Påsken er vel overstått og det er sunn hverdag igjen. Her kommer nok en fiskefavoritt, laget av torsk – rett og slett fordi det er en av favorittfiskene her i huset. Er du litt effektiv er denne retten klar på ca 15-20 minutter. Til to store og en liten trenger du omtrent:

*
Fisken
ca 400-500 gram torskefilet eller annen hvit fisk
olje til steking (feks rapsolje eller varmpresset olivenolje)
eventuelt litt smør
salt og nykvernet sort pepper
Sprøstekt spekeskinke (kan sløyfes)
*
“Pastasalaten”
pasta
1 rød paprika, i strimler
ca 2 ss kapers
en neve sorte oliven
en neve frisk basilikum, finsnittet
4-5 ss extra virgin olivenolje
salt og nykvernet sort pepper
*
Sukkerertene
ca 200 gram sukkererter, strimlet
olje til steking (feks rapsolje eller varmpresset olivenolje)

salt og nykvernet sort pepper

*

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og ha i olivenolje, strimlet paprika, oliven, kapers og strimlet basilikum. Smak til med salt og pepper. La “pastasalaten” trekke noen minutter før servering.

Samtidig steker du fisken: Krydre filetene med salt og nykvernet pepper. Stek fisken i olje til den er gylden på begge sider. Tilsett eventuelt litt smør mot slutten av steketiden for smakens skyld, men det er ikke nødvendig. La fiskestykkene hvile noen minutter i stekepannen til den er passe stekt og faller fra hverandre. Stek spekeskinken i litt smør til den blir sprø, og la den renne av på et kjøkkenpapir.

Helt til slutt: Skjær sukkerertene i strimler og fres de forsiktig i litt olje til de har blitt gjennomvarme, men fremdeles beholder den crispy konsistensen. Smak til med salt og pepper.

Anrett fisken oppå sukkerertene, legg eventuelt spekeskinken oppå fisken, og server pastasalaten ved siden av. Ringle gjerne over litt god olivenolje ved servering.

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette så deilig ut! Trenger lett og sunn mat etter en mektig påske! :-DFikk serveret sukkererter til kalv i påsken, det var uventet smakfult! :o)

  2. Ikke helt som min indiske gryte, men sikkert minst like god. Skal prøve din variant også!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste