En rask og god hverdagsrett av svinekjøtt, som eventuelt kan byttes ut med kyllingfilet, hvis du heller foretrekker det. Til to store og en liten trenger du omtrent:

Urteschnitzel
500 gram svinekjøtt (svinebiff, indre- eller ytrefilet), i tynne skiver
3-4 ss friske urter (feks persille, basilikum, timian eller rosmarin), finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2-3/4 ts salt
3/4 ts peppermiks
Lun spinatsalat
ca 200 gram frisk spinat
1 rødløk, i biter
1 fedd hvitløk, hakket
6-8 soltørkede tomater, i biter
olivenolje
salt og nykvernet pepper
Crema di Balsamico
Pasta (eller annet ønsket tilbehør)

Skjær kjøttet i ca 1-2 cm tykke skiver. Bank det litt med kjøttbanker. Bland sammen urter og krydder, og fordel blandingen på kjøttet. Stek kjøttet på middels varme i ca 2 minutter på hver side, til kjøttet har fått en fin stekeskorpe på begge sider.

Trekk panna til side og la kjøttet ettersteke i den varme panna, ca 5 minutter (eller til det er passe stekt). Snu på kjøttet et par ganger.

Fres rødløken i smør eller olje i en høy stekepanne eller gryte, til den er blank og myk. Tilsett hvitløken mot slutten og etterhvert også de soltørkede tomatene slik at de er gjennomvarme. Rens og skyll spinaten og ha denne oppi grønnsaksblandingen. Tilsett olivenolje og smak til med salt og pepper. Idet spinaten har falt sammen er salaten ferdig og bør serveres umiddelbart.

Vi hadde pasta linguine som tilbehør denne gangen, men den kan erstattes etter eget ønske. Ringle over litt Crema du balsamico ved servering. 

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. mmm, ser deilig ut, som vanlig! Spiser dessverre ikke kjøtt og kylling, men denne tror jeg mannen skal få en dag:-)Fin torsdag til deg!Hilsen Jeanette:-)

  2. Dette var fristende! Jeg fører det opp på listen over retter jeg må prøve! Den blir lengre enn jeg klarer å holde unna:):) Kanskje det blir ukesmenyen etter påske? 😉 Heidi:)

  3. Veldig delikat og appetittvekkende bilder. Jeg er som vanlig imponert. Du har den desidert fineste bloggen jeg vet om!!

  4. Tusen takk for all inspirasjon! Jeg må innom bloggen din hver dag for å se hvilke lekre retter du disker opp med… Her finner jeg masse inspirasjon til både middager og kosemat 🙂

  5. Dette så veldig godt ut, du tar så fantastisk bra bilder at det er en fryd å sjekke bloggen din hver dag!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste