Rundstykker er kjekt å ha i matpakken, og smaker også godt ellers. Fyll opp fryseren nå, så har du noen på lur når du har lyst på ferske og gode rundstykker, enten det er til frokost, lunsj, middag eller kvelds. Finn frem:

*
Trinn 1
100 gram havregryn
50 gram solsikkekjerner
25 gram linfrø
25 gram sesamfrø
2,5 dl varmt vann
*
Trinn 2
200 gram sammalt hvete, fin
150 gram sammalt rug, fin
ca 500 gram hvetemel
ca 1 ts havsalt
30 gram fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær)
3 dl lunken melk
3 dl lunkent vann
1 ts honning
*

Bland alle ingrediensene til trinn 1 godt sammen og la blandingen stå på benken til den er lunken eller gjerne enda lengre.

Bland ingrediensene til trinn 2 (med unntak av litt av hvetemelet) i blandingen fra trinn 1. Bruk kjøkkenmaskin og kjør deigen i ca 10 minutter og spe inn resten av hvetemelet, til du får en fin og smidig deig, som slipper såvidt slipper bakebollen, men fremdeles er litt «klissete». Dekk bakebollen med plast og la den heve på et lunt sted til omtrent dobbel størrelse.
Ha litt mel på bakebordet og kna deigen lett sammen slik at den slipper bakebordet. Del opp deigen i passe emner og trill ut runde eller avlage rundstykker. Eller du kan gjøre som meg, kjevle deigen ut i et rektangel og stikke ut rundstykker med en egnet form. Disse blir ikke så høye, men er veldig godt egnet til matpakken i og med at den ikke blir så høy å gape over når du har fylt de med pålegg! Alternativt kan du skjære deigen opp i remser og flette tre og tre remser, før du deler de opp i passende biter. Det gir veldig imponerende rundstykker på en enkel måte!

Jeg lagde 3 brett à 9 rundstykker, dvs totalt 27 rundstykker, i forskjellige størrelser og fasonger. Pass på at du har omtrent lik størrelse på rundstykker du steker på samme brett, slik at de er ferdige omtrent samtidig.

Legg rundstykkene på bakepapirkledde stekebrett. Ha rundstykker av omtrent lik størrelse på hvert brett, slik at du ikke risikerer at noen rundstykker blir brent, mens andre blir rå. Dekk rundstykkene med et klede og la de etterheve til omtrent dobbel størrelse, i alle fall minst en halv time. Stekes på nest nederste rille ved ca 220 grader i 13-15 minutter, eller til rundstykkene er passe stekt.
La rundstykkene avkjøles på rist. Dersom du ikke skal spise alle rundstykkene umiddelbart bør du putte de i fryseren straks de er avkjølt. Ha de i en plastpose og klem ut så mye luft som mulig før du lukker posen. Når du skal kose deg med nesten nybakte rundstykker igjen lar du de tine helt eller delvis å kjøkkenbenken, og steker de ved ca 200 grader varmluft i 3-5 minutter, til de er gjennomvarme og fine.

Her er rundstykkene benyttet til matpakker for både store og små. Det meldes om bare fornøyde lunsjspisere den dagen!

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Tusen takk for dette innlegget, jeg sliter med å få i meg mat for tiden pga. stress men for første gang på lenge ble jeg faktisk sulten! jeg elsker bloggen din!!

 2. De rundstykkene så VELDIG gode ut… jeg elsker å bake og lage mat så jeg kommer til å følge bloggen din.Selv er jeg ny på det med blogging.Ha en fin dag 🙂

 3. Kjempefin blogg, er blitt avhengig!Hvor mange rundstykker blir det av denne deigen? Ser veldig gode ut, og praktisk med flatere matpakkerundstykker.

 4. Ser virkelig gode ut, disse rundstykkene, så de vil jeg prøve. Jeg sliter med å få gode rundstykker hvis de ikke er av kun fint mel, og da kan de jo til gjengjeld ikke spises for ofte…Gode tips til forming av deigen også, så tusen takk :)Ønsker deg en strålende dag!Pludrehanneklem

 5. Det står ingeting i oppskriften om rundstykkene skal etterheves når de er trillet ut.Eller skal di stekes uten å etterheve.

 6. Jeg har bakt disse og de ble fantastisk gode. Det stod ingenting om antall – jeg lagde 16 stykker, og de ble i største laget. Jeg har nå en ny runde stående til heving og jeg blir å lage 24 stykker denne gangen.Takk, Trine for denne kjempefine bloggen og alle deilige oppskrifter du deler med oss.Hilsen emblas-kanel

 7. Hei! jeg følger bloggen din nesten hver dag, men har ikke kommentert noe enda! Dette er en super blogg! Takk for mange fine bilder og gode oppskrifter:) Et spm om disse rundstykkene- Da jeg lagde de ble deigen ganske klissete. Ikke mulig å kjevle ut deigen i det hele tatt! Endte med å lage brød av deigen i stedet, det ble også bra. Hvor mye mel kan man tilsette før det bare blir tørt og hardt? Burde jeg evt prøve å lage deigen litt fastere allerede til første heving? Håper du har noen tips!Elisabeth

 8. embla; jeg laget 3 brett à 9 rundstykker, dvs totalt 27 rundstykker. Ser det ikke har kommet med i oppskriften, men det skal nå være rettet opp. Takk for at du sa ifra! Elisabeth; hvor mye mel som skal tilsettes er vanskelig å si, og derfor er alle oppskrifter kun veiledende. Mel har ulikt "fuktighetsinnhold" og trenger derfor ulikt med mel. Jeg holder derfor alltid igjen på melmengden. Det var det tydeligvis ikke nødvendig å gjøre for din del. I etterpåklokskapens tegn ser det nok ut som om at du burde ha tilsatt litt mer mel før du satte deigen til forheving. På den annen side hadde det vært tilstrekkelig å ha eltet inn mere mel etter forhevingen (og er du i tvil er det aller lurest å vente til etter at deigen er forhevet, for den blir som regel mye lettere å jobbe med da). Kunsten er å ikke benytte mer mel enn strengt nødvendig, men akkurat nok til at deigen er grei å arbeide med… Lykke til neste gang!Trine 😉

 9. Tusen takk for svar! Etterpå skal jeg bake brød fra dagens oppskrift! Og til helgen blir det et nytt forsøk med rundstykker:) Igjen, bloggen din er super! Ha en strålende dag! Elisabeth

 10. Hei, disse rundstykkene ble en liten hit i heimen. Lagde de for første gang i dag og i morgen skal to barnehagegutter ha supersunne matpakkerundstykker med egg sammen med masse annet sunt og godt uten e-stoffer og andre tilsetninger… Har nettop kjøpt boken "Den hemmelige kokken"…. say no more… :-)))Ble så inspirert at jeg har laget til 2 melblandinger klar til i morgen og trenger bare tilsette væske, gjær og honning. Tenkte jeg ikke bare skulle være sunn, men også litt effektiv…. he-he… :-)))

 11. Kjempegode rundstykker!! Jeg har letet en stund etter en god saftig oppskrift på grove rundstykker. Utfordringen har vært å få til passe grovt til at mine 3 små gutter liker dem. De likte disse!!!:)))) Bonusen var tipset om å trykke ut flate rundstykker – fantastisk lurt! Det ble mye mindre klissejobbing med deigen og rundstykkene ble perfekte i sine form (jeg liker dem heller ikke så høye – vanskelig med pålegg;). Takk for masse super inspirasjon på bloggen. Bildene gjør susen, for meg er det viktig at bildene frister:-D Keep up the good work!

 12. bloggen din ligger som favoritt hos meg og når noe godt skal lages er det bare og logge seg inn og velge og vrake. Ingenting har vært mislykket til nå 🙂 nydelig mat med masse god smak. Har en Kitchen-aid kjøkkenmaskin som jeg prøvde til brøddeigelting her i helga, litt skuffa over at den ikke tar så store mengder deig (3 grove brød)måtte elte i 2 omganger. Har du samme maskinen og er dine oppskrifter tilpasset denne i tilfelle ? takk for en super matblogg :)))

  1. Jeg har Kenwood, og mine oppskrifter er tilpasset denne. Jeg har ikke kjennskap til Kitchn Aid, men fått mange henvendelser fra lesere som er frustrert over liten kapasitet hos KA.

 13. Er innom siden flere ganger i uken for å få inspirasjon og har prøvd flere av oppskriftene dine allerede inkl disse rundstykkene som jeg nettopp har smakt på. Supergode!!
  Er en fryd å lese oppskriftene og så er det så fine bilder!

  Tusen takk!

 14. Nydelige rundstykker, saftige og gode. Et fast innslag i heimen nå.
  Men jeg lurer på en ting. Jeg har invitert venninner på kveldsmat senere i uka og tenker at det hadde vært fint å satt deigen på morgenkvisten før jobb (ca. 07.30) og bakt ut rundstykkene etter jobb (ca. 16.30). Hvor mye gjær bør man bruke til kaldt vann på en hevingstid på 8-9 timer? Dagens gåte 🙂
  Tusen takk for bloggen din, jeg får stadig stjerner i boka fra en mett og fornøyd samboer 😉

  1. Tja, hva om du reduserer til 15-20 gram fersk gjær og romtemperert vann? La meg få høre hvordan du gjør det til slutt og hvordan resultatet blir. Lykke til! 😉

 15. Hei. Disse rundstykkene så gode ut, har veldig lyst å bake de. Men har en liten en med melkallergi. Kan jeg bytte ut melken med vann og få like godt resultat? Kan bruke noe annet enn honning ettersom barnet også er under 1 år?

 16. Hei! Jeg er en 18 år gammel jente og følger bloggen din hver eneste dag! fantastiske oppskrifter som ikke er for vanskelige heller 🙂 men har ett lite spørsmål som jeg har lurt på, går det ann å heve deigen for mye? eller har den bare godt av å stå så lenge som mulig? er det forskjell på for- og etterheving?
  På forhånd takk : ) og aldri legg ned bloggen! 😀

 17. Hei! Jeg er en 19 år gammel jente som elsker å bake og lage mat! Jeg bakte desse rundstykkene i dag! de ble veldig gode! Selfølgelig litt tunge, men det blir de jo av så mye grovt og godt mel! men 30 gr gjær? er ikke det bedre å bruke hele pakken og kansje tilsette litt me væske så du ikkje får noe «gjærsmak» ? eller? Å så en ting til 🙂 Her er verken olje eller margarin i oppskriften, ville det ikke vert bedre om jeg tilsatte noen SS olje? bare lurer:) Fin blogg og mange gode oppskrifter :)Tusen takk:):)

  1. Så gøy at du finner inspirasjon på bloggen min! Jeg har erfart at gjærbaksten blir bedre jo mindre gjær jeg benytter, så jeg vil ikke anbefale deg å øke gjærmengden. Du kan fint tilsette smør eller olje om du foretrekker det, men denne oppskriften har ikke det. Hvis du tar en titt på brød- og rundstykkeoppskriftene på bloggen finner du flere oppskrifter med og uten fett. Lykke til med bakingen fremover! 🙂

 18. Hei!
  Lagde disse rundstykkene i dag, og fikk samme problem som en annen leser også beskriver, at deigen ble for klissete. Sparte nok litt for mye på melet før forhevingen, men nyttet ikke å tilsette mer når jeg skulle bake de ut, melet bli rett og slett «spist opp», og deigen like klissete når jeg forsøkte å forme/flette rundstykkene! Tror det ble til at jeg tilsatte mye mer mel enn opprinnelig oppskrift, og alikevel funket det ikke! Tips i forhold til dette?:-)

 19. Ser veldig gode ut! Kan man bruke solsikkekjerner istedenfor frø? Og funker det med grov sammalt hvete og rug istedenfor fin?

  1. Solsikkefrø og solsikkekjerner er vel det samme? Du kan fint benytte grovt sammalt mel istedet for fint. Lykke til! 🙂

 20. Har prøvd å bake disse rundstykkene i dag, og de ble virkelig saftige og gode. Kjevlet og lagde strimler som jeg flettet, og kuttet disse opp i passe stykker. De ble fine 🙂 Kan absolutt anbefales!

 21. Hei.
  Prøvde meg på disse i dag… Men deigen ble så seig at det ble brød i lanpanna istedet… Hva gjorde jeg feil?.

 22. Hei
  Skal prøve meg på disse i morgen – bloggen din er fantastisk!
  Men et kjapt spørsmål: Er det viktig å bruke havsalt fremfor vanlig salt? Hvorfor`?

 23. Hei – takk for flott og inspirerende blogg!
  Disse er ny favoritt her hjemme – kjempegode!
  Er lite tips: Del opp rundstykkene før du fryser dem. Om kvelden kan du smøre de frosne rundstykkene med smør, pålegg og grønnsaker etter ønske og legge dem i matbokser i kjøleskapet. Vips! Ferdig lunch til dagen etter, nytinet og smaker helt ferskt.

 24. Hei! Jeg er nettopp begynt å utforske bakeverdenen – jeg gjør feil hver eneste gang, men nærmer meg! Denne oppskriften var lett å følge og at virker som det går strålende, men nå har jeg stekt første runde i ca 50 min, de er enda ikke lysebrune eller lager hul lyd når jeg tapper i bunnen. Ovnen er 220 grader varm og de står på nederste rille – hva har jeg gjort feil? Er det mulig å oversteke for mye om du skjønner? uten at de blir brent?

 25. Hei! Disse var fantastisk gode også så luftige de ble! Jeg synes ofte mye grovt mel gjør baksten tung men ikke disse 🙂 Selv byttet jeg ut hvetemel med speltmel og siden vi ikke hadde melk brukte jeg kun vann. Disse vil jeg definitivt bake igjen!

 26. Jeg bytta ut alle frøa med havregryn, altså 200g havregryn til bløtlegging med en uviss mengde vann. Det gjorde at det ble mye prøving med hvetemel underveis, jeg hadde nok en del mer i enn oppskriften tilsier pga. havregryna, men resultatet ble fantastisk gode rundstykker, som smakte ekte hjemmelaget. Takk for super oppskrift!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste