Nå er jammen også 2012 straks et tilbakelagt kapittel, og går inn i historien som nok et fantastisk og minnerikt år for meg og matbloggen. I løpet av dette året har TRINEs MATblogg hatt fantastiske 3,1 millioner besøk og nesten 11,5 millioner sideoppslag! Det er tall jeg ikke helt klarer å fatte omfanget av, men jeg skjønner det er mange som har fulgt meg dette året og det er utrolig gøy! Mange av dere melder også tilbake om gode matopplevelser, fornøyde gjester, nye favoritter, stor mestringsfølelse og matglede på kjøkkenet – og det er utrolig gøy å høre!

 

Det er på tide å se seg tilbake og mimre over noe av det som har skjedd på og i tilknytning til matbloggen, og ikke minst se på hvilke oppskrifter som har vært de mest populære på bloggen dette året.

 

I 2012 har jeg vært intervjuet og omtalt i flere magasiner og aviser, slik som i Kamille Mor og barn, Det skjer i Lørenskog, det danske magasinet Mad og venner og VG Helg.

Bloggen har blitt anbefalt i ulike magasiner, og i Maison Mat & vin var jeg så heldig å komme med i spalten Øverst på menyen! I mars var jeg sammen med Wenche på God Morgen Norge og laget indisk kyllingsuppe.

 

Ellers har jeg i året som har gått vært dommer i flere matkonkurranser, slik som for eksempel kåring av Årets kokkefamilie, dommer i regionsfinale i Årets hjemmekokk og ikke minst finalen i Årets skandinaviske hjemmekokk. Det var også gøy å jobbe med Strøm torsk og lage oppskriftshefte og video, i en kjempefin og proff kampanje som du kan lese mer om her. På tampen av året har jeg i samarbeid med Opplysningskontoret for Brød og korn vært med å lage en reportasje om 7 slag brød til jul som ble publisert i VG, og dagen etter var jeg Ukens Matblogger i VG. Du kan lese mer om dette og andre ting jeg har vært med på under «i media».

Matbloggingen har også tatt med med på et par fantastiske reiser det siste året. Jeg vil her trekke frem turen til Finnmarksvidda med Landbruksdepartementet hvor jeg fikk være med på reinsdyrslakting (bla), og turen til Tromsø med Sjømatrådet. Den mest minnerike turen er imidlertid premien jeg fikk da jeg ble kåret til Årets Matgleder i 2011, nemlig en tur sammen min kjære til Svalbard. Vi reiste sammen med et vennepar og hadde en helt fantastisk helg. Der spiste vi blant annet en syvretters middag på Huset, som var en skikkelig høydare. Andre gode matopplevelser i 2012 har jeg hatt på Maaemo, Ylajali og von Porat, blant annet.

Bloggen har blitt oppdatert nesten daglig i løpet av det siste året, og inneholder nå mer enn 1300 oppskrifter. Noen oppskrifter er mer populære enn andre, og her kommer de som hadde flest «klikk» i 2012:

  1. Indisk kyllingsuppe med eple, ingefær og chili (57 453 klikk)
  2. Hjemmelaget tacokrydder og tips til sunne tacos
  3. Chilikylling med chorizo, tomater og rotgrønnsaker
  4. Chicken Tikka Masala med raita og nanbrød
  5. Verdens beste pepperkaker
  6. Gulrotkake R.O.O.M
  7. Kanelsnurrer
  8. Hummingbirds brownie- og ostekake med bringebærkrem
  9. Foccacia
  10. Når du skal servere mat til mange – tips til kaldtbord/buffet

 

I tillegg til disse oppskriftene må det også nevnes at ukemenyene som legges ut hver søndag er veldig populære, og er som regel det mest besøkte innlegget hver eneste uke. Det er ekstra gøy, for med god planlegging er mer enn halve middagsjobben gjort, spør du meg, og da er man godt i gang!

Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært tidkrevende å oppdatere bloggen omtrent daglig, og ikke minst alt annet som følger med. Takket være en tålmodig mann så har hverdagen likevel gått rundt. I 2012 har jeg imidlertid inngått samarbeid med flere flinke annonsører, og har også tatt på meg en del oppdrag, som gjør at jeg nå tjener penger på bloggingen. Jeg er veldig selektiv ift hvem jeg inngår avtaler med, og vil kun annonsere/promotere produkter/tjenester knyttet til mat og drikke – og som jeg selv mener jeg kan stå inne for. Dette gjør at det har vært mulig for meg (for en periode på ett år) å gå ned i 50% stilling fra juristjobben min. Jeg føler meg utrolig priviligert som får lov til å både jobbe med hobbyen min, samtidig som jeg også har «den ordentlige» jobben min, som jeg jo tríves så godt i.

Et annet privilegie er at jeg har blitt kjent med så mange andre flinke og hyggelige matmennesker, både proffer – og amatører. Noe jeg har satt spesielt stor pris på er det sosiale og faglige fellesskapet vi har på Matbloggerne, og arrangementer i regi av Matbloggsentralen.

 

Dette et lite sammendrag av et aktivt, morsomt, begivenhetsrikt, men også ganske arbeidskrevende matbloggerår. Det jeg opplever via matbloggen er for meg en fantastisk reise, hvor jeg blir tatt med på nye eventyr rett som det er. Det er imidlertid jeg som styrer skuta, og mitt viktigste mål for reisen er å fortsette å ha det gøy og formidle gode matopplevelser.

 

Bloggen har imidlertid ikke vært den det er uten dere lesere. Jeg vil derfor benytte anledningen til å takke for alle hyggelige eposter, tilbakemeldinger, kommentarer og hilsner dere har gitt meg i dette året!

Det blir spennende å se hva det nye året bringer, og jeg håper dere henger med i 2013 også. Det er nemlig allerede mye spennende på gang som jeg gleder meg å dele med dere!

 

Til slutt vil jeg takk for følget i 2012 og ønske dere et GODT OG FREDELIG NYTT ÅR!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste