Du tror det ikke før du opplever det. Noen tastetrykk på www.grillferie.no og noen dager etter kommer en premiert grillkokk og reiseleder hjem til deg med alt som trengs for å arrangere en skikkelig grillferie!

Jeg hadde knapt kommet hjem fra jobb før en liten varebil rygget opp den bratte bakken til huset vårt. Ut av bilen kom reiselederen vår Eigil og grillkokken Ola. Med seg hadde de alt de trengte, inklusive grill, bord og stoler – i tillegg til masse god mat.

Jeg hadde invitert døtrene mine med sine respektive menn og barn, og de to gutta mine selvsagt. På grunn av feriereiser hit og dit til ulike tider hadde vi ikke vært samlet alle sammen siden midten av juni, og jeg tenkte dette ville være en ypperlig anledning til å samles. Og dessuten kunne jeg kose masse med barnebarna mine istedet for å lage mat, som jeg jo veldig ofte gjør når vi samles.

Ola fristet med en fireretters meny, mens Eigil rullet ut pickniktepper og fant frem ringspill og kubbespill til stor glede for både store og små.

Først på menyen sto grillede kamskjell på blomkålpurè med ristet chorizo til. Det smakte enda bedre enn det ser ut, og var nok Sienna og Anines (1 år) absolutte favoritt.

Rett nummer to var en nydelig aspargessuppe med tomat og sprøstekt spekeskinke, noe som var veldig populært hos barnebarnet mitt Markus (3). Onkel Mathias (4) var imponert over å få servert så mange middager på en onsdag, og opplyste nevøen om at «nå er det bare en middag til før det blir dessert»!

Rett nummer tre var det knyttet store forventninger til hos oss voksne, nemlig øldampet kylling. Jeg har lenge tenkt å prøve det selv, men grillkokken Ola kom meg altså i forkjøpet. Saftigere kyllingkjøtt skal du lete lenge etter! Som tilbehør ble det servert en salat med blant annet mango, avokado og camembert, samt stekte poteter.

Ola var ikke gnien på porsjonene, så vi ble temmelig mette alle mann. Gulrotkake hørtes da ut til å være i mektigste laget, men da den fristende kaken med en syrlig ostekrem og friske jordbær kom på bordet lot vi oss likevel friste.

Det var ikke bare blant oss voksne grillkokken Ola høstet beundring. Dvergschnauzerne Neela og Millie var i umiddelbar nærhet av han under hele kvelden, og tok ansvar dersom noe falt på bakken. Da desserten skulle serveres satte de seg pent ned og da smeltet Ola helt. Etter at vi rundt bordet hadde fått hvert vårt stykke fikk også hundene hver sin bit, og Ola har to gode venner for livet!

Da vi reiste oss for å gå fra bordet kom Ola med favnen full av T-skjorter og capser. I det jeg skulle til å protestere sa begge døtrene mine i kor «Kuuult, sånnt hater mamma, på med skjortene folkens!» Og så stilte de opp alle sammen, og da måtte jo jeg også…

Gode og mette sendte vi hjem gjestene og tuslet smilende og fornøyde inn i huset, mens Ola og Eigil pakket inn i bilen. Det var nesten for godt å være sant. «Tenk, de tok til og med med seg oppvasken,» kom det kjapt fra mannen min.

Takk for maten Ola Brandstad, Eigil Rasmussen Korsager og MatPrat – dere er hjertelig velkommen en annen gang også!

Eigils reisebrev med flere bilder finner du HER. 🙂

(Bildene i dette innlegget er tatt av meg, med unntak av gruppebildet som er tatt av Eigil Rasmussen Korsager.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Så utrolig kult – og så fortjent at du også kunne lene deg tilbake å nyte oppvartningen 🙂 Maten ser nydelig ut!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste