Epletrærne i hagen bugner av gode epler, og det som serveres i Uren Luren er temmelig eplifisert for tiden. Da er en nydelig epleterte slett ikke å forakte. Enkel og rask å lage, og har du eplemos på lur er du nesten ferdig før du har begynt…

Til 4 trenger du omtrent:

2-3 plater butterdeig, opptint
*
Eplemos
3-4 epler, i små terninger
ca 1/2 dl vann
1-2 ss sukker
1 kanelstang (evt litt malt kanel)
ca 2 ss sitronsaft
*
Garnityr
2 epler, i tynne båter
smeltet smør
sukker
strøsukker
*
Begynn med eplemosen, og har du det fra før kan du ta et raskt byks til avsnittet under. Skrell, ta ut kjernehuset og skjær opp i små terninger. Tilsett vann, sukker, kanel og sitronsaft og kok opp. La koke på middels varme til eplene er møre og fine. Mos eventuelt med en gaffel og sett til side til mosen i alle fall er lunken.

Skrell, ta ut kjernehuset og skjær resten av eplene i tynne båter/skiver. Kjevle ut butterdeigen til ønsket form og tykkelse. Du kan for eksempel kjevle ut butterdeigsplaten slik den er, eller du kan stikke ut “terter” slik jeg har gjort. Smør eplemosen oppå butterdeigsplatene, men ikke helt ut i kantene. Fordel eplebåtene over, pensle med smeltet smør og strø over sukker og eventuelt litt strøsukker.

Stekes ved 200 grader i ca 15-20 minutter, eller til butterdeigen er gjennomstekt og eplene er møre og såvidt har fått litt farge.

Serveres lune med vaniljeis eller vispet krem, og gjerne et melisdryss.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Nam, nam, skal ha jenteklubb i kveld og mulig dette testes. :-)Nå skal jeg lete videre for å se om du har noen spennende oppskrifter med laks.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste