Denne retten er perfekt enten du skal servere få eller mange. Den kan eventuelt lages som en ren vegetarrett eller du kan øke mengden med spekeskinke, eller erstatte skinken med annet kjøtt – for eksempel kylling. Uansett får du en enkel og velsmakende rett.

 

Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:

1 rødløk, i terninger
1 rød paprika, i terninger
1/2 squash, i terninger
1/2 kinesisk hvitløk, finhakket
1/3-1/2 rød chili, finhakket
1 boks hermetiske cherrytomater
saften av 1/2 sitron
litt sukker
salt og nykvernet pepper
friske krydderurter, finhakket
2 dl creme fraiche eller rømme
150 gram mozzarella, revet eller finhakket
salt og nykvernet pepper
friske krydderurter, feks basilikum og persille, finhakket
ca 100 gram spekeskinke, i små biter
ca 300 gram pastaskjell

Fres løken i litt olje slik at den blir blank og myk. Tilsett paprika, squash, hvitløk og chili, og la det surre med til grønnsakene er møre. Tilsett hermetiske cherrytomater (eller andre hermetiske tomater hvis du ikke får tak i cherrytomater). La det hele surre noen minutter og smak deretter til med sitronsaft, sukker, salt, pepper og krydderurter.

 

Kok pastaskjellene etter anvisningen på pakken.

 

Lag ostesausen ved å røre sammen creme fraiche/rømme og mozzarella. Smak til med salt og pepper.

 

Ha tomatblandingen i et ildfast fat. Hell pastaskjellene forsiktig over tomatblandingen. Strø spekeskinken over og fordel til slutt ostesausen over.

 

Stekes ved ca. 200 grader i 10-15 minutter. Bruk eventuelt grillen mot slutten av steketiden slik at ostesausen får et gyllent utseende.

 

Serveres med en frisk salat og godt brød, for eksempel speltfoccacia.

 

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette ser veldig godt ut!Hvor mange personer er oppskriftene dine til?Håper på svar! :)Takk for masse gode oppskrifter! Stå på!

  2. Hei, mange gode oppskrifter. Siden jeg er kaloribesatt :-), sålurte jeg på om du har mulighet for å slenge på kaloriinnholdet i de oppskriftene du har?

  3. Hei, hei! Lin; denne oppskriften er til 3-4 porsjoner. I de øvrige oppskriftene har jeg også forsøkt å angi hvor mange den er til. Hvis jeg har glemt det i en oppskrift så får du si fra slik at jeg kan legge det inn i oppskriften. Kristianfj; jeg har ingen planer om å "slenge ved" kaloriinnholdet i oppskriftene mine. Jeg pleier ikke å kaloriberegne det vi spiser her hjemme, og det vil i så fall bli en ekstraoperasjon for meg som kan gå ut over frekvensen på oppskrifter som publiseres på bloggen. Jeg håper likevel at du ved å ta en titt på ingrediensene raskt kan bedømme hvorvidt den aktuelle retten kan være aktuell for deg. Trine 😉

  4. Dette så utrolig lekkert ut. Det kommer på bordet til oss i løpet av påska, i en eller annen beslektet versjon. Uten skinke men med koteletter til, som en variasjon til all potetmaten som det har lett for å bli nå i påska.

  5. Var tar citronsaften vägen???? I ostsåsen, tomatsåsen, eller över alltihopa när d e färdigt????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste