Eplemuffins med syrlig ostekrem
Her kommer en eplemuffinsvariant med inspirasjon fra prinsippene i Gulrotkake a la R.O.O.M. Det ble et veldig smakfull, saftig og luftig resultat, og som jeg gjerne deler med dere.
Her kommer en eplemuffinsvariant med inspirasjon fra prinsippene i Gulrotkake a la R.O.O.M. Det ble et veldig smakfull, saftig og luftig resultat, og som jeg gjerne deler med dere.
En rask, enkel og ikke minst velsmakende kyllingrett, som passer like godt til hverdag som til fest.
Rundstykker er kjekt å ha i matpakken, og smaker også godt ellers. Fyll opp fryseren nå, så har du noen på lur når du har lyst på ferske og gode rundstykker…
Til ”barselgruppa” med fire 22 åringer og mammaene deres (som tidligere er omtalt her) serverte jeg syrlig panna cotta med nektarinsalat til dessert. Panna cotta er enkel og god dessert å servere når du skal ha huset fullt av gjester etter en hektisk arbeidsdag og er avhengig av å ha mest mulig klart på forhånd.
Når du skal lage mat til mange, kan det ofte være lurt å lage suppe. Visst blir det litt kutting og slikt, men når den jobben først er unnagjort og gryta har fått kost seg akkurat passe på kokeplaten, så er det bare å sette gryta på bordet og du slipper krevende vertinneoppgaver annet enn å sørge for at det står nok brød på bordet…
I Napoli finnes det visstnok bare to pizzaer som anses som «ekte», hvorav Pizza Margherita er den ene. Historien sier at en lokal baker laget denne til dronning Margherita av Italia i 1889.
Epletrærne i hagen bugner av gode epler, og det som serveres i Uren Luren er temmelig eplifisert for tiden…
En god middag med mange gode smaker og kombinasjoner, når du ønsker «det lille ekstra»…
Trines Mektige Matblogg har levert ideer og bilder til reportasje om sunne matpakker til gårsdagens matbilag til Dagbladet. Mer om bakgrunnen for dette og flere matpakketips finner du her.
Her kommer en kjær torskeoppskrift jeg har laget mange ganger, og som er en av mine hverdagsfavoritter. Torsken serveres sammen med nudler, grønnsaker og en ganske tyntflytende soyasaus, og noen kan vel kanskje driste seg til å kalle dette en slags suppe med mye godt oppi.
I forrige uke ble jeg kontaktet av en journalist fra Dagbladet som ønsket tips til og bilder av sunne matpakker. Det fikk hun – og familien fikk nyte godt av noen ekstra fine matpakker et par dager…
Trines Mektige Matblogg er utnevnt til ”5-om-dagen-ambassadør”. I samarbeid med Opplysningskontoret for frukt og grønt, og flere andre bloggere, ønsker jeg å være med på å bidra til en større bevissthet rundt hvilke helsemessige gevinster inntak av frukt og grønt har, og fortsette å gi forslag og inspirasjon til sunne og gode retter som blant annet … Continued
Hamburger populær fredagsmat hvis du har det litt travelt og vil ha mat fort fort. Aller raskest går det jo dersom du kjøper ferdige hamburgerbrød, men den beste smaksopplevelsen får du definitivt dersom du lager hamburgerbrødene selv.
Å lage sitt eget knekkebrød er faktisk ikke så vanskelig. Etter å ha prøvd ulike oppskrifter har jeg kommet frem til denne, som alltid blir vellykket.
Høsten er på trappene og samtidig bugner det med gode rotgrønnsaker i butikkene. Her kommer en «kompromissrett» hvor pølser møter rotgrønnsaker. Som tidligere nevnt her på bloggen er ikke pølser favorittmaten, men av og til må det likevel på menyen. Jeg benyttet her grove lammepølser og urøkt bratwûrst, som også har vært gode på grillen i … Continued
Her kommer en rask og velsmakende hverdagsrett med quinoa. Quinoa (uttales kin-wah) er et godt og næringsrikt alternativ til ris eller poteter.
Prosjekt hjemmebakt grovbrød er godt i gang. Grovbrød nr. 2 er bakt, også dette fra bakekokeboken «Brød» (Oppskrift på «5-korn brødet» finner du her). Det som slår meg når jeg dykker ned i bakekokebøker er hvor fasinerende det er å jobbe med gjærdeig, og hvor lite jeg visste fra før. Jeg trodde at det var … Continued
En ny pizzaoppskrift, denne gangen med italiensk salami, mozzarella og oliven som garntyr, oppå en fyldig og velsmakende tomatsaus basert på hermetiske cherrytomater.
Med jevne mellomrom står det biff på menyen. Det er en av min kjæres favoritter. Denne gangen søkte jeg inspirasjon i Masterchef-kokeboken, og serverte kremet spinat og karamelliserte sjalottløk som tilbehør, sammen med nydelige ovnsbakte tomater og poteter. Det var lurt!
Mathias på 2 år har ikke hatt særlig matlyst de siste par ukene, men da denne retten kom på bordet lyste barnefjeset opp og proklamerte «GODT»! Så ble det stille, helt til poden forlangte «MERE»!
Enkel og god middag på en helt vanlig tirsdag. Har du det travelt kan du kjøpe ferdig rød pesto, men det tar ikke lang tid å lage selv og smaker så uendelig mye bedre.
Når jeg baker brød slumper jeg som regel, og resultatet og smaken blir derfor ulikt fra gamg til gang. Og får jeg en god variant kan du banne på at jeg ikke klarer å gjenskape den neste gang jeg står ved bakebordet. Et av prosjektene denne høsten er derfor å finne Grovbrødoppskriften med stor G.
En enkel og velsmakende smårett eller forrett, forutsatt at du benytter gode råvarer.
Jeg har en absolutt biscottifavoritt, som jeg vet også har falt i smak hos mange av mine lesere. I bloggposten om favorittbiscottiene spurte jeg hva som var lesernes biscottifavoritter, og en av dere kunne berette at det også smakte nydelig med pistasienøtter i biscotti. Det måtte selvsagt prøves, og siden jeg var i prøvemodus lurte … Continued
Sei er billig og god mat, og som slett ikke trenger å være kjedelig. Sammen med hvitløk, oliven, grønnsakswok og stekte poteter ble det et aldri så lite hverdagsgourmetmåltid, faktisk! Finn frem: passelig mengde poteter, i tykke skiver på langs smør eller olivenolje nykvernet sort pepper maldonsalt * 600 gram seifilet olivenolje maldonsalt rosèpepper, grovt støtt … Continued
Blåbærsesongen er på hell, og har du noen blå skatter spekket med antioksidanter på lur i kjøleskap eller fryser kan du putte de opp i noen kjempegode muffins til ettermiddagskaffen…
Wok er enkel og velsmakende hverdagsmat, men det stilles store krav til gode råvarer og god logistikk for å få et godt resultat. Grønnsakene skal stekes på høy varme og skal fremdeles beholde noe av «spensten» sin, kjøttet skal være passe stekt og sausen skal smake godt. Og alt dette skal skje på kort tid…
Høsten er ugjenkallelig på vei, og det er ikke like stor stas å nyte helgelunsjen på terrassen lengre. Her kommer likevel en sandwichvariant, som for øvrig også kan nytes inne. Jeg har brukt kyllingpålegg på sandwichen som er avbildet, men aller best blir det om du tar deg tid til å steke noen kyllingfileter som … Continued
En av mine lesere etterlyste forleden oppskrift på tomatchutney, og her kommer’n.
Cecilie Mo tipset meg om at hun hadde anbefalt Trines Mektige Matblogg i NITO Refleks (3/2010), som er medlemsbladet for Norges Ingeniør- og teknologiorganisasjon. Tusen takk Cecilie, for både anbefalingen og tipset!
For anledningen er kyllingbrystet fylt med ostekrem tilsatt soltørkede tomater og antrukket med en nydelig parmaskinke. I følge med bakt squash, en fargerik tomatsalat og perfekt pasta, ble det en aldri så liten fest på «freddan»…
Siden det har vært en del interesse for tex-mex oppskriftene, tenkte jeg at jeg også skulle dele ”oppskriften” på nachos og en enkel, men god chilisaus.
Når en blir gjort oppmerksom på slike notiser er det ekstra morsomt å være matblogger! Ha en fin dag!
«Bolle» tror jeg er det aller beste ordet Mathias på to år vet om. Når ordet «bolle» nevnes er det fest, og det er det rett som det er hjemme hos oss!
En enkel og god rett med litt «tak» i.
Kjapp og enkel mat, når sultne mager skriker etter mat – og det fort! Risoni er pasta utkledt som ris, og fås i velassorterte dagligvareforretninger og i innvandrerforretninger.
Jadda, jeg vet – dette er en variasjon over et gammelt tema. Det som imidlertid er litt nytt er en kule med Snøfriskost, som passet utrolig godt inn i denne kombinasjonen, og slike erfaringer må jo deles. Ironisk nok glemte jeg å …
En frisk og god, og litt sunn dessert, som er rask å lage. Bruk modne fersken med masse god smak, alternativt modne nektariner. Kombinasjonen med fersken (nektariner) og bringebær er nydelig, for både øye og gane…
Nå er kjøkkenet helt ferdig! Vi er utrolig fornøyd, med både løsning, design og hvitevarer. Her er det godt å være – og ikke minst et herlig kjøkken å kokkelere på!
Laks som faller fra hverandre når du fester blikket på den, ja hva smaker vel bedre? Her har laksen fått uventet søtt og sterkt selskap av mangosalsa, noe som var en heldig match…
Smoothie er et sunt, godt og friskt pust i hverdagen, og smaker ekstra godt når en kan løpe ut i hagen og plukke inn bringebær for formålet…
Det bugner av muligheter for matauk, både i hagen, skogen og i dagligvarebutikken hvor sesongens gode råvarer tilbys i stort monn. Vi har solbærbusker i hagen, og prøver etter beste evne å fryse ned noen glass med sommer – til mørke og kalde dager…