På menyen i dag står det en smakfull og fargerik vegetargryte med blant annet søtpotet, gulrot, blomkål og linser. Gryteretten er blant annet krydret med garam masala som er en indisk krydderblanding som tradisjonelt består av sort pepper, chilipepper, koriander, muskat, spisskummen, kanel, nellik og kardemomme. Sammen med grønnsakene skaper krydderblandingen en varm, velduftende og smakfull magi i gryta. Prøv den du også!

Annonse

Ingredienser

1 løk , i små terninger
4 fedd hvitløk , finhakket
1 rød chili , finhakket
1 ss ingefær , finrevet
1 - 2 ss tomatpuré
1 - 1 1/2 ss garam masala
1 - 1 1/2 ts malt koriander
1 ts gurkemeie
400 g hermetiske tomater , hakkede
4-5 dl kokosmelk
1/2-1 ss grønnsakfond eller 1 buljongterning
1 søtpotet , i små terninger
2 - 3 gulrøtter , i små biter
230 g røde linser eller kikerter (ca.)
1 blomkål , i små buketter
1/2 lime , saften
salt og pepper
150 g tomater , i biter (kan sløyfes)

TILBEHØR

4 porsjoner basmatiris
nan
cashewnøtter
frisk koriander
chiliflak

SLIK GJØR DU

Vegetargryte med søtpotet og blomkål

Skjær opp grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Hell væsken av linsene og skyll dem under rennende vann og la overskuddsvannet renne av. Finn frem hermetiske tomater, kokosmelk og grønnsakfond (eller buljongterning). Bruk måleskje når du måler opp krydderet. Kok risen etter anvisningen på pakken.

Finn frem en vid gryte og stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. La hvitløken steke med det siste minuttet, og tilsett deretter chili, ingefær og krydder etter smak. Rør godt sammen og la det stå å surre i ca. 1 minutt før du tilsetter hermetiske tomater, kokosmelk, søtpotet, gulrøtter og grønnsakfond. Rør godt sammen og la det småkoke uten lokk i ca. 15 minutter. Ha i linser og blomkål og la det koke videre til grønnsakene er møre og fine. Ikke kok for lenge slik at grønnsakene fortsatt har litt tyggemotstand. Smak til underveis med limesaft, salt, pepper og eventuelt mer av de øvrige krydderne. Rør inn tomatbitene til slutt.

Vegetargryte med søtpotet og blomkål

Topp retten med hakkede cashewnøtter (gjerne ristet i tørr stekepanne) og frisk koriander, og server umiddelbart, med ris og eventuelt nan som tilbehør. Et lite dryss med chiliflak over det hele smaker også godt.

Vegetargryte med søtpotet og blomkål

TIPS

  • Du får kjøpt garam masala i velassorterte dagligvareforretninger og i etniske butikker.
  • Varier gjerne med andre typer grønnsaker, i denne retten kan du stort sett bruke det du har – et fint utgangspunkt for å få brukt opp grønnsaker du har liggende.
  • Lyst til å teste ut flere vegetarretter? Alle vegetaroppskriftene mine finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.