Undersøkelser viser at en god og næringsrik lunsj midt på dagen har en positiv virkning på både trivsel, helse og prestasjoner. Med en fristende matpakke i sekken blir lunsjen fort et måltid man ser frem til. Det skal egentlig ikke så mye til for å gjøre den helnorske matpakken litt mer spennende. I alle fall ikke etter at Bentoboksene har inntatt barnehage- og skolesekkene. Dette er matbokser som består av flere små bokser som gjør det enklere å pakke ned forskjellige ting, slik at det blir enda enklere å spise variert. Og så ser det mye mere delikat ut.

Ta for eksempel en titt oppi Mathias sin matboks, som er fylt med:

 • Pasta, cherrytomater og agurk
 • Grovt brød med leverpostei og agurk, hardkokt egg og gulrot
 • Appelsinbåter og druer
 • Blåbæryoghurt med friske blåbær

Som dere ser var det stor stas å få en slik matpakke! Riktignok ikke med i barnehagen, men til frokost og lunsj på mandagens planleggingsdag, hvor vi koste oss hjemme istedet.

På travle morgener med armer og ben i alle retninger er det ikke lett å finne tid og inspirasjon til spennende matpakker. Det kan derfor være lurt å begynne å tenke på matboksen allerede i forbindelse med middagen dagen før. Eventuelle middagsrester (slik som pastaen i dette tilfellet) kan fint puttes i matboksen til dagen etter, sammen med for eksempel et par cherrytomater og noen ostebiter. En fiskekakerest kan for eksempel gjøre en forskjell i matpakken dagen etter. Det er nemlig ikke så mye som skal til!

Det har denne høsten kommet ut flere kokebøker med inspirasjon til sunne og morsomme matpakker. En av disse er Susanne Kaluzas «I boks». Dette er en bok som i tillegg til å gi inspirasjon til morsomme matpakker, også inneholder mye fakta som gjør det lettere å sette sammen sunne matpakker. Boken kan du kjøpe her.

Alle matpakketipsene på bloggen finner du samlet her. Ytterligere matpakkeinspirasjon finner du for eksempel på Brød & korn, hos frukt.no og tine.no.

(Om mitt samarbeid med tanum.no, se her.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei, Trine.

  Du har en kjempefin blogg som jeg finner masse inspirasjon i. Men de siste månedene har det blitt litt vanskelig å skille ‘reklame – sponsede innlegg’ fra usponsede innlegg, og det synes jeg er litt uryddig.

  Bare en liten tanke, men det kan kanskje være flere som har tenkt det samme?

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding!

   Så leit å høre at du synes det er vanskelig å skille mellom sponsede og usponsede innlegg, for jeg prøver å være ryddig på dette. Du skal derfor kunne gå ut ifra at alle innlegg som ikke er merket med «dette innlegget er skrevet på oppdrag fra xx», eller «denne oppskriften er laget på oppdrag fra xx» eller «om mitt samarbeid med tanum.no» (el), er usponsede innlegg. Dette matpakkeinnlegget er for eksempel i utgangspunktet ikke sponset, men jeg vil eventuelt få en provisjon dersom det selges bøker via lenken, som jeg har lagt inn på eget initiativ. T. o har jeg kjøpt matboksen selv, men lagt inn lenke til hvor den kan kjøpes siden jeg erfaringsvis får mange eposter og kommentarer om hvor den kan kjøpes (noe jeg likevel har fått). Jeg håper dette var oppklarende ift hvordan jeg merker mine innlegg, og jeg tar uansett med meg dine betraktninger videre. 🙂

 2. Holder disse matboksene? Både tett (ser du har yougurt i en boks), men også over tid?

  Gutten på 4 har sikkert hatt 6-7 matbokser…. synes ikke vi er så uvørne med de.

 3. Hei du! Jeg bestilte Tara smak etter å ha lest om det her på denne inspirerende bloggen din! Nå står jeg og skal lage kardemommeeplekake i langpanne fra siste nummer.

  Har du noen formening om de kan ha skrevet en feil? Feks byttet om 5dl melk med 2 dl hvetemel? At det skulle vært 5dl mel og 2dl melk? Røra er tynn som suppe…. Har aldri bakt med maismel, og vet ikke hvordan det oppfører seg. Med en vanlig røre hadde jeg nok bare kjørt på med hvetemel, men her ble jeg litt usikker.

  Takk for en super blogg! Det blir mye god mat hjemme hos oss på grunn av den… 🙂

  1. Hei E-K

   Oppskriften på «Kardemommeeplekake i langpanne» fra Tara Smak nr. 6 er riktig. Kakerøren skal være løs, som en røre til pannekaker eller crêpes. La gjerne røren stå og svelle litt som anvist i oppskriften. Lykke til med baksten!

 4. Kaster meg på bølgen her, og skryter av den flotte matboksen!! Ikke bare boksen, men innholdet også!! Ingen kan fortelle meg at et par brødskiver med svett ost frister mer enn dette!! Heldig liten kar han der 🙂

  1. Matboksen har jeg kjøpt på Rafens, se link i innlegget. Jeg vet den også er tilgjengelig i en del andre butikker/nettbutikker, men hvilke har jeg dessverre ikke oversikt over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste