Lammestek med rotgrønnsaksymfoni, mandelpotetpurè og rødvinsaus
Her kommer menyen fra påskeaften 2010, som besto av bruschetta til forrett og til hovedrett, tradisjonen tro – lammestek. Til dessert – hva annet enn påskeegg?
FORRETT – Bruschetta med parmaskinke
Oppskriften finner du her. Vi brukte skiver av speltfoccacia som utgangspunkt og i tillegg hadde vi en skive parmaskinke oppå hver bruschetta. Det var nyyydelig!
HOVEDRETT: Lammestek med rotgrønnsaksymfoni, mandelpotetpurè og rødvinsjy:
-
Lammestek av bog el
-
Salt og pepper
-
Friske krydderurter, feks timian eller rosmarin
-
Eventuelt litt hvitløk
Bind opp kjøttet med stekehyssing og gni det inn med salt pepper og friske eller tørkede krydderurter. Stek lammesteken raskt på alle sider i smør i en varm stekepanne. Legg lammesteken i et ildfast fat og stek den ved 125-150 grader til kjernetemperaturen er ca 63 grader for rosa og 69 grader for gjennomstekt/grå. La lammesteken hvile i minst 15 minutter under folie (ikke helt tildekket) før du skjærer den opp i skiver.
- 1/2 tomat pr person
- provencekrydder
-
ca 500 gram skrelte mandelpoteter
-
1-2 dl varm melk
-
50-100 gram meierismør
-
salt og pepper
-
en neve pinjekjerner, ristet
- 1 gulrot
-
en bit kålrot
-
en bit pastinakk
-
en bit sellerirot eller persillerot
-
smør
-
saften av 1/2 sitron
-
litt sukker
-
salt og pepper
-
frisk timian, finhakket
-
1 sjalottløk, finhakket
-
1- 2 ss sitronsaft
-
1 kvast frisk timian, finsnittet
-
ca 1,5 dl rødvin
-
ca 1 dl lammekraft
-
ca 1 ss smør
Mmmm, det så deilig ut! Jeg trenger ikke kokebok lenger. Kan jo bare sjekke ut hva som frister mest her inne hos deg ;-).Her i huset har vi hatt middelhavsmat som tema i hele påsken. Mannen har servert nye retter hver dag. Forleden hadde vi storfamilien på besøk, og da hadde vi svinekjøtt stekt i bl.a rødvin, falaffel, noe vårrullignende, gresk salat, caprese, foccacia, kjøttboller med diverse krydder (det meste tror jeg). Nammis!Fortsatt god påske!
Åhh for en herlig meny på påskeaften dere hadde:) Fikk vann i munn jeg nå, enda jeg er stapp mett etter lammelåret jeg har spist idag:)
Hmmmm… her va det mye godt – ogein knall flotte bloggeg hekter deg påfortsatt fine påske — smil fra monika
Utrolig! Rettene dine ser jo helt fantastiske ut! Blir skikkelig sulten nå jeg. Du kan jo starte opp din egen restaurant jo.. Lykke til
Hei, jeg får ikke mulighet til å legge denne oppskriften på Mine Favoritter
Årsaken til at du ikke får lagt oppskriften i MINE FAVORITTER er at dette er et innlegg fra 2010. Det er kun oppskrifter lagt ut etter 1.1.11 som har det nye «oppskriftsdesignet» og kan legges i MINE FAVORITTER. Har du tatt en titt på denne oppskriften: https://trinesmatblogg.no/recipe/gratinert-lammestek-med-ovnsbakte-rotgronnsaker-og-rodvinsaus/ av nyere dato?
Lykke til!