Ingrediens
Ekskluder
Kategori
Kjøkken

Fireretters førjulsmeny

Det er høysesong for lystige venne- og familielag og da har en gjerne lyst til å lage noe ekstra godt uten at det blir så alt for mye styr. Eller kanskje du skal trå til med en romantisk middag for to? Mange har etterspurt menyer med vintips. Jeg har her satt sammen en fireretters meny som kanskje kan være til inspirasjon?

Ut på tur – til Aarhus

I forrige uke var jeg på pressetur i Aarhus sammen med tre interiørbloggere, Linda, Anette og Heidi, etter invitasjon fra Visit Denmark. Aarhus er Danmarks nest største by, og har utrolig mye spennende å by på. Visit Denmark hadde satt sammen et spennende program til oss, med både mat og interiør i fokus.

Hva synes du om TRINEs MATblogg?

Nå er det på tide med en ny brukervennlighetsundersøkelse. Jeg er veldig spent på å høre hva dere synes nå, hva synes du er bra og hva kan bli bedre? Undersøkelsen settes i gang i løpet av torsdag 15. november og vil ligge ute i ca en måned. Jeg håper at du avser to minutter og blir med og gir din tilbakemelding – som utelukkende har som formål å gjøre TRINEs MATblogg enda bedre!

Kaketips til barneselskapet

Som småbarnsforeldre flest er jeg på jakt etter spennende, men enkle løsninger til barneselskapet. Jeg har mer enn en gang i løpet av min 27 årige karriere som mamma brent meg på ambisiøse kakeprosjekter. Nå har jeg lært, og satser heller på to-tre kakesorter, som for anledningen lesses ned av pynt og stæsj etter podens ønsker. Her er mine beste tips til barneselskapet

Tips til fingermat

Her er tre velsmakende varianter av fingermat, hvor deilig spekemat kommer til sin rett. Dette er kosemat for enhver anledning, enten du skal ha en tapasbuffet eller skal servere en enkel apetittvekker før gjestene setter seg til bords. Som forrett, eller hvis du bare har lyst til å kose deg litt. Kjapt og enkelt.

Eplefavoritter

HURRA, i dag er det den norske epledagen! Dagen ble etablert av Opplysningskontoret for frukt og grønt, og har vært markert siden 1990 for å befeste hvilken posisjon eplet har i vår fruktproduksjon og i vårt kosthold. Her er seks favorittoppskrifter som inneholder epler, og som kanskje kan være til inspirasjon hvis du vil lage deg noe eplegodt?

Tilslørte bondepiker med eplesirup

Tilslørte bondepiker er en gammel klassiker, som her har fått en litt annerledes vri. Kavringen er byttet ut med sprøstekte karamelliserte kjeks, kremen er byttet ut med myk vaniljeis og det hele toppes med nydelig eplekaramell. En kjempegod dessert for mørke høstdager og setter et velsmakende punktum etter en av høstens kjøttretter, med feks lam eller vilt.

Reinsdyrslakting og gode matopplevelser – Skáiddeduottar siida

For en uke siden var jeg sammen med seks andre matbloggere invitert med Landbruksdepartementet og landbruksministeren til Finnmark for å besøke en siida. Vi skulle blant annet få være med på var slakting til privat bruk, etter tradisjonelle metoder, hvor flere generasjoner bidro og hvor alle hadde sine oppgaver. Det ble en helt spesiell dag med mange flotte og minnerike inntrykk.

Matpakketips + kokebokanbefaling

Undersøkelser viser at en god og næringsrik lunsj midt på dagen har en positiv virkning på både trivsel, helse og prestasjoner. Med en fristende matpakke i sekken blir lunsjen fort et måltid man ser frem til. Det skal egentlig ikke så mye til for å gjøre den helnorske matpakken litt mer spennende.

«Matbloggernetreff»

Sist helg var jeg på matbloggtreff med 9 andre bloggere fra Matbloggerne. Det var vår andre samling og gjensynsgleden og forventningene var store. Dette er nemlig litt av en gjeng, en gjeng du blir glad i!

Gourmet for begynnere!

Jeg kan nå friste med et nytt kokeboktilbud, nemlig Øyvind Hjelles «Gourmet for begynnere» til halv pris! Dette er en kokebok som har vært til stor inspirasjon for meg i mange år. Boken har spennende og gode oppskrifter, og hvert kapittel avsluttes av en vinmeny. Hjelle har fokus på gode norske råvarer, og presenterer flere norske klassikere i ny utgave. Løp og kjøp!

På familiegrillferie :)

Du tror det ikke før du opplever det. Jeg hadde knapt kommet hjem fra jobb før en liten varebil rygget opp den bratte bakken til huset vårt. Ut av bilen kom reiselederen vår Eigil og grillkokken Ola. Med seg hadde de alt de trengte, inklusive grill, bord og stoler – i tillegg til masse god mat. Det var straks klart for familiegrillferie!

Sommermeny med mango som en rød tråd

Familieverden spurte meg tidligere i sommer om jeg ville sette sammen en sommermeny som de kunne benytte på sine nettsider. Jeg valgte da denne menyen, hvor mango inngår i hver av de tre rettene. Her er sommermenyen min:

Fargerike fruktspyd

Oppskåret frukt er populært hos både store og små, et sunt og godt alternativ som bør være obligatorisk på ethvert kakebord. Slik serverte jeg frukten i Mathias sitt barneselskap, til glede for både barn og foreldre. Både små og store spiser mer frukt når den er oppskåret, enten det er hverdag eller fest!

«Lett å like» – intervju i Kamille mor & barn

Det har vært (og er) hektiske dager for matbloggeren. Da Kamille Mor & barn tok kontakt rett før påske og spurte om vi hadde anledning til å stille opp til et intervju før påske, måtte vi virkelig vri og vende på kalenderen for å få alt til å gå opp. Det gikk bra og intervjuet kan du lese her.

Tips til 17. mai menyen

Nasjonaldagen er rett rundt hjørnet og gir en ypperlig anledning til å skeie ut litt på kjøkkenet til glede for familie og venner. Her har du forslag til retter som kanskje kan være til inspirasjon når du skal sette sammen 17. mai-menyen.

10 kakefavoritter til festlige maidager

Vi er inne i en høysesong for høye kaker og søtsaker, med nasjonaldag, konfirmasjoner, bryllup og annen festivitas. Jeg vil derfor benytte anledningen til å minne om noen av de gode kakene som allerede ligger på bloggen, og som kanskje kan være til inspirasjon når du skal stelle i stand til et større eller mindre festelig lag. Her er 10 kakefavoritter, i uprioritert rekkefølge:

MATriarken

Som jeg allerede har nevnt i flere sammenhenger er jeg matspaltist i et nytt lokalt magasin som heter Det skjer i Lørenskog. På menyen i første nummer står grillmat og iskalde fornøyelser. Det ble også publisert et intervju av meg som du kan lese her.

Mine påskefavoritter

Det er fredag og straks påskeferie, for noen av oss i alle fall. Uansett er det tid for å planlegge hva som skal stå på påskemenyen i år. Her er noen av mine påskefavoritter:

Høydepunkter fra Svalbardturen + middag på «Funken»

Den andre kvelden på Svalbard spiste vi middag på Funktionærmessen restaurant, eller «Funken» som det kalles på folkemunne. Vi hadde blitt anbefalt stedet og hadde også lest at dette var en av Svalbards beste restauranter, som også hadde en spennende vinkjeller. Vi hadde derfor store forventninger, selv om det skulle litt til for å matche kvelden før, og den fantastiske middagen vi hadde spist på Huset. Dessverre ble ikke opplevelsen så stor som den kunne ha blitt.

På besøk i Wenches kjøkken igjen

Her er videosnutten fra dagens innslag på God Morgen Norge, hvor jeg lager indisk kyllingsuppe sammen med Wenche. I forkant av innslaget kokkelerte jeg sammen med Wenche i hennes «forkjøkken», noe som var både lærerikt og svært hyggelig. De ni minuttene selve seansen tar går kjempefort, og da skal det både snakkes og lages mat, samtidig som en ukjent koketopp skal håndteres. Uansett, gøy var det!

Kjappis på kjøkkenet

Sammen med fire andre matbloggere har jeg gitt Foreldre & Barn lov til å benytte to av mine oppskrifter i temabladet Mat og helse. Vi fikk i oppdrag å komme med middags- og dessertoppskrifter som kunne lages på under 30 minutter (derav overskriften «Kjappis på kjøkkenet»). Mitt bidrag var fiskepakke og smuldrepai.

Matgleder på Huset

Da jeg vant prisen Årets Matgleder vant jeg også en tur til Svalbard, med blant annet en 7 retters middag på den velrenommerte restauranten Huset. Vi hadde store forventninger, som alle ble oppfylt – og litt til.

Morsdag – tips til frokost, kaker og spiselige morsdagsgaver

På søndag den 12. februar er det morsdag og en anledning til å gjøre litt ekstra stas på mor. Butikkene bugner av nyttige og ikke minst unyttige morsdagsgaver, men det mor blir mest glad for er en hjemmelaget oppmerksomhet, slik som for eksempel en hjemmebakt kake, boller eller en spiselig morsdagsgave. Her kommer noen tips:

15 favoritter fra 2011

En av mine lesere spurte på nyåret om jeg kunne lage en oversikt over mine favorittinnlegg fra 2011. Det er jammen ikke lett å velge, men etter litt om og men vil jeg trekke frem følgende 15 oppskrifter, i uprioritert rekkefølge:

Mine fem Tex-Mex-favoritter + litt tilbehør

Det er straks helg og da går startskuddet for Ola Nordmanns favoritt nummer en, nemlig fredagstacoen, eller Tex-Mex-mat som det også omtales som. Den beste Tex-Mex-maten lager du selv, her er mine favoritter som kanskje kan gi inspirasjon til å prøve en ny vri?

Mine 10 kjøkkenfavoritter

Mange har spurt meg om hva slags kjøkkenredskaper jeg benytter og hva som er mine favorittdingser på kjøkkenet. Selv om jeg etterhvert har fått et velutstyrt kjøkken hevder jeg at jeg ikke er noen utstyrsfreak. Jeg er opptatt av funksjon og kvalitet, og det gjør selvsagt ikke noe at jeg liker designet, men det er underordnet. Her kommer mine ti kjøkkenfavoritter, i uprioritert rekkefølge:

2011 – ET ÅR I MATGLEDENS TEGN!

Året 2011 er straks et tilbakelagt kapittel, og går inn i historien som et fantastisk år for meg og matbloggen. Matbloggen har tatt meg med på et eventyr jeg aldri kunne ha drømt om. Det er på tide å se seg tilbake og mimret over noe av det som har skjedd på matbloggen dette året, … Continued

Tips til nyttårsmenyen 2011

Det er på tide å tenke på andre ting enn pinnekjøtt og sprø ribbesvor, og begynne med planleggingen av årets nyttårsmeny. Nedenfor har jeg funnet frem noen retter jeg synes kan være egnet til en slik anledning, og som også i stor grad kan forberedes på forhånd, slik at det ikke blir så alt for mye kjøkkentjeneste når nyttårsfesten er godt i gang.

7 slag konfekt til jul

Hjemmelaget konfekt må nytes med andakt, men for mye av det gode kan fort bli alt for meget, så her gjelder det å beherske seg. Sju sorter er selvsagt alt for mye, med mindre man trakterer et helt fotballag. Men, om jeg skulle ha valgt sju sorter hadde jeg valgt disse:

* JULEBRØD *

Endelig fikk jeg tak i smør, og da ble det julebrød i år også! Og bra er det, for det er en av mannen min sine favoritter, og alle skal jo gjøres til lags i jula.

Oppskriften er den samme gamle, men i år brukte jeg bare 25 gram gjær og hevet dobbelt så lenge, noe som resulterte i fire luftige og smakfulle brød.

Min Handleliste