I påsken hadde vi koselig  hyttebesøk av begge jentene mine med samboere og barn. Og siden jeg tidligere hadde lovt de å legge ut en ny hamburgeroppskrift på bloggen, var jo det en ypperlig anledning til å prøve ut en ny oppskrift og få denne grundig kvalitetssikret av ekspertisen samtidig. Nå gikk det ikke helt som planlagt da min kjære og jeg måtte reise på legevakten med en syk lillebror, men da tok påskegjestene ansvar for hamburgerbrød og stekte poteter, slik at det ble servering likevel, om enn noe senere enn planlagt. Finn frem:

Hamburgerbrød (ca 4-6)
4 dl lunkent vann
1/2 pakke gjær
4 ss olivenolje
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
1 egg
600-750 gram hvetemel
Hamburgere (ca 6-8)
1,5 kg kjøttdeig eller karbonadedeig
salt og nykvernet pepper
1 egg (kan sløyfes)
Chilimajones
3 dl majones
1/2-1 kinesisk hvitløk
1/4-1/2 rød chili
eventuelt litt chilisaus
sitronsaft

Tilbehør

6-8 tykke skiver cheddar
6-8 skiver bacon
6-16 tomatskiver
løkringer (kan sløyfes)
salat

Hamburgerbrød
Rør sammen ingrediensene. Reguler mengden mel slik at deigen blir passe fast (vi slumpet litt her, derfor ikke mer nøyaktig angivelse av melmengde). La deigen heve til ca dobbel størrelse (30-60 minutter). Form 6-8 boller som du presser ganske flate (alternativt kan du kjevle ut deigen til en litt tykk leiv og benytter en liten bolle el til å stikke ut passende brødemner med, bruk eventuelt en kniv til å skjære rundt). La brødene etterheve i ca 20-30 minutter. Stekes ved ca 225 grader i 10-15 minutter, eller til brødene er passe stekte. Avkjøles litt på rist.

Hamburgere
Rør sammen ingrediensene. Ikke rør mer enn nødvendig for å få blandet det hele sammen. Form deigen til 6 – 8 hamburgere. Bruk gjerne en liten bolle eller form for å få noenlunde jevn størrelse på de, men det er ikke nødvendig.

Stekes ved litt over middels varme til hamburgerene har fått en fin stekeskorpe på begge sider. Legg de deretter i et ildfast fat og legg en raus skive cheddar på hver hamburger. Stekes ved ca 150 grader i 5-10 minutter til osten er smeltet og hamburgerne er passe stekt.

Chilimajones
Finhakk hvitløk og chili og ha det deretter i en morter. Støt det deretter sammen til «pasta». (Alternativt kan du benytte ferdig chilipasta, hvis du har det, og kun gi hvitløken en runde i morteren.) Ha majonesen i en bolle og bland hvitløks-/chilipastaen i. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og eventuelt litt chilisaus. Her har du anledningen til å få chilimajonesen så sterk eller så mild som du selv ønsker. Chilimajonesen blir selvfølgelig aller best om du lages majonesen selv, men på hytta er det lov å jukse litt (hjemme også for den del). Hvis du vil gjøre litt ekstra ut av majonesen og ikke lage den selv kan du eventuelt benytte Hellman majones.

Anretning
Del hamburgerbrødene i to og smør chilimajones på begge snittflater. Legg på salat, hamburgeren, sprøstekt bacon, tomatskive(r) og eventuelt noen løkringer. Legg toppen av hamburgerbrødet oppå. Serveres med ovnsstekte potetbåter.

Og rundt bordet var det stadig godlyder – og plutselig tomme tallerkener, noe jeg tar som et tegn på at oppskriftene trygt kan legges ut på matbloggen.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Tror vi hadde samma påske meny i år jag 🙂 Lagade oxå burger men var lite sulten, så bröd blev i från jokern 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.