En kjapp og god kyllingrett, med mange gode italienske smaker. Ypperlig fredagsmat. Til to trenger du omtrent:

Kyllingen:
2 kyllingfileter
frisk basilikum
nykvernet sort pepper
2 skiver parmaskinke
Salaten:
1 fersk mozzarella, i skiver
2 plommetomater, i skiver
en neve rucculasalat
Pesto:
1 potte basilikum
40 gram pinjekjerner
50 gram reven parmesan
2-4 fedd hvitløk
2-3 dl god olivenolje
salt og pepper
pinjekjerner, ristet
olivenolje
maldonsalt
Crema di balsamico eller en god balsamicoeddik

Lag en liten lomme i kyllingfileten og stikk inn noen blader basilikum (og eventuelt litt strimlet soltørket tomat). Krydre fileten godt med nykvernet pepper og stek den i litt smør til den får fin stekeskorpe på begge sider. Rull parmaskinke rundt fileten og legg den med skjøten ned i et ildfast fat. Stekes ved ca 200 grader i ca 10-15 minutter. La gjerne kyllingen hvile noen minutter før du skjærer i den i 3-4 skiver.

Lag pesto ved å kjøre hvitløk og pinjekjerner i foodprosessor. Tilsett basilikum og kjør noen sekunder. Spe med olivenolje og tilsett parmesanen helt til slutt. Smak til med salt og pepper. Hvis du ikke har tid til å lage pesto selv kan du kjøpe ferdig pesto og eventuelt tilsette litt god olivenolje og litt ristede pinjekjerner. (Det er lov å ta noen “shortcuts” av og til.)

Legg tomatskiver og mozzarella lagvis på tallerkenen. Legg på rucculasalat og legg kyllingen som du har delt i skiver, oppå. Ha litt pesto over kyllingen og strø eventuelt noen ristede pinjekjerner over. Ringle over litt god olivenolje over tomat- og mozzarellasalaten. Ha over litt maldonsalt, og til slutt litt Crema di balsamico eller balsamicoeddik.

Serveres med godt brød, og en god vin! Velbekomme!

Vintips: Villa Borghetti Bardolino Classico 2008

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. HeiFantastisk blogg du har 🙂 Jeg tenkte å spørre etter et tips… Du bruker endel balsamico..og jeg er veldig allergisk for dette. Tåler ingen eddik. Bruker endel sitron som eddikerstatning i mat, men det passer ikke alle ganger….. Har du noe tips til en alternativ erstatter til balsamico???Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste