Hver torsdag kveld har jeg "kaffe latte date" med junior på 8. Pappan er på korøvelse og dette er bare vår kveld. Vi lager kaffe latte med koffeinfri kaffe og melkeskum, og koser oss som bare vi kan. Rett som det er finner vi et par kanelsnurrer i fryseboksen, og noen ganger baker vi. Junior elsker å bake sjokoladekake, og den rører vi kjapt sammen i fellesskap.

En viktig ingrediens i kaken er kokesjokolade, og siden junior ikke alltid er så begeistret for kokesjokolade med høyt kakaoinnhold, velger vi gjerne en sjokolade med lavt kakaoinnhold. Lag den til, eller sammen med, noen du er glad i du også!

Ingredienser

200 g smør
200 g kokesjokolade , grovt hakket
4 egg
1 ts vaniljesukker
250 g sukker
175 g hvetemel
1 ts bakepulver
150 g bringebær (kan sløyfes)
melisdryss

SLIK GJØR DU

Sjokoladekake med bringebær

Sett stekeovnen på 175 grader (over- og undervarme). Finn frem en form som er ca. 22×22 cm (eller en springform på ca. 22 cm i diameter) og pensle og strø formen, eller kle den med bakepapir. Mål opp alle ingrediensene slik at du har alt klart før du setter i gang.

Smelt smøret over svak varme. Del eller skjær sjokoladen i jevnstore biter. Trekk kjelen av platen og tilsett sjokoladen. La sjokoladen smelte og rør sammen. Det er viktig at smøret ikke er for varmt, for da kan sjokoladen korne seg.

Sjokoladekake med bringebær

Knekk oppi ett egg av gangen. Pass på å røre godt imellom hvert egg. Ha i sukker, vaniljesukker, bakepulver, og sikt tilslutt i hvetemelet. Rør det hele forsiktig sammen med en slikkepott. Hell røren i formen, fordel bringebærene oppi formen og dytt dem litt nedi røren.

Stekes midt i ovnen i 25-30 minutter, til kaken er nesten gjennomstekt. Sjekk med en fyrstikk, det skal henge igjen litt røre på pinnen slik at kaken din blir saftig og god. Ønsker du en mer tradisjonell sjokoladekake kan du steke kaken til det ikke henger kakerøre igjen på fyrstikken.

Sjokoladekake med bringebær

Avkjøl kaken på rist i formen. Rett før servering deler du opp kaken i passe store stykker og sikter litt melis over.

Kaken serveres lun eller romtemperert – sammen med en kopp deilig kaffe latte. Vi synes også det smaker godt med noen friske bringebær ved siden av.

Sjokoladekake med bringebær

TIPS

 • Dersom du liker en tydelig smak av mørk sjokolade kan du gjerne benytte en sjokolade med høyt kakaoinnhold. .
 • Du kan eventuelt droppe bringebærene, eller erstatte dem med for eksempel hakket hvit sjokolade eller valnøtter.
 • Kaken kan gjerne fryses.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei
  Valgte å steke kaken i en rund form, i mangel av en firkantet-kakeform, og synes det var vanskelig å få kaken ordentlig stekt i midten. Endte opp med at den ble svidd på toppen av kaken og smakte deretter 🙁 noen tips til alternativ steking ved bruk av rund form??

 2. Hei. Jeg hadde samme problem som hun over. Stekte kaken i en rund form, den ble ikke gjennomstekt i det hele tatt, tørr utpå kantene og svidd oppå. Kjempe kjedelig, for smaken var veldig god ?

 3. Har laget denne kaken for første gang og det ble suksess! Litt bløt inni, men alle syntes det var perfekt! Lager den gjerne igjen!

 4. Lagde denne kaken for første, men ikke siste gang. Brukte rund form og den ble myk inni etter ca 30 minutter i ovnen. Perfekt!

 5. Hei og takk for fin blogg!
  Eg bakte denne i går og den heva nesten ikkje. Men eg rørte inn egga for hånd, er det meininga å bruke mixer/kjøkkenmaskin, blir det meir luftig då kanskje?

 6. Mmmm. Kjempe deilig! Lagde denne i muffins former. Halv oppskrift ble 13 små muffinser.
  Jeg rørte alt inn for hånd. Så det var ikke noe problem.
  Denne skal lagres i boken. Tusen takk!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste