I dag blir det et hyggelig gjensyn med favorittfiskesuppen som tidligere er blitt publisert her, for snart fire år siden. Dette er en fiskesuppe jeg har laget i "alle" år, og den har vært med på litt av hvert!
Jeg husker spesielt en gang jeg laget den, og det var for 11 år siden - den 11. september 2001. Jeg hadde bestemt meg for å lage noe ekstra godt til min daværende mann og mine to døtre, men istedet ble jeg stående foran tven og se på grusomhetene som skjedde i New York. Maten kom etterhvert på bordet, og jeg husker enda den dystre stemningen rundt bordet, og vi voksne forsøkte etter beste evne å forklare og berolige de to tenåringene som flommet over av spørsmål om hvordan noe slikt kunne skje. Dette er i dag 11 år siden, og mye har skjedd siden den gang. Men favorittfiskesuppen er fortsatt den samme.
Ingredienser
| 1 | løk , finhakket |
| 1.5 dl | hvitvin |
| 1 dl | kremfløte |
| 100 g | smør |
| 400 g | assortert fisk , feks. torsk, laks og/eller steinbit |
| 150 g | rensede reker |
| 1 | gulrot , i staver |
| 1 | fennikel , i strimler |
| 200 g | sellerirot , i staver (ca.) |
| 1 | purre liten, i strimler |
| 7 dl | fiskekraft eller utblandet fiskefond |
| 2 ss | frisk basilikum , hakket |
| 2 ss | frisk gressløk , hakket |
| 2 ss | frisk persille , hakket |
| salt og nykvernet hvit pepper |
OBS! Lurt å tenke på når du justerer antall porsjoner. Les mer
SLIK GJØR DU
Skjær opp grønnsakene som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du setter i gang.
Stek løken et par minutter i litt smør, til den blir blank og myk, og tilsett deretter hvitvinen. (Ønsker du litt mer futt i suppen kan du tilsette litt frisk rød chili og hvitløk sammen med løken.) La det surre uten lokk, til vinen er nesten kokt inn.
Tilsett grønnsakene og fiskekraften og kok opp. La grønnsakene koke til de er nesten møre, det tar bare noen minutter.
I en liten kjele varmer du fløten forsiktig opp mot kokepunktet (skal ikke koke) og rører deretter inn smøret). Rør fløtesmøret i grønnsaksgryta og tilsett deretter fiskebitene. Synes du suppen er litt tynn kan du eventuelt jevne den med litt maisenna før du tilsetter fisken.
La suppen trekke til fisk og grønnsaker er ferdige, etter ca. 3 minutter. Tilsett reker og finhakkede urter mot slutten av trekketiden. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Serveres med godt, nybakt brød til – og gjerne med et glass hvitvin.

Suppen kan serveres som hovedrett til 4 eller som forrett til 6-8.
ENJOY!
Vintips fra Sara Døscher: Garzón Albariño Reserve 2020