På hytta er kunsten å begrense oppvasken mest mulig, og da er gryteretter et godt valg. I tillegg er det enkel og god mat som passer seg selv. Til 3 trenger du omtrent:

4 kyllingfileter eller kyllinglår
2 rødløk, i båter
1/2 kinesisk hvitløk
1/3 rød chili
ca 8 dl vann
1-2 terning(er) kyllingbuljong
ca 3 dl risottoris
salt og pepper
1 1/2-2 røde paprika, grillet
saften av 1/2-1 lime
sorte oliven
en nevne pinjekjerner, ristet
persille, finhakket

 

Risen: Brun løken slik at den blir myk og blank. Tilsett hvitløken og risottorisen og la dette surre litt, før du tilsetter vannet og buljongterningen(e). La risen putre i ca 20-30 minutter, til risen er passe kokt. Tilsett eventuelt mer vann/kyllingbuljong dersom risen blir for fast. 

Grillet paprika: Del paprikaen i to. Ta ut frø og hinner og legg de halve paprikaene med snittsiden ned på en bakepapirkledt stekeplate. Stek paprikaen under grillen til den blir brunsvidd oppå. Legg deretter paprikaen i en tett plastpose noen minutter, og fjern deretter skinnet på paprikaen. Skjær paprikakjøttet i passe biter.

Kyllingen: Del kyllingfileten i 3-4 biter og brun disse raskt i litt olje. Du kan også benytte kyllinglår som du deler i to. Brun kyllingen i to omganger. Sett til side.

Mot slutten av koketiden for risen tilsetter du kyllingbitene, paprikaen, revet parmesan og sorte oliven. Smak til med (eventuelt litt mer buljong) limesaft, salt, pepper og persille. Gi retten et dryss med finhakket persille og ristede pinjekjerner rett før servering.

Serveres med godt brød og en god rødvin, for eksempel la Vieille Ferme 2007.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Sitter på hytta og leser de fantastiske oppskriftene dine. Mmmmm…. denne oppskriften skal prøves. GOD HELG !

  2. Hei! Er det bare meg, eller står det ikke når man skal plotte inn chilien? Sitter og spiser god gryte uten chili, for den ble glemt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste