Kamskjell er enkel og god mat dersom du vil unne deg noe godt. Denne retten kan du servere som forrett eller en smårett. Til forrett til 4 (eller smårett til to) trenger du omtrent:

4 store kamskjell (eller 8 mindre)
1 fedd hvitløk, delt i to på langs
nøytral olje til steking, feks solsikkeolje
1 ss smør til steking
2 tomater eller 6 cherrytomater
1/2 rødløk
ca 1/4 rød chili, finhakket
1/4 squash
1-2 vårløk
2 ss god olivenolje
1 ss rødvinseddik
sweet chilisauce

Skold tomatene ved å skjære et kryss ved stilken og dypp tomaten i kokende vann til skinnet rundt krysset krøller seg, og skinnet lett lar seg fjerne med en kniv. Del tomaten i to, fjern frøene og finhakk tomatkjøttet. Finhakk også chili, rødløk, squash og vårløk, og ha det hele i en liten bolle. Rør inn olivenolje og rødvinseddik og la salsaen trekke i minst 30 minutter.

Rens kamskjellene og skjær forsiktig et «rutemønster» på hver side av muskelen. Varm opp stekepannen og ha i olje og hvitløksfeddet. Stek kamskjellene slik at de får en en lett gyllen skorpe. Stekepannen må ikke være for varm, da blir kamskjellene lett svidd. Husk at kamskjell bare skal stekes bittelitt og spises delvis rå. Når skorpen på den ene siden er lett gylden tilsetter du smøret og trekker panna til side. La smøret smelte mens skjellene godgjør seg i panna. Snu deretter kamskjellene, sett stekepannen tilbake på plata og stek til skjellene får en stekeskorpe på den andre siden også. Nå er kamskjellene ferdige og du er klar for å anrette retten.

Fordel tomatsalsaen på 4 tallerkener og legg et kamskjell  oppå. Dander litt sweet chilisauce ved siden av og server med toast og en god hvitvin.

Vintips: Gobelsburger Riesling 2008

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Så glad for at jeg kom over bloggen din!! Jeg var helt blank vedr hva jeg skulle lage til middag og her finner jeg jo så mye supre tips!!! Dette var inspirerende!Hilsen Elisabeth 🙂

  2. Ble tipset om bloggen din gjennom thessa.blogg.no og angrer ikke et sekund på at jeg stakk innom! En flott blogg med masse spennende inspirasjon! Elsker å stå på kjøkkenet og prøver så godt det lar seg gjøre i en hektisk hverdag å være litt kreativ, men man trenger jo ikke finne opp kruttet hver gang! Kjekt med litt tips og inspirasjon! Dette blir en fast blogg å følge med på! Kamskjell-retten ser forøverig nyyydelig ut!

  3. Jeg fant siden din via via,det er jeg glad for,legger meg til bloggen din.Du må gjerne legge deg til meg også.Hilsen Sissel.

  4. Hei trine, blir like mållaus kvar gong eg kikkar innom bloggen din, den er verkeleg flott!bakar grove rundstykker for 3.gong i kveld, ungane er overbegeistra;-)Britt

  5. Kom over bloggen din for nokre dagar sidan og vart veldig imponert! Ein blir veldig inspirert og magen rumler allereie etter å ha lest første innlegg!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste