Sitronkjeks med valmuefrø

Jeg skal innrømme at jeg synes at julestria er noe pes, i alle fall deler av den. Jeg hater å gå i butikker i desember. Jeg kan knapt tenke meg noe verre enn å pakke meg inn i ull og boblekåpe for så å komme inn i et shoppingsenter hvor jeg knapt kan bevege meg fordi resten av nabolaget skal i akkurat de samme butikkene som meg. På kjøkkenet derimot, trives jeg mye bedre. Der er det også ganske varmt og folksomt innimellom, men det er bare kos! I år har jeg tatt grep når det gjelder julegaveinnkjøpene og har handlet det meste på nettet. Jeg har så smått kommet i gang med julekakebaksten, og så får vi se om det blir tid til julevask i år, for det er så mange andre spennende prosjekter på gang som ikke kan utsettes, men “rundvasken” kan jeg alltids ta til våren, for eksempel. I år ligger det an til å bli fem sorter med småkaker i kakeboksene. Her er de + noen andre favoritter som varmt kan anbefales (i uprioritert rekkefølge):

1. Pepperkakene er allerede i boks etter etter bakedag med mafiaen sist helg. Et par dager før jul skal Mathias og jeg pynte pepperkakene med melis og snop, noe som alltid er stor stas, for hvem klarer vel å motstå denne gjengen?

Verdens beste pepperkaker – ingefærkaker

2. Julebiscottien er også i boks, som snart er tom. Det skyldes imidlertid at jeg tok med en ladning på jobb for prøvesmaking, og så har det også være mange andre prøvesmakere og snopet oppi kakeboksen også.  Biscotti kan varieres i det uendelige, for eksempel med sjokoladetrekk eller med appelsin.

Julebiscotti

3. Mandelkjeks må vi ha. Det er ikke mange som klarer å motstå disse florlette og knasende sprø godbitene. Jeg har tidligere laget dem i to varianter, med henholdsvis sitron og lime, i år tror jeg det blir sitronvarianten.

Mandelkjeks med lime

4. Sjokoladekjeks hører også med på kakefatet. I år blir det enten Sjokoladehjerter med vaniljesmak (som minner litt om oreokjeks), eller så skal jeg prøve meg på en ny sort med sjokolade og kaffe i (og som kanskje kommer på bloggen etterhvert). Selv om man er ganske tradisjonsbundet i julen, må man prøve noe nytt en gang iblant.

Sjokoladehjerter med vaniljefyll

5. Hvit sjokolade, tranebær og kanel er viktige ingredienser i disse cookiesene som har sitt opphav fra The Hummingbird bakery. De står ikke på “to do” listen i desember, men dette er kjempegode cookies med spennende julesmaker som varmt kan anbefales!

Hummingbirds cookies med tranebær og hvit sjokolade

6. Krumkaker er tradisjon, både det å ha det i huset, men ikke minst å lage dem. For 23. gang (eller noe sånnt) skal jeg steke krumkaker sammen med min kjære venninne Liv. En nyttig, men ikke minst veldig koselig tradisjon.

Krumkaker

7. Tilslutt står det mellom sitronkjeks med valmuefrø, eller bringebærcookies. Sitronkjeksene er kjempegode på smak og valmuefrøene gir dem det lille ekstra (du ser dem på bildet helt øverst i innlegget). Bringebærcookiesene er minst like gode, og veldig populær blant barn, så jeg vet hva Mathias vil velge om han får bestemme. Hmmm, må tenke litt på det…

Bringebærcookies

Alle julekakene på bloggen finner du samlet HER. Hva er dine julekakefavoritter?

EnglishREAD IN ENGLISH
  1. Jeg bakte mandelkakene i går og de er nesten borte allerede 🙂 Må lage en ny omgang i løpet av helgen, men tror jeg må gjemme dem bort om de skal vare helt til jul.
    Takk for gode tips!

  2. Hei dette var en fin matblogg, kommer til å følge
    med på innleggene dine. Jeg har en matblogg
    selv, men jeg er amatør ennå. Har en del å lære
    når det gjelder blogging. Men er veldig opptatt
    av mat 🙂 Blogge hilsen 🙂

  3. Hei!
    I går kveld søkte jeg og min mann på nettet etter pepperkakeoppskrift. Vi fant din fra innlegget i fjor og lagde den i går. Stekte og bakte sammen med barna i dag. Fantastiske!
    Nydelig smak, både på deig og kaker;)
    Ville bare si
    Tusen takk!

  4. Hei! Ville bare si at ved hjelp av bloggen din har jeg gått fra å være en kjøkken-analfabet til å klare meg helt greit på kjøkkenet. Jeg har aldri vært spesielt interessert i matlaging eller baking, men bloggen din inspirerer med veldig, og nå synes jeg det er morsomt å kunne servere god mat eller bakst. Jeg er simpelthen litt avhengig av bloggen din og takker deg så mye for all hjelp. Håper du fortsetter med dette lenge! God jul fra Trine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.