Det er noe helt spesielt med en "hot", varmende gryte - som denne velsmakende currygryten med oksekjøtt. Gryteretten er enkel å tilberede, men trenger å kose seg en stund på kokeplaten før kjøttet er mørt og godt. Hvis du da ikke bruker trykkoker som jeg gjorde, som gjør at du kan halvere koketiden. Oppskriften er også en fin basisoppskrift å ta utgangspunkt i dersom du ønsker å benytte annet kjøtt, slik som for eksempel lammekjøtt eller kylling. Koketiden må da eventuelt justeres etter hva slags kjøtt du tilsetter.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

GRYTERETTEN

1 1/2 kg oksekjøtt , i terninger
1 ss garam masala
salt og pepper
2 løk , hakket
3 fedd hvitløk , finhakket
1 ss ingefær , revet
1 rød chili (eller mer), finhakket
2 ss rød currypasta (smak til)
2 bokser hermetiske tomater , hakket
2 1/2 dl vann
1 rød paprika , i biter
1 grønn paprika , i biter
2 dl matyoghurt (kokefast)
frisk koriander

TILBEHØR

6 porsjoner basmatiris , tilberedt etter anvisningen på pakken
6 nan
mangochutney

SLIK GJØR DU

Skjær opp alle grønnsakene, slik at du har alt klart før du setter i gang. Fres løken i litt smør, til løken er blank og mør. Tilsett hvitløk, ingefær, chili og currypaste og la det frese med ca ett minutt under stadig omrøring. Ha i tomater og la sausen småkoke mens du gjør klart kjøttet.

Krydre kjøttet med garam masala, salt og pepper. Brun kjøttet i flere omgangen i en stekepanne, og kok ut pannen med vannet etter hver runde. Ha kjøttet og vannet (tilsammen 2 1/2 dl) i sausen. Kjøttet skal nå trekke under lokk i ca. 1 1/2 time.

Tilsett paprikaen og la det koke videre uten lokk til kjøttet er helt mørt og sausen er tyknet.

Rør inn yoghurten rett før servering eller server den ved siden av. Gi retten et dryss med frisk koriander og sett gryta på bordet. Serveres med nykokt basmatiris, nan og gjerne en grønn salat til.

TIPS

 • Bruk gjerne trykkoker, hvis du har. Da vil koketiden bli omtrent halvert.

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Må bare få sende en hilsen!
  Denne bloggen er min reddning nesten hver dag – og det blir ALLTID vellykket og godt:)) Her er det mange favoritter og vi bruker oppskriftene til hverdags og fest.
  Tusen takk for god mat :0))))
  Kjersti

 2. Heia Trine:9 Må bare få si at du har en fantastisk blogg. Er innom her hver dag:) Du e gullego:)

 3. Tenkte å prøva denne gryta i morgon! 🙂 Dersom ein brukar anna kjøtt, til dømes lammekjøt, kor lang koketid må ein pårekna då? Eg har lammekjøt med bein..

 4. Hva slags currypaste bruker du? Bruker du den røde som man ofte bruker i thaimat, eller bruker du den indiske Pataks curryen? 🙂

  Takk for fin oppskrift, den ser veldig spennende ut! Bloggen din har reddet mang en kjedelig middag! 🙂

 5. Knallgodt! Brukte ytrefilet, så jeg trengte ikke koke det så lenge. Sausen fikk koke ca 30 min før jeg hadde kjøttet i. Paprikaen ble tilsatt ca 10 min før kjøttet.

 6. Denne ble veldig godt mottatt av både små og store i familien. Blir fort en slager her i huset! Brukte svinekjøtt. Helt nydelig!

 7. Hei. Hvordan er det med denne og oppvarming dagen derpå? Lurte på å lage den på torsdag for å ta den med som fredagsmiddag på hytta, nemlig. Eller har du kanskje noen forslag til andre gryter som egner seg bedre i så måte?

  1. Denne kan fint lages dagens før (vent med å tilsette yoghurten) og varmes opp dagen etter. Ha en fin hyttetur! 🙂

 8. Hei,
  Min svigerdatter har vist meg din blogg, og tusen takk fot det!!
  Denne retten har jeg laget flere ganger. Jeg bruker leirgryten, i ovnen på 100 grader 8-10 timer. Setter i ovnen om morgene og lar den kose seg der.
  Og i kveld er det syklubben som får smake, nam nam!!

 9. Tenkte å servere denne snart, og lurte på om du har forslag til en dessert som kan passe til gryten, evt også om du har et vinforslag til gryten? På forhånd takk!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste