En enkel og utrolig velsmakende forrett til 4, eller smårett til 2:

4 skiver parmaskinke (eller annen god skinke)
4-8 asparges
parmesan, i flak
eventuelt litt pesto
Tomatsalat
4 soltørkede tomater, finhakket
3 plommetomater, uten skinn og kjerne, i små terninger
1 hvitløksfedd, finhakket
1-2 sjalottløk, finhakket
1 ss tomatpure
3 ss balsamicoeddik
5-6 blader basilikum, finhakket
lik mengde bladpersille, finhakket
ca 1 dl god olivenolje
salt og pepper
Balsamicosirup
1/2 dl balsamicoeddik
1/2 dl sukker
eller, Crema di balsamico

Begynn med tomatsalaten: Flå tomatene ved å fjerne stilken og skjær et kryss der stilken har vært. Dypp tomatene i kokende vann til skinnet begynner å krølle seg i snittflaten. Ha deretter tomatene raskt over i en liten bolle med kaldt vann (gjerne isvann). Ta av skinnet, del tomaten i to og ta ut innmaten. Skjær tomatkjøttet i små terninger.

Fres sjalottløk, hvitløk og soltørkede tomater forsiktig i litt olje sammen med tomatpureen. Pass på at blandingen ikke blir brun. Tilsett så balsamicoeddiken og kok forsiktig til balsamicoeddiken er nesten borte. Avkjøles litt, og tilsett deretter tomatterningene, urter og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Brekk av den nedeste delen av aspargesen og skrell stilken. Kokes i vann tilsatt litt sukker og salt noen minutter, til aspargesen er passe mør.

Kok opp sukker og balsamicoeddik, og kok blandingen inn til sirup. Pass på mot slutten, så ikke den koker helt inn! Alternativt kan du benytte ferdig Crema di balsamico.

Fordel tomatsalaten på en tallerken. Rull aspargesen inn i parmaskinken og legg oppå. Ringle over balsamicosirup og ha over noen flak med god parmesan, eventuelt en liten klatt pesto – og gjerne en liten basilikumkvast. Serveres med godt brød eller toast (fint brød som du dynker i olivenolje og steker i stekepannen til det får en gylden farge på begge sider. Strø over litt maldonsalt når den er ferdigstekt), og et glass rødvin eller to…

Vintips: Vajra Langhe Rosso 2007

PS! Dette var helt klart en rett som slo an hos familiens yngstemann også, som spiser alt som blir servert!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg elsker asparges og ser at du har en oppskrift som heter Asparges i pysj. Kommer ikke frem til oppskriften. Kan du oppdatere meg på den retten? TUSEN TAKK FOR EN KJEMPEFIN BLOGG! Besøker den/deg hver dag!

  2. Berit; nå skal "Asparges i pysj" være på plass igjen! Takk for at du sa ifra! Trine 😉

  3. Hei lagde denne som en forrett til 50 års dagen til pappa, og det var utrolig godt, jeg la til litt ruccola salat blandet med litt hakket fetaost i olje, og droppet parmesan osten. Ble veldig mildt og godt og burde prøves! ellers så må jeg si takk for en fantastisk blogg, jeg håper min fremtidige kone er like glad i å lage mat som deg:P mvh Marius

  4. dette må jeg prøve 🙂

    Er en ting jeg savner på bloggen din! en kattogeri/samling av 3-retters midager /m drikke. som passer til hverandre! for oss som ikke er like dreven som deg kan det være vanskelig og vite hva som passer sammen og ikke, hehe.

    synes virkelig at ´´3 retters´´ burde være en underkatogeri under ´´oppskrifter´´

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste