Lettvinte og gode fiskemiddager er alltid populære, og denne fiskeformen passer veldig godt inn i den kategorien. Jeg har her brukt laks som får kose seg i en deilig blanding av rød pesto, matfløte og grønnsaker, og toppet med en deilig nøtteblanding som gir en god smak og fin tekstur til fisken. Det er ikke veldig mange minuttene du bruker på å gjøre klar ingrediensene til denne retten, og mens den steker seg ferdig i ovnen kan jo du gjøre noe helt annet - eller bare slappe av litt.

Annonse

Ingredienser

LAKS & NØTTELOKK

600 g laksefilet eller ørret
2-3 ss persille , finhakket
2 ss parmesan , finrevet
2 ss pinjekjerner , grovt hakket
1 sitron , finrevet skall
2 ss extra vigin olivenolje
salt og pepper

GRØNNSAKER & TILBEHØR

1 rødløk , i tynne båter
nøytral olje til steking
3 fedd hvitløk , grovt hakket
1 rød paprika , i terninger
100 g spinat (ca.)
100 g cherrytomater , delt i to
4 porsjoner ris , poteter, pasta el.

RØD PESTOSAUS

3 dl matfløte
50 g parmesan , finrevet
2 ss rød pesto (ca.)
2-3 ts kyllingfond eller grønnsaksfond
2-3 klyper chiliflak

SLIK GJØR DU

Laks med nøttelokk og rød pestosaus

Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme. Skjær opp grønnsakene som angitt. Kok ris, poteter eller annet tilbehør etter anvisningen. Dersom du ønsker å lage pestoen selv kan du benytte denne oppskriften.

Stek løken i litt nøytral olje til den er blank og myk. La paprika og hvitløk steke med de siste minuttene. Tilsett deretter spinat og tomater og la de surre med til spinaten begynner å falle sammen. Krydre med litt salt og nykvernet sort pepper. Fordel grønnsakene i en form som er ca. 28 x 22 cm.

Hell matfløten i stekepannen og varm den opp mot kokepunktet. Tilsett parmesan og smak til med rød pesto, chiliflak, kyllingfond, salt og pepper. Hell den varme sausen over grønnsakene.

Skjær fisken i 4 jevnstore biter, krydre med litt salt og dytt dem litt nedi grønnsaksblandingen. Rør sammen persille, parmesan, pinjekjerner, sitronskall og olivenolje, og smak til med salt og pepper. Fordel blandingen oppå fisken.

Stekes på midterste rille i ca. 18 minutter, til fisken er passe stekt og nøttelokket har tatt litt farge. La retten hvile i ca. 5 minutter, og server den deretter med ønsket tilbehør.

Laks med nøttelokk og rød pestosaus

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne lakseretten var en innertier hos en matglad familie! Tommel opp fra alle! Nøttelokket var veldig smakfullt og balansert i smakene. Neste gang vil jeg nok senke temperaturen siden fisken ble noe overstekt. Takk for inspirasjon!

  2. Veldig god. Skal nå lage denne retten for 2.gang på kort tid. Blir nok helt sikkert flere ganger. Anbefales.

  3. Laget den for første gang forrige uke og måtte ha den igjen i dag. Litt kutting og rasping gjør at man bruker litt tid på den, men du verden så god! Blitt en ny favoritt!

  4. Utrolig godt. Brukte poteter til, tror det passer. Dere enn ris. Hadde ikke chiliflak, men olivenolje med chili fungerte bra. Denne vil bli gjentatt ofte.

  5. Gode fiskeretter (som jeg får til…) er det lenger mellom, men dette var skikkelig godt! Til og med mannen, som mener seg forspist på fisk fra tidlige år, syntes denne retten var utrolig god. Lages til middag for andre gang på kort tid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.