Her kommer menyen fra påskeaften 2010, som besto av bruschetta til forrett og til hovedrett, tradisjonen tro – lammestek. Til dessert – hva annet enn påskeegg?

FORRETT – Bruschetta med parmaskinke

Oppskriften finner du her. Vi brukte skiver av speltfoccacia som utgangspunkt og i tillegg hadde vi en skive parmaskinke oppå hver bruschetta. Det var nyyydelig!

HOVEDRETT: Lammestek med rotgrønnsaksymfoni, mandelpotetpurè og rødvinsjy:

Lammesteken

  • Lammestek av bog el
  • Salt og pepper
  • Friske krydderurter, feks timian eller rosmarin
  • Eventuelt litt hvitløk

Bind opp kjøttet med stekehyssing og gni det inn med salt pepper og friske eller tørkede krydderurter. Stek lammesteken raskt på alle sider i smør i en varm stekepanne. Legg lammesteken i et ildfast fat og stek den ved 125-150 grader til kjernetemperaturen er ca 63 grader for rosa og 69 grader for gjennomstekt/grå. La lammesteken hvile i minst 15 minutter under folie (ikke helt tildekket) før du skjærer den opp i skiver.

Ovnsbakte tomater
  • 1/2 tomat pr person
  • provencekrydder

Del tomatene i to på langs og krydre med provencekrydder. Stekes sammen med lammesteken de siste 15-20 minuttene, til tomaten er mør og fin.
Mandelpotetpurè (ca 3 porsjoner)

  • ca 500 gram skrelte mandelpoteter
  • 1-2 dl varm melk
  • 50-100 gram meierismør
  • salt og pepper
  • en neve pinjekjerner, ristet


Skrell potetene og kok de møre og fine i vann uten tilsatt salt. Mos potetene forsiktig sammen og tilsett varm melk og smør. Smak til med salt og pepper. Strø over ristede pinjekjerner ved servering.
Rotgrønnsaksymfoni (ca 3 porsjoner)

  • 1 gulrot
  • en bit kålrot
  • en bit pastinakk
  • en bit sellerirot eller persillerot
  • smør
  • saften av 1/2 sitron
  • litt sukker
  • salt og pepper
  • frisk timian, finhakket

Rens grønnsakene og skjær de opp i omtrent like støre terninger. Det skal være omtrent like stor mengde av de ulike grønnsakene. Kok grønnsakene i lettsaltet vann til de er passe møre. Rett før servering steker du de i litt smør i en varm stekepanne. Tilsett sitron og sukker, og smak til med salt og pepper. Rør inn finhakket timian, og grønnsakene er klar for servering.
Lammesjy (ca 3 porsjoner)

  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 1- 2 ss sitronsaft
  • 1 kvast frisk timian, finsnittet
  • ca 1,5 dl rødvin
  • ca 1 dl lammekraft
  • ca 1 ss smør


Skrell og finhakk sjalottløk. Ha løk og timian i en kasserolle og hell over rødvinen. La dette koke litt inn. Når rødvinen er redusert, ha i lammekraft. La dette koke i 10 min. Sil sausen/kraften. Tilsett smør og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Til dessert ble det kaffe, cognac/Grand Mariner og sjokolade fra påskeegget. Det er jo tross alt påskeaften! Fortsatt god påske!
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Mmmm, det så deilig ut! Jeg trenger ikke kokebok lenger. Kan jo bare sjekke ut hva som frister mest her inne hos deg ;-).Her i huset har vi hatt middelhavsmat som tema i hele påsken. Mannen har servert nye retter hver dag. Forleden hadde vi storfamilien på besøk, og da hadde vi svinekjøtt stekt i bl.a rødvin, falaffel, noe vårrullignende, gresk salat, caprese, foccacia, kjøttboller med diverse krydder (det meste tror jeg). Nammis!Fortsatt god påske!

  2. Åhh for en herlig meny på påskeaften dere hadde:) Fikk vann i munn jeg nå, enda jeg er stapp mett etter lammelåret jeg har spist idag:)

  3. Hmmmm… her va det mye godt – ogein knall flotte bloggeg hekter deg påfortsatt fine påske — smil fra monika

  4. Utrolig! Rettene dine ser jo helt fantastiske ut! Blir skikkelig sulten nå jeg. Du kan jo starte opp din egen restaurant jo.. Lykke til 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.