Her kommer oppskrift på smakfull «kebab», som smaker godt til hjemmelagede pitabrød, eller til ris eller couscous tilsatt gurkemeie. Til kebaben serverer jeg en syrlig tomatsalsa og en frisk mynteyoghurt. Spennende smaker og kombinasjoner som er verdt å prøve!

Til to store og en liten trenger du:

Kebab
500 gram karbonadedeig eller kjøttdeig
2 sjalottløk, finhakket
3 hvitløksfedd, finhakket
1 1/2 ts revet fersk ingefær
1/2 ts salt
1/2 ts chilipulver
1/2 ts garam masala
1 knivodd kardemomme
1 ts sitron- eller limesaft
koriander eller persille, finhakket

Bland alle ingrediensene godt sammen og form avlange kebab. Stekes i stekepannen i ca 10-15 minutter, til de er ferdige. Tres eventuelt på trespyd før servering.

Tomatsalsa
12-15 cherrytomater eller 3-4 tomater, i små biter
1/2 rødløk, finhakket
1-2 vårløk, finhakket
1-2 ss sitronsaft
2 ss olivenolje
salt og nykvernet pepper

koriander eller persille, finhakket

 

Bland sammen alle ingrediensene til salsaen. La den trekke minst en time før servering, slik at alle smakene får satt seg.

Mynteyoghurt
1,5 dl matyoghurt
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2-1 ts frisk mynte, finhakket
salt

 

Bland yoghurt og hvitløk, og smak til med salt og mynte.

Anrett gjerne retten på et stort serveringsfat, hvor du setter bollene med mynteyoghurt og tomatsalsa sammen med kebabspydene, sitronbåter, litt salat og pitabrødene.

Oooops, maten er visst servert allerede!

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Åh for en lyst man får på dette. Jeg sikler meg gjennom både bilder og tekst, dette MÅ jeg bare prøve meg på i løpet av påsken:) Flott og særdeles inspirerende blogg du har!

 2. Hei!Ikke sikker på om jeg har kommentert her før, men det skader i så fall ikke å si det en gang til; KJEMPEFIN MATBLOGG!!Så mye gode retter, syns jeg. Sansen for sammensetningene 🙂 Har allerede sett etter/og tatt flere ideer til matlagning her inne;-)Pitabrødene såg fantastis ut. Har du prøvd å bake med annen type mel? Glutenfritt, spelt…??Ha en fin dagKristin

 3. Hei Trinekjempefin matblogg du har:) har prøvd noen ting å det har falt veldig i smak:)Lurte på om du tok i mot noen utfordringer? nå er det jo snart påske å regner med at flere skal på hytta. Ser at derer også er der en del. Ungene våre elsker å være ute så vi liker godt å lage mat ute til lunsj. Kansje du vil komme med oppskrifter man kan lett lage på bålet å lage nå i påsketider en egen "post" som heter bållunsj eller noe:) håper du tar utfordringen!!Yvonne

 4. En fantastisk flott og inspirerende blogg du har, foe en som meg som er sååååå matglad er denne bloggen som eit paradis:o))) nam nam nam seier eg bare….Ha en fin kveld..

 5. Myntayoghurt låter ju inte helt fel.. Det skall jag prova nästa gång jag lagar köttfärsbiffar!

 6. Takk, takk fior hyggelige kommentarer! Kristin; jeg har ikke særlig erfaring med glutenfri kost eller dietter generelt, og kommer nok heller ikke til fokusere særlig på dette fremover. Så her kan jeg dessverre ikke bidra i særlig grad, men jeg håper likevel at du finner noe inspirasjon her. Yvonne; takk for utfordringen, men jeg tror dessverre ikke jeg kan oppfylle dette ønsket i år. Vi må nok vente med denslags til junior har blitt litt eldre med å begynne med særlig kreativ matlaging rundt bålet. Nå blir nok den største utfordringen å holde han borte fra bålet… Så det blir nok matpakke på oss på påsketur i år. Men ellers har jeg jo tenkt å prøve å blogge litt påskemat som kan nytes inne eller ved hytteveggen (eller hjemmeveggen) da. Trine 😉

 7. Dette må jeg definitivt prøve! Kanskje klarer jeg å få Nooriamannen til å lage det. Det er jo han som er førstekokken her ;-).Takk for koselig kommentar på bloggen min!

 8. Prøvde denne i går, byttet ut mynteyoghurt med tzatziki (lagd med yoghurt og snøfrisk så klart). Det be fantastisk godt, artig med hjemmelagde pitabrød! Bruker bloggen din masse til inspirasjon på kjøkkenet! Takk for mange gode tips:))

 9. Åhh, dette høres bare såå godt ut, dette skal jeg absolutt prøve ut imorgen, i påskens siste dag:)

 10. Veldig god rett! Restene ble brukt kald til lunch dagene etter. Veldig godt det også. Takk for super matblog

 11. Hei Trine!

  Prøvde denne retten i går, og det ble jubel i heimen! Kjempegodt! Dette blir nok en favoritt framover, det skal definitivt lages flere ganger. Jeg lagde en slags mynte-tzatziki bestående av tyrkisk yoghurt, mynte, revet agurk (klemte ut vannet), presset hvitløk, sitronsaft, salt, pepper og litt oregano. Anbefales! Jeg slang også i et egg i kjøttdeigen, siden kjøttet var litt lite samarbeidsvillig….:-) Serverte med couscous, grønn salat med mais og pitabrød. Nammmm! 🙂 Tusen takk for at du stadig tilfører nye retter i vårt svært forbedrede kosthold – nå er halv- og helfabrikata fy fy her i huset. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste