Sist helg var jeg på matbloggtreff med 9 andre bloggere fra Matbloggerne. Matbloggerne er MatPrats nye satsning for å legge til rette for deling av matglede og oppskrifter, ved blant annet å lage en matbloggerportal. I dag ligger det tilsammen ca 400 matblogger på portalen! Sist helg var det altså samling for oss 10 bloggere som ligger i venstremenyen på portalen. Det var vår andre samling og gjensynsgleden og forventningene var store. Dette er nemlig litt av en gjeng, en gjeng du blir glad i!

Vi møttes tidlig fredag ettermiddag på burgerrestauranten Døgnvill på Vulkan, vis-á-vis Mathallen. Vi skjønte da at lam kom til å bli et gjennomgangstema for helgen, da kokken hadde blitt utfordret til å lage lammeburger til oss. Det klarte han med glans!

Turen gikk deretter til MatPrats lokaler, hvor vi fikk utdelt hvert vårt lammelår og kniv. Diplompølsemakermester Teigen demonstrerte og fortalte, og guidet oss alle gjennom prosessen, og etterpå så det sånn ut.

Deretter gikk turen til St. Lars, hvor nye, spennende og gode matopplevelser ventet, som for eksempel sjøkreps.

Det eneste som trakk litt ned var at lyset var vel dempet. Ikke bare fordi det var dårlig fotolys for oss matbloggere, men også fordi vi liker å se hva vi spiser.

Sent ble det, men neste morgen kl. 8 var vi alle på plass til frokostmøte. Deretter gikk turen tilbake til MatPrats lokaler hvor MatPrat-kokken Magnus hadde funnet frem de dissekerte lammelårene fra kvelden før, samt en masse spennende ingredienser. Nå skulle det eksperimenteres med lam, og vi skulle lage mat til hverandre.

Runar (Charls – det beste jeg vet) og Lars (Lars spiser drikker og synser) laget hver sin rett med deilige lammeskanker med med mange gode smaker.

Søtmonsene Zaid (Foralldel)  og Anne Brith (Villa Perlesukker) holdt seg til det søte elementet og laget lam med sjokoladesaus!

Det var faktisk ganske godt, litt annerledes…

Anne Cathrine (Enestående mat) og Ingunn (Min middag) kokkelerte sammen og laget –

– nydelige crostini med lam, gulrotpurè og Hobbykokkens brusende druer.

Tove (På kjøkkenbenken) laget en nydelig lammegryte med massevis av gode smaker og hjemmelaget tyttebærsyltetøy. Mmmmm!

Selv laget jeg flatbiff med hot mangosaus, en deilig liten aperitif.

Oda (Odas blogg), som arrangerte det hele i regi av MatPrat, tok godt vare på oss hele tiden og dukket opp med kameraet sitt rett som det var.

Mens vi laget lammeretter romsterte Olav (Hobbykokken) for seg selv, med Sous vide, spumaflasker og jeg vet ikke hva. Når alle hadde prøvesmakt på alle lammerettene var det «showtime»:

Først serverte han en luftig dessert med jordbær, melis og gelatin – tilberedt i spumaflaske.

Olav ble raskt varm i trøya og da kom flasken med flytende nitrogen frem …

Hmm hva blir dette da?

En deilig vaniljeiskrem med en helt fantastisk konsistens! (Olav har bedt meg påpeke at man skal benytte hansker og dekkende overdel når man håndterer flytende nitrogen).

Olav er også ihuga sous vide fan og har selvsagt sous vide maskin på kjøkkenbenken hjemme (jeg bruker en «hjemmesnekret» variant). Han brillierte med ulike varianter, og alt smakte kjempegodt!

Men mest imponert ble jeg likevel av kunnskapen, entusiasmen og matgleden – og ikke minst gleden ved å dele. Hele gjengen var samstemte om at Olav må få sin egen «bolk» ved hver eneste samling!

Tove fylte 40 år i helgen, og det gikk selvsagt ikke upåaktet hen. Oda hadde bestilt to kaker fra Sverre Sætre, som var en fryd for både øyne og gane. Selvsagt ble det også sunget bursdagssang, med MGP-Lars som forsanger (som også kan synge, i tillegg til å koke, spise, drikke og synse)! Hurra for Tove!

Kvelden ble avrundet med en deilig 5-retters middag (det ble vel egentlig 7-retters til slutt pga litt ekstra godsaker fra kjøkkenet) på Kari Innerås restaurant Cru, et utrolig godt valg! Maten smakte kjempegodt, var smakfullt anrettet, og ble servert med nydelige viner til.

Søndag morgen møttes noen av oss til frokost på Nighthawk diner. Til tross for at vi var mette av både mat og inntrykk for øvrig, klarte vi likevel å trykke i oss en solid amerikansk frokost med pannekaker til! Men etter det tok det mange dager før jeg ble sulten igjen.

Litt av en gjeng og litt av en helg, ikke sant?! Matnerder som vi er er det så godt å treffe likesinnede. Nå er vi proppet med massevis av inspirasjon og glød, klar for en ny høst med massevis av spennende blogginnlegg, så det er bare å henge med. Sjekk også ut de andre 400 matbloggene som ligger på Matbloggerne, for også her er det mange gode oppskrifter og mye inspirasjon å hente!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Takk for at du delte opplevelsene med oss! Det var veldig inspirerende å lese og se hva dere gjorde. Det oser matglede dette Trine!

 2. For en fantastisk helg du må ha hatt.
  Artig at du vil dele med oss andre matmonser!!
  Du innspirerer stadig,og nye overaskelser
  kommer i bøtter og spann.
  Hilsen fra mæ oppe i nord:))
  Masse lykke til videre i høst med matbloggen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste