegger å lage fiskesuppe til personalet ved arbeidsplassen min, ca 40 stk. Jeg tenker å bruke 2 store gryter, lager derfor til 20 personer i hver gryte.

  Multipliserer jeg bare oppskriften med 5 i hver gryte og går det greit å lage suppen dagen før?

  Er det andre ting jeg bør tenke på når jeg lager til så mange?

  1. Ja, du kan multiplisere oppskriften med 5 for hver gryte. Jeg anbefaler deg å veie råvarene i stedet for å benytte antall når du beregner ingredienser til mange. Det er også mulig at det kan være lurt å holde igjen på noe av væsken. Vær også forsiktig når du tilsetter salt og krydder, hold igjen litt og smak deg frem til du får en fin balanse mellom de ulike smakene. Videre må du være oppmerksom på at en opp- eller nedjustering av oppskriften kan få betydning for hva slags utstyr du skal benytte, og ikke minst koketid.

   Du kan forberede suppen dagen før, ved å skjære opp alle ingrediensene og lage ferdig suppen frem til grønnsaker og fisk skal tilsettes, for så å tilsette dette rett før servering (men det vil som sagt ta noe lengre tid i en stor gryte, enn om du lager bare 4 porsjoner). Lykke til!

 56. Hei

  Bare et kort spørsmål 🙂 Jeg har endel tilgang til fisk, så jeg har laget egen fiskekraft med ca. 4 liter diverse fiskebiter, ca. 6 liter vann, løk, purreløk, litt pepper og laurbærblad. Skal koke ned kraften endel, for jeg trenger ikke fullt så mye. Her er derfor ikke fiskesmak på kraften noen problem.

  Når jeg trekker fisk for å spise med potet etc, trekker jeg fisk i salt vann – dvs vann som da er for salt til å bruke som kraft. Dette gir bedre smak på fisken enn om jeg trekker den i vann uten salt.

  Når fiskebitene trekkes i fiskesuppen, blir de da nesten som trukket i vann uten noe særlig salt.

  Hva tenker du om å trekke fiskebitene for seg selv, i en gryte med litt saltere vann for så å legge dem over i oppkokt suppe etter ca. 5 minutter?

  Mvh

  Odd Granamo

 57. Som mange andre sier så la smøret seg på toppen. Vært fint om du kan svare på det da jeg ikke orker å lage den flere ganger hvis den blir sånn 🙂

 58. Nyyyydelig suppe Jeg brukte matfløt og det gikk fint.Hadde to kløfter hvitløk og en bit chili, helt vellykket. Takk for en fantastisk blogg, er innom hver dag og blir inspirert

 59. Jeg er kjempefornøyd med dine oppskrifter og har nå tenkt å servere denne suppen som hovedrett til et knippe gode venninner. Men jeg vil gjerne lage en god forrett til. Hva synes du om å servere en «god gammeldags» snitte (brødskive) med noe godt pålegg til. Eller har du et annet forslag? vennlig hilsen Anne

 60. Jeg har planer om å lage denne, men må 4 doble den da vi er mange. Mitt spørsmål er om jeg bør 4doble alle ingrediensene?

 61. Hei.
  En kjempe god suppe som til og med svigermor synes er god (hun er vokst opp av med den gamle husmannsskolen og ubegrensa tilgang til fersk fisk).
  Lurer på hvorfor ikke smøret skal koke opp?

 62. Beste suppe jeg har smakte noen gang. Den er allerede i favoritten hos oss.
  Tusen hjertelig takk for oppskriften!

 63. Denne fiskesuppen har jeg laget tidligere, og vet den er veldig god. Nå skal jeg lage den til 12 personer som er i Norge for første gang.

  Kan jeg gange oppskriften med tre eller må jeg oppjustere eller nedjustere noen av ingrediensene (synes 300 g smør høres mye ut). Ser det er flere som lurer på det samme, så håper du har anledning til å gi oss et tips.

  Er også litt usikker på hvor mye fiskefond som trengs. Det kommer ikke tydelig fram av bruksanvisningen på glasset.

  Jeg har tenkt at fiskesuppa skal være hovedrett. Har du tips om hva som kunne være en god forrett til?

 64. Siden jeg har tenkt å serverer denne i et selskap til helgen, så laget jeg en test i dag, men halverte det som står, så til 2 personer. Kappet opp grønnsakene i staver slik det sto, men purren ble lysegrønn. Smaken ble veldig god, men tenker å satse på noe mindre fennikel og mer gulrot. Syns og den ble veldig tynn så tenker å prøve å jevne med maisenna. I dag brukte jeg vare torsk, men tenker å ha 50/50 torsk/laks samt reker.

  Har tenkt å servere dette som hovedrett med hvitløksbaguetter og olivenbrød. Trenger jeg forrett? I tilfelle hva kan passe?

 65. I disse koronatider er det så mange hensyn som må taes. På polet ville de gjerne finne det jeg skulle ha og jeg ba om en ok, rimelig hvitvin til fiskesuppe. Jeg sjekket ikke hva jeg fikk før jeg kom hjem. En canaepa, rød! Ypperlig til okse høyrygg, men dog. Da tager man hva man haver. Blandet en del epleeddikk med to deler vann OG en skvett fru Lysholm akevitt
  Funket som bare rakkeren, suppa gikk ned på høykant Skal dog følge litt bedre med på polet neste gang

  1. Oi, det var litt av et vinvalg til fiskesuppe! Godt å høre at du fikk suppa vel i havn likevel. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding!

 66. Hei ! I disse koronatider er det trivelig å lage middag til de få man har hatt omgang med. Det måtte bare bli Trines fiskesuppe, har laget den utallige ganger med like stor lykke hver gang . Har variert litt med hva slags fisk eg har i den ettersom hva eg har tilgjengelig . I dag ble det torsk, kveite og laks , med litt reke også.. Hadde rekekraft i fryseren så da var det bare og bruke godsakerene . Skal servere nyStekt Foccacia til , Trines selvfølgelig ! Gleder meg til gjestene kommer . Tusen takk for alle dine velsmakende oppskrifter. Hilsen Turid Beate ,

 67. Jeg prøvde denne suppen i kveld, men synes den har litt lite ettersmak. Fulgte oppskriften til punkt og prikke, – hva kan jeg ha gjort feil? Er det supplering med fiskefond som må til?

  1. Det kan høres ut som om det har vært lite smak i fiskekraften/den utblandede fiskefonden din, så her hadde det nok gjort seg med litt ekstra fiskefond (konsentrert).

 68. Denne suppen er aldeles nydelig! En av mine favoritter. Tusen takk for alle de flotte oppskriftene du deler med oss. Kjæresten har også kastet seg over matbloggen og begynt å lage mat fra bunn av 🙂

 69. Prøvde denne etter tips fra ei venninne i dag! Har forsøkt å få til fiskesuppe som ligner på en jeg spiste på restaurant tidligere uten hell. Har også forsøkt denne oppskriften fra deg før (men mulig 1.0 versjonen) og synes den ble forferdelig. Klok av skade gjorde vi derfor et grep denne gangen med å steke fennikelen lett i panna før den fikk oppi sammen med resten. Og denne gangen ble det fullklaff! Helt fantastisk smak! Jeg rørte også inn saften fra en tynn båt med lime i min asjett, og skulle du sett – det ble akkurat som på restauranten! TAKK!

 70. Denne suppa har vi kost oss med i dag. Fikk nydelig hjemmekokt fiskekraft fra svigermor og fylte på med en halv fiskebuljongterning for jeg trengte litt mer kraft. Jeg hadde bestilt varer fra Meny (la bare oppskriften inn) og fikk laks og kjempegod fersk torsk. Jeg er medfødt skeptisk til frosne reker, men de var veldig gode de også. Vi ELSKER chili, så jeg hadde i en liten bit av det og to små hvitløksbåter. Ikke så mye at det ble sterkt, bare så mye at man kunne ane smaken langt baki der en plass.

  Nydelig suppe, som nok kommer til å bli en av våre favoritter. Anbefales!

  1. Takk for din tilbakemelding, både på suppen og din handleopplevelse ved å bestille ingrediensene via bloggen min. Jeg tilsetter gjerne også litt chili for den ekstra lille smakens skyld. 🙂

 71. Dette er en fantastisk oppskrift. Første runde kjørte jeg slavisk etter oppskriften og den ble meget god. Uken etter byttet jeg fiskefond med hummerfond, og det ble faktisk enda bedre:-)

 72. Hjelp! Jeg har puttet 1,5 dl eddikhvitvin istedenfor hvitvin. Første gangen jeg er inne på denne bloggen. Nå er i utgangspunktet suppen ferdig laget, men sur. Får gjestebesøk. Kan jeg justere den eller skal jeg kaste tidsbruk og ingredienser for 400 kr.. 🙁 håper på snarlig svar).

  1. Huffda, 1 1/2 dl eddik er alt for mye og jeg tror ikke at den kan reddes. 1-1 1/2 ts eddik hadde vært nok for å gi den syrligheten som hvitvinen skal gi.

 73. Har laget den maaange ganger. Bruk de urtene du har/liker, og bruk gjerne hele bunter/potter. Det blir bare bedre!

 74. Fulgte oppskriften til punkt og prikke, dvs nesten. Det ble alt for mye grønnsaker og utrolig mye løk. Det ble nesten lapskaus? Så jeg måtte ha oppi ekstra fløte for å få «suppefølelsen».
  Har jeg gjort noe galt eller skal det være så utrolig stor mengde grønnsaker?

  1. Denne oppskriften har vært på bloggen i 10 år og er blant de mest populære. Jeg har fått utrolig mange positive tilbakemeldinger på den, blant annet de mer enn 100 kommentarene du kan lese over, men ingen har sagt det samme som deg. Du skriver at du har «nesten» har fulgt oppskriften til punkt og prikke – det er nok kanskje her det ligger? Og så må man bruke litt sunn fornuft underveis, 1 løk kan være både liten og stor …

 75. Hei! Har laget suppen til forskjellige anledninger opp til 10 personer over flere år , med forskjellige fiske sorter. Siste øvelsen var suppe til en svoger,s 60 års dag med 40 gjester.Gjorde litt ekstra ut av det med 6 forskjellige sorter fisk med hoved vekt på steinbit og torsk.Kokte kraft på de samme fiskene Suppen var iflg. gjestene helt fantastisk. Vil benytte anledningen til å takke for en veldig god oppskrift med utmerket balanse. Har de siste gangene i tillegg brukt litt Fish& Seafood krydder synes dette gir suppen om mulig enda et lite løft.

 76. Jeg kokte kraft på rekeskall og hadde potet oppi i tillegg til de andre grønnsakene. Serverte med hjemmelaget focaccia. Det ble helt magisk
  Takk for god oppskrift

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste