Hyttemuffins er alltid populært, også i påsken. Man tager en standard muffinsrøre og fyller med det som måtte finnes i fryser eller fruktfat. Denne gangen var det to epler som ble puttet oppi, noe som falt i smak hos store og små. Til 12 muffins trenger du:

150 g mykt smør
150 g sukker
2 egg
150 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 epler, skrelt og delt i terninger
ca. 3 ss sitronsaft

Rør smør og sukker kremaktig med en mikser el. Tilsett ett og ett egg. Bland sammen det tørre og vend det forsiktig inn i røren ved hjelp av en slikkepott. Tilsett eplebitene og rør forsiktig sammen. Fyll røren i 12 muffinsformer, gjerne plassert i et muffinsbrett.

Stekes ved ca 200 grader i ca 12-15 minutter, eller til muffinsene er gjennomstekt. Sjekk med en fyrstikk eller bakepinne for sikkerhets skyld.

Serveres som den er til god kaffe, eventuelt som dessert – lunken med kaneldryss sammen med en kule vaniljeis eller to.

Ha en fortsatt fin påskeaften!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Min Handleliste