Da jeg publiserte forslag til spiselige gaver på glass for noen dager siden, lovte jeg samtidig at jeg skulle komme med et eget innlegg med spiselige gaver med sukker på (i). Her finner du et lite utvalg:

Den absolutte favoritten når det kommer til spiselige gaver er helt klart biscotti. Biscotti er nydelige og holdbare kjeks, som fint tåler opphold i et glass eller i en cellofanpose. Smakstilsettingen i biscottiene kan du variere etter smak og tilgang. De to siste variantene på bloggen er for eksempel med tranebær og sjokolade.

Julebiscotti med tranebær

 

Andre julekakesorter som er godt egnet som spiselige gaver er for eksempel mandelkjeks med sitron, franske makroner og sjokoladekjeks. Putt småkakene i en cellofanpose, i et glass eller en liten eske, og dekorer så lite eller så mye du vil!

Mandelkjeks med sitron

 

Eller hva med å la mottakeren selv få et lite “dytt” bak for å komme i gang med julekakebaksten? Da er et julecookies-kit en smart ting å gi!

Julecookies på glass

 

Hjemmelaget konfekt hører julen til, og på grunn av kort holdbarhet på en del av konfekten bør den lages så tett opp mot jul som mulig. Hjemmelaget konfekt er dessverre ikke så egnet å legge under juletreet, men uansett er det en fin gave eller oppmerksomhet å få. Det er jo noe helt spesielt med det som er hjemmelaget! Familiens konfektfavoritter er Emilies troikabiter, Anettes peppermyntekonfekt, bringebærtrøfler og sitrontrøfler, og i formiddag samles jentene mine og jeg for å lage nettopp disse fire sortene. Alle konfektoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

Bringebærtrøfler

 

Eller kjenner du kanskje noen som blir  glade for et glass med lemon curd?

Lemon curd – sitronkrem

 

Alle spiselige gaver på bloggen finner du samlet HER.

Andre matnyttige gaver kan for eksempel være et abonnement på et matblad, for eksempel Matbladet Nord, Mat&Venner, Tara Smak eller Maison Mat&Vin.

Lykke til med julegaveinnspurten!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Helt enig, biscotti er best! Og den eneste julekaken jeg lager fast, hihi. Min oppskrift ligner veldig på din, men jeg har pleid å bare smelle alle ingrediensene sammen. Neste gang skal jeg være litt mer raffinert, og piske eggeguler og -hviter hver for seg 😉

  2. Hei!

    Vil bare si at jeg liker bloggen din og er innom daglig for inspirasjon til både middagslaging, kakebaking, julekaker osv. Som student er det desverre en del jeg ikke har råd til, men nå som jeg er hjemme på juleferie skal jeg nok utnytte lommeboka til mor og far og kjøpe skikkelig gode råvarer. Tipset min mor om bloggen din, og hun er også nå en hyppig bruker.

    God jul!!:)

  3. Hei, Trine

    I dag bakte jeg julebiscotti med tranebær for første gang, har bakt en annen sort biscotti tidligere, men disse falt veldig i smak :). I tillegg hadde jenta mi og jeg juleverksted i går, og da ble det laget mintkonfekten til datteren din og en nuogatkonfekt fra en oppskrift jeg fant i et blad. Av dette har det dryppet litt på gode naboer og et vennepar med en god flaske vin til, og tror det skal falle i smak ;). Resten skal nok få ben å gå på i jula…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste