Hyttemuffins er alltid populært, også i påsken. Man tager en standard muffinsrøre og fyller med det som måtte finnes i fryser eller fruktfat. Denne gangen var det to epler som ble puttet oppi, noe som falt i smak hos store og små. Til 12 muffins trenger du:

150 g mykt smør
150 g sukker
2 egg
150 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 epler, skrelt og delt i terninger
ca. 3 ss sitronsaft

Rør smør og sukker kremaktig med en mikser el. Tilsett ett og ett egg. Bland sammen det tørre og vend det forsiktig inn i røren ved hjelp av en slikkepott. Tilsett eplebitene og rør forsiktig sammen. Fyll røren i 12 muffinsformer, gjerne plassert i et muffinsbrett.

Stekes ved ca 200 grader i ca 12-15 minutter, eller til muffinsene er gjennomstekt. Sjekk med en fyrstikk eller bakepinne for sikkerhets skyld.

Serveres som den er til god kaffe, eventuelt som dessert – lunken med kaneldryss sammen med en kule vaniljeis eller to.

Ha en fortsatt fin påskeaften!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Nam. Det både høres og ser kjempegodt ut. Og fristende bilder, som alltid :-)Fortsatt god påske!Pludrehanneklem

  2. Hei. Må bare si at du har en nydelig blogg med så utrolig mange fristende oppskrifter. Bildene er skikkkelige blikkfang, og det var de som gjorde at jeg festa meg ved akkurat denne bloggen.Jeg liker faktisk IKKE å lage mat. Men jeg elsker å spise mat:-)Og jeg har en mann som er flink til både å koke og å bake. Jeg har linket til bloggen din på facbookprofilen min, og har hintet til mange venner om å ta en titt innom hos deg. Fortsett med inspirasjonen din. Kanskje får du meg også til å like å lage mat en dag;-)Varm hilsen fra MorMonsen

  3. Så veldig godt ut. Epler i muffins er genialt. Har du prøvd med litt smuledeig av havre på toppen av muffinsene før? Det blir ofte veldig godt.

  4. Hei! Jeg skal nå lage disse muffinsene for andre gang. De er den nye favoritten<3 Alle i familien elsker dem, tusen takk for at du deler oppskriftene dine! 🙂

  5. Dette ble ikke noe spesiell suksess her. Synes de var alt for søte. Mine hevet ikke. Men fløt utover og ble flate. Nok min skyld som ikke hadde annet enn billige papirformer å putte i. Så ikke noe om hvor sitronsaft skulle has i så ble slengt oppi til slutt. Deigen ble noe tørrere enn jeg er vant med på muffins 🙁 men barna likte de måtte bake disse pga melkefritt .. Kommer til å prøve oppskrift igjen for å se om større suksess neste gang .

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste