Denne retten er et forsøk på å gjenskape en av rettene fra restauranten Dinner i Oslo. Spennende å blande oksekjøtt, kylling og scampi. Vil du ha retten sterkere kan du kjøre på med mer chili, hvitløk, tabasco og ingefær. Til to store og en liten trenger du omtrent:

 • 200 gram biffkjøtt, i tynne skiver
  200 gram kyllingfilet, i tynne skiver
  8-10 scampi, skrelt
  1 ss finhakket hvitløk
  1 ss finhakket ingefær
  ca 1/2 rød chili, finhakket
  1 ts tabasco
  1 ss brunt sukker
  ca 5 asparges, skråsnittet
  ca 10 sukkererter
  1 rød paprika, i strimler
  1 løk, i tynne båter
  2 dl kyllingkraft
  1 dl hvitvin
  3 ss mørk soyasaus
  maisenna + litt vann til jevning
  frisk basilikum, finsnittet

Del opp kjøtt og grønnsaker slik at du har alt klart når du skal begynne å tilberede maten. Asparges og sukkererter forvelles i kokende vann tilsatt litt salt.

Stek kjøttet raskt i varm panne tilsatt smør. Stek kjøttet i flere omganger slik at du ikke risikerer at kjøttet heller blir kokt enn stekt. Legg kjøttet på en tallerken og sett til side. Stek også scampiene raskt, bare 1-2 minutter tilsammen.

Ha hvitløk, chili, ingefær og sukker i pannen og fres dette forsiktig i litt smør. Pass på at det ikke blir brent! Tilsett så grønnsakene og fres dette godt uten at det blir brent. Tilsett tabasco og hvitvin, og kok opp.

Tilsett deretter kyllingkraft og soyasaus, og kok i ca 1 minutt. Jevn sausen med maisenna utrørt i litt vann. Tilsett kjøtt og scampi og varm opp. Smak til med salt og pepper og strø finsnittet basilikum over.

Serveres umiddelbart med en god ris til.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei!! Jeg er så glad jeg oppdaget bloggen din!! Jeg er en quilteblogger, men veldig glad i mat!! og det du viser er veldig fristende og inspirerende. Så jeg følger nøye med!! ha en fin dag!! AnneK:-)

 2. Jeg surfer ofte rundt på nettet for å finne oppskrifter og inspirasjon på matretter jeg vil lage. Jeg sjekkerogså alltid om du har laget denne retten og da er valget enkelt! har du laget retten følger jeg alltid din oppskrift for da blir resultatet alltid fantastisk!! Jeg har delt mange av dine oppskrifter med venner som elker maten "min".

 3. Jeg har mer enn nok med din blogg, ikke trenger jeg andre mat blogger jeg får alt jeg vil ha hos deg! Godt å se bilde av deg, ikke var du tykk heller det er betryggende etterhvert som jeg har forelsket meg i dine oppskrifter. Koselig også at du svarer dine lesere.

 4. Det så veldig godt ut, men jeg lurte på en ting; i oppskriften på lakserullader hadde du ikke skrevet antall av hver ingrediens, så jeg lurte på hvor mange du hadde brukt…?

 5. Det der såg såg knall godt ut. Blir sulten av å lese selv om jeg nettop har spist…Må prøves en gang ;-)Beate

 6. Jeg er så imponert over hva du får til – tror jeg er innom hver dag og titter.Takk skal du ha.

 7. Tusen takk for koselige tilbakemeldinger alle sammen! Camilla; jeg har lagt inn et svar under oppskriften på lakserullader. Trine 😉

 8. Denne har jeg laget mange ganger, er blitt favoritten til min 18-årige sønn, skal lage den i kveld også. Ellers bruker jeg siden din hele tiden. Tusen takk:)))

 9. Lagde denne idag og det blir absolutt ikke siste gang! Utrolig god og smakfull og tommel opp fra hele familien! Minnet absolutt om pot’ene på Dinner. Tusen takk for masse gode oppskrifter!

 10. Veldig godt. Synes ikke den var så sterk, sa vi tok mer chilli, ingefær og hvitløk i. Både barn og voksne likte retten, og vi lager den igjen. Anbefales

 11. Har ved flere anledninger spist denne på Dinner, og den er en av mine asiatiske favoritter. Ble kjempeglad for at du laget en oppskrift på denne, og måtte naturligvis prøve. Jeg tror jeg skjønner hvorfor du kaller den «en slags Kam Kon Pot». Det mangler, etter mitt skjønn, en stor spiseskje sortbønnesaus og finkuttet Korianer i stedet for basilikum. Prøvde dette, og den satt som en kanonkule. Tusen takk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste