Har du smakt potetsuppe med purreløk? En nydelig suppe til forrett eller hovedrett, som kan serveres varm eller kald - og toppes med tilbehør etter smak og behag. Suppen serveres her med sprøstekt bacon, cheddar, chiliflakes og friske urter.

Ingredienser

SUPPEN

500 g poteter , i grove biter
1-2 purreløk , i grove biter
2 fedd hvitløk , finhakket
1-2 ss smør eller nøytral olje
10 dl kyllingkraft eller utblandet fond (ca.)
2 dl kremfløte eller matfløte
50 g cheddar (eller parmesan), revet
1-2 ts dijonsennep (kan sløyfes)
1/4 - 1/2 sitron , saften
salt og pepper

GARNITYR & TILBEHØR

150 g bacon , i små terninger
cheddar (eller parmesan), revet
chiliflak
friske urter , hvis du har
rundstykker eller annet godt brød

SLIK GJØR DU

Potetsuppe med purreløk, bacon og cheddar

Skrell potetene og del dem i jevnstore biter. Fjern det ytterste laget av purren og skyll godt, og skjær den opp i jevnstore biter. Hakk hvitløken grovt.

Finn frem en gryte og stek purreløk og hvitløk i litt smør eller nøytral olje, til purren faller sammen. Tilsett deretter poteter og kyllingkraft (eventuelt grønnsakskraft, dersom du ønsker å lage en vegetarisk suppe) og gi det hele et oppkok. La det koke til potetene er møre, etter ca. 20 minutter. Kjør grønnsakene med en stavmikser eller blender, til du har en jevn suppe. Tilsett kremfløte og revet cheddar, og gi suppen et raskt oppkok. Tilsett eventuelt litt mer kyllingkraft (eller litt vann) dersom suppen er tykk. Smak til med sennep, salt, pepper og litt sitronsaft.

Skjær baconet i små terninger og stek i nøytral olje, til baconet er sprøtt.

Server suppen rykende varm, toppet med bacon, cheddar, urter og gjerne chiliflakes for litt ekstra smak. Server rundstykker eller godt brød som tilbehør.

Potetsuppe med purreløk, bacon og cheddar

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste