I dag kl. 20.30 er det premiere på TV3s store satsning MasterChef, og det programmet kommer jeg nok til å følge spesielt godt med på. Som flere andre matbloggere ble også jeg oppfordret av Rubicon til å melde meg på, men til tross for mange oppfordringer og interne kampanjer fra familie og venner ble ikke det noe av. For meg var det aldri aktuelt å melde meg på heller. Selv om jeg er glad i å lage mat så har jeg ikke noe ønske om å jobbe profesjonelt med mat. Men, det blir jo spennende å se om noen «kjente» har meldt seg på da, og uansett blir det spennende å se hvordan det norske konseptet er!

Kanskje potetsuppe ville ha vært noe å imponere dommerne Hellstrøm, Vardøen og Gausdal med? Potetsuppe har jeg tenkt å lage i flere år nå, men den har liksom gått i glemmeboken flere ganger. Helt inntil i går. Da fikk jeg endelig smakt på denne herligheten, og den innfridde. En enkel, billig og velsmakende suppe, som kan benyttes til både hovedrett eller forrett. Oppskriften er hentet fra Solvolds SMAK. Til middag til to eller forrett til fire trenger du:

2 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
200 gram poteter, i små terninger
1 purreløk, kun det hvite, finsnittet
9-10 dl kyllingkraft
1 dl creme fraiche
smør til steking
eventuelt salt
200 gram chorizopølse, i terninger

Fres sjalottløk og hvitløk i litt smør, til løken blir blank og myk. Tilsett purre og poteter og la det frese med. Tilsett kraften ok la det koke under lokk til potetene er møre. Bruk lav temperatur. Tilsett crème fraiche og kjør i hurtigmikser. Smak eventuelt til med litt salt.

Stek chorizopølsen ved lav temperatur til fettet skiller seg ut.

Anrett suppen i dype tallerkener og legg en raus skje med pølseterninger midt på. Drypp litt av oljen fra pølsen over. Pynt eventuelt med en urtekvast hvis du har. Serveres med godt brød til.

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Gleder meg til Masterchef jeg også, og håper det ikke skuffer, synes ofte at norske kopier av slike programmer ikke helt lever opp til forventningene. Har fulgt med på alle sesongene av britiske Masterchef.

 2. Det blir spennende å se kokkene i aksjon! Irriterer meg litt over at logoe er helt lik to andre logoer jeg kjenner til, – ripoff! – men programmet er nok bra likevel ;)Vichysoisse kom på bordet i blant hjemme, og jeg elsker det. Å ha chorizo til var en flott idé! Den boken er forresten veldig kjekk synes jeg, og så fargerik!Jeg må også få si hvor glad jeg er for å se at du har lagt ut en bacalao-oppskrift. Dette har nemlig kjæresten og jeg pratet om å lage en stund nå, så dette tar jeg som et hint om at nå MÅ vi bare komme i gang 8)

 3. Hei Trine!Takk igjen for gode oppskrifter! Til en venninnehelg for litt siden lagde jeg Ovnsbakt laks med julienne grønnsaker og urtesaus og Smuldrepai med blåbær og epler. Skal si det falt i smak! Så mye at jeg lagde lakseretten også på søndag! Og smuldrepai ble det denne helga også, denne gang med skogsbær blanding – godt det også :-)Jeg tipser til venner og kjente om bloggen din, og de er begeistret de også. Hils til dine, hilser herfra.

 4. Er FAN, stor fan! Som du vet:) Hmm, i morgen formiddag kanskje jeg bare må lage sitronboller med pistasjkrem. Digg å ha noen ekstra ferieuker. Skulle ønske jeg hadde tatt opp det programmet, var det fornøyelig?

 5. Hei Trine!Lagde potetsuppen din i dag, og den ble kjempegod, men jeg gjorde et par små vrier. Jeg brukte noe mer poteter enn deg, drøyt 300 gram, så det ble litt mer "fylde" i suppen. Det gjorde seg veldig godt, og neste gang kommer jeg nok til å bruke enda mer grønnsaker til denne mengden kraft. Og et dryss nykvernet pepper til slutt gjorde virkelig susen!

 6. Hei Trine,

  Jeg er en 22 år gammel student, og har fulgt bloggen i flere år nå. Den har vært min inspirasjonskilde i mang en oppskrift, og det er mye pga denne at jeg nå føler jeg begynner å få dreisen på matlaging og får lyst til å lære mer. Tusen takk for din villighet til å dele av dine fantastiske oppskrifter.

  Jeg har lyst til å lage denne suppen som forrett til kjæresten min på hans bursdag, men jeg har ikke hurtigmikser? Kan jeg f.eks. bare mose potetene istedet? Takk for hjelpen 🙂

  Vennlig hilsen, Heidi

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Du kan fint lage suppen uten stavmikser, men det er lurt å mose potetene godt og å finhakke de øvrige ingrediensene. Lykke til! 😉

 7. Laget denne suppen igår, og selve suppen var NYDELIG:) Vi likte den igrunnen best uten chorizo..
  Men vi var på en fin restaurant en gang og fikk servert potetsuppe med noe fisk og vaktelegg i som en apetittvekker eller noe. Det var knallgodt, så det går sikkert bra å erstatte chorizoen med noe annet også for vår del;)

 8. Beste suppen vi har smakt på lenge, dette var en suksess og vil garantert bli laget en annen gang 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste