Når du først har smakt hjemmelaget wienerschnitzel er du solgt. I tillegg til å få en fin matopplevelse får du også muligheten til å få ut eventuell aggresjon da kjøttet skal bankes temmelig flatt før det er klart til panering og steking. Til to trenger du omtrent:

ca 200-300 gram indrefilet av svin
salt og nykvernet pepper
1 egg, sammenvispet
ca 50 gram hvetemel
ca 50 gram brødsmuler eller strøkavring
rikelig med meierismør til steking
2 skiver sitron
2 ss kapers

Skjær kjøttet i skiver på 100-150 gram og bank det flatt, til det er ca 3-5 mm tykt. Hvis du ikke har en kjøttbanker kan du benytte bunnen av en kjele el. Et lurt tilps kan da være å ha plastfolie eller matpapir over kjøttet når du banker. Krydre kjøttet med salt og pepper, dypp det i eggeblandingen og vend det deretter i en blanding av hvetemel og brødsmuler/kavring.

Ha en raus klatt med meierismør i varm stekepanne. Stek schnitzelen gylden på hver side. Tilsett eventuelt mer smør dersom paneringen trekker til seg smøret.

Anrett scnitzelen sammen med ønsket tilbehør. Ha en skive sitron oppå (som skal presses over scnitzelen før den inntas) og gjerne litt kapers.

Serveringstips: ovnsbakte mandelpoteter og ovnsbakte tomater.

Vintips: la Vieille Ferme 2007

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei, må takke for titten på bloggen din. Må seie at den er inspirerande og flott!!:) Har testa ut Focaccia oppskrifta di, og det vart en suksess..skal nok teste ut meir:)Klem frå Bjørg

  2. Oh, hvorfor har ikke jeg vært her inne før???? NamLink til bloggen din blir lagt på siden min…..så kan jeg selv også kjapt finne veien tilbake:))Må på butikken for å kjøpen noe matvarer ser jeg….svinefileet kanskje:))

  3. Nam,dette vil jeg lage idag! Tror jeg vil lage tjekkisk potetsalat til( kapers i den),det fikk jeg til snitzel hos en tjekkisk venn-nydelig!!

  4. HAr vært innom bloggen din mange ganger, men ikke kommentert før. Men nå som jeg har laget veldig mange av middagstipsene og mannen tror han har flyttet inn på en restaurant måtte jeg bare legge igjen et lite "tusen takk".. jeg blir veldig inspirert av innleggene dine.. Denne snitzelen har jeg laget to ggr, men med kalkun istedet for svin, rett og slett fordi det var det vi hadde tilgjengelig, men det ble veeeeldig godt 🙂

  5. Har vært inne på siden din mange ganger. Har fått mange gode tips og oppskrifter. Takk for en flott side med mange «folkelige» oppskrifter. Håper du fortsetter, tusen takk

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste