I Napoli finnes det visstnok bare to pizzaer som anses som «ekte», hvorav Pizza Margherita er den ene. Historien sier at en lokal baker laget denne til dronning Margherita av Italia i 1889. Ingredienslisten er kort og stiller store krav til gode råvarer for å få et godt resultat. Bruk derfor tomater med mye smak, frisk basilikum og en mozzarella av god kvalitet. Du vil garantert ikke angre på det!

Til en liten pizza til en sulten en trenger du omtrent:

1,5 dl lunkent vann
ca 15 gram gjær
1/4 ts havsalt
1 ss olivenolje
ca 3,5 dl pizzamel (eller hvetemel)
*
6 cherrytomater, i skiver
1/2-1 mozzarella (av bøffelmelk), i biter
en neve frisk basilikum
god olivenolje
maldonsalt
nykvernet sort pepper

*

Bland sammen ingrediensene til pizzadeigen, men hold igjen litt av melet slik at du kan «justere» deigen underveis. Elt deigen i en kjøkkenmaskin i 10-15 minutter til den er smidig og elastisk. Har du ikke kjøkkenmaskin rører du deigen sammen for hånd, og elter så mye du synes du har tid og ork til. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.

Kjevle ut pizzadeigen til en tynn bunn og legg den på en bakepapirkledt stekeplate eller aller helst en bakesten. (Tykkelsen på pizzabunnen regulerer du selv, jeg hadde bevisst en litt tykk bunn denne gangen.) Pass på at du har varmet opp pizzastenen i stekovnen før du legger på pizzabunnen, noe som er helt nødvendig for å få et bra stekeresultat.

Fordel tomater, mozzarellaost og basilikum over deigen. Ringle over en god olivenolje og krydre med maldonsalt og nykvernet sort pepper. Stekes ved ca 275 grader i ca 10-12 minutter til pizzaen er ferdig stekt

Nytes umiddelbart.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei Trine,Etter at jeg begynte å bruke pizzamel er det utenkelig å gå tilbake til vanlig hvetemel. Pizzamelet er dyrere, men duverden for en forskjell.Har du et lurt tips når det gjelder å forberede mest mulig før pizzaen skal stekes – f.eks. skal vi har bursdag i morgen – med en tur i badeland først. Går det an å sette deigen i kjøleskapet?

  2. Pizza er kjekk bursdagsmat og kan forberedes i god tid på forhånd. Lag gjærdeigen med kaldt vann og oppbevar den i kjøleskapet (kan visstnok stå flere dager, men jeg har bare gjort det i underkant av et døgn). Tomatsaus kan selvfølgelig også lages på forhånd (pass da på at den ikke er kald, men lunken/romtemperert når du har den på bunnene), og det meste ellers kan kuttes opp og gjøres klart. Lykke til med bursdagsfeiringen!Trine 😉

  3. Pizza Margherita er nydelig. Det synes både vi voksne og ungene. Gikk en del i det når vi var i Italia i sommer, mmmmmmm- herlig!!!

  4. Pizza Margherita er supert! …men foretrekker personlig å putte frisk basilikum på etter den er ferdigstekt… 🙂

  5. Lekker pizza! Oppfinneren av pizza Margherita fikk inspirasjon fra det Italienske flagget, grønt(basilikum), hvitt(mozarella) og rødt(tomatsaus) 🙂 Enkel, men nydelig hvis gjort riktig.Jeg bruker også pizzamel (tipo 00) til min pizzadeig, men autoriteter på pizza, som Jeff Varasano, sier at hemmeligheten bak en perfekt pizzadeig ligger i eltingen av deigen, temperatur på ovnen, og surdeig. Meltypen er sekundært hevder han. Her står hans, noget lange, oppskrift på pizzadeig: http://www.varasanos.com/PizzaRecipe.htm Jeg lagde en surdeigskultur en gang, men det ble ikke vellykket. Har du noe erfaring med surdeig?VhDaniel, munngodt.blogspot.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste