kylling cacciatore jamie

Her kommer en ny oppskrift på Kylling Cacciatore, eller nærmere bestemt jegerhustruens kyllinggryte. Oppskriften, som er noe modifisert, er hentet fra Jamie Olivers «Jamies Italia». Til ca 4 porsjoner trenger du omtrent:

 • 650 gram kyllingfilet
 • maldonsalt og nykvernet sort pepper
 • 5 laurbærblader
 • 1 kvist frisk rosmarin
 • 3 hvitløksbåter (1 finhakket og 2 i skiver)
 • 2,5-3 dl rødvin (fortrinnsvis Chianti)
 • litt hvetemel
 • smør
 • en neve grønne eller sorte oliven
 • 1 boks hermetiske plommetomater
 • Rosmarinpoteter

kylling cacciatore

Først skal kyllingen marineres i minst en time, men gjerne i kjøleskapet over natten: Del kyllingfiletene i tre biter og gni de inn med salt og pepper, og ha i en bolle. Tilsett finhakket hvitløk, laurbærblader og rosmarinkvisten. Hell over rødvin slik at kyllingen såvidt dekkes.

Ta opp kyllingen fra marinaden og la den renne av. Ta vare på marinaden. Ha litt hvetemel på en tallerken og paner kyllinbitene med melet.

Stek kyllingbitene i litt smør, til de er gyldenbrune. Legg til side.

Stek hvitløkskivene på svak varme, til de blir gyldenbrune. Ha i tomater, oliven og marinaden. Stikk hull på tomatene og kok opp. Ha i kyllingen. Hvis stekepannen ikke kan settes i stekovnen heller du retten i et ildfast fat. Dekk med lokk eller dobbelt lag med aluminiumsfolie og stek midt i ovnen ved ca 180 grader i ca 20 minutter.

Fjern laurbærbladene og rosmarinkvasten og smak til retten med salt og pepper. Server retten med rosmarinpoteter og gjerne en salat.

kylling cacciatore vin

Vintips: Poggio al Casone Chianti Superiore 2006

Enjoy! 😉

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hihi, denne retten spiste jeg på Jamies Italian i London i våres :)Vi fikk den servert i hver vår lille teracottagryte. Veeeeldig namm!Anbefaler restauranten og retten veeeldig!

 2. Stefania; Takk for hyggelig kompliment, men det er jo Jamie Oliver som skal ha den største æren for denne oppskriften. Jeg har bare gjort noen mindre endringer. ;)Lin; Ja, dette er en god rett, og du fikk den smakte nok ekstra godt når du fikk den servert på Jamies Italian! Takk for restauranttips!Trine 😉

 3. Hei!! Denne retten lagde jeg igår for første gang.Vi var seks personer( hadde litt ekstra kylling i) som samlet oss rundt bordet,og det smakte fantastisk godt! Vintipset var også helt fortreffelig! Veldig lett å følge dine oppskrifter og fremgangsmåter,enklere kan det jo ikke bli!!! 🙂

 4. Lagde denne retten i dag og det ble suksess. Brukte en boks med plommetomater og en med cherrytomater. Cherrytomatene ble veldig fine i gryta :)Lagde også rosmarinpoteter til og focaccia med oliven, fetaost og cherrytomater.Sitronsorbet i sitronskall til dessert. Det var både stilig og godt.Tusen takk for inspirasjon og at du gjør matlaging enkelt.

 5. Hei!

  Takk for mange fine oppskrifter. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har funnet oppskrift til helgemiddagen her:)

  Er det viktig at man bruker Chianti til denne oppskriften? Jeg har lite erfaring med å bruke vin i mat.

  På forhånd takk!

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Neida, ikke avgjørende å benytte Chianti, men det var det som sto i Jamies oppskrift. Bruk den vinen du har, eller hvis du skal kjøpe så kjøp en rimelig sort – spør på polet. Ellers har jeg sett at enkelte velassorterte dagligvareforretninger har begynt å selge matvin som kan oppbevares i inntil en mnd etter åpning, altså ypperlig for den som ikke vil åpne en hel flaske for å få litt vin i sausen. 😉

 6. Lagde denne til gjester i dag, og det falt i smak hos både liten og stor! Nok en super oppskrift fra Trines matblogg 🙂

 7. Denne har jeg virkelig lyst til å prøve. Har vann i munnen allerede. Et lite spørsmål: hva slags oliven brukte du, eller for den saks skyld, er det noen oliven du spesielt anbefaler? Jeg antar de bør være stenfrie. Jeg har lyst til å servere den i jenteklubben, men en av damene er ikke spesielt glad i hvitløk. Jeg lurer derfor på om hvitløksmaken er fremtredende/dominerende, for i så fall må jeg kanskje heller servere retten til andre gode venner.

 8. Takk for fin blogg! Jeg skal lage kylling cacciatora i dag, med utgangspunkt i oppskriften du har i kokeboken din «Trines mat 2» (s 308). I denne står det at man skal ha i 200 g bacon – men det står ikke når man skal ha i baconet. Jeg finner heller ingen andre oppskrifter på denne retten med bacon. Er det riktig å ha i bacon, skal det steked først og evt når skal det i gryta?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste