En av mine lesere etterlyste forleden oppskrift på tomatchutney, og her kommer’n. Tomatchutney smaker godt til de fleste kjøtt- og fiskeretter. Til et passe stort glass trenger du omtrent:

 

6 plommetomater, i terninger
1 liten rødløk, finhakket
1/2-3/4 rød chili, finhakket
ca 1/2 ss ingefær, finrevet
ca 1/4 dl hvitvinseddik
ca 1/2 ts havsalt
ca 1/2 dl sukker (helst demerarasukker) 
bittelitt malt kanel
*

Bland alle ingredienser, med unntak av kanel, i en liten gryte og kok opp. Smak til med litt kanel og eventuelt mer av de øvrige ingrediensene. La tomatblandingen småkoke uten lokk i ca 45 minutter.

 

Fyll den varme chutneyen på varmt, rent glass, sett på lokket og la den avkjøles, før du setter det i kjøleskapet. Tomatchutney er holdbar i flere uker dersom du har vært nøye med renholdet (jf ovenfor) og oppbevarer den i kjøleskapet.

 

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei Trine, Dette så fristende ut! Og kan jo brukes til så mangt. Et spørsmål om dampovnen din: Er du "superfornøyd"? Synes du det er stor forskjell fra vanlig stekeovn? Komfyren vår med dobbel stekeovn som jeg er utrolig fornøyd med, takket for seg i går. SÅ jeg må nok skaffe ny. (Og så jeg som skulle bake eplekake i dag…). Og har lyst på dampovn, men kan ikke ha innbyggingskomfyr uten å gjøre om mye på kjøkkenet. Derfor lurer jeg på om det er "virkelig verdt det"? Hva synes du? Hege

  2. Jeg må bare få si til deg at etter at jeg fant bloggen din for noen måneder siden, har jeg blitt utrolig mye flinkere til å lage mat! Bloggen din er mye bedre enn alle kokebøker i hele verden (jeg har mange..). Før syntes jeg alltid det var så vanskelig å komme på hva jeg skulle lage til middag. Og jeg synes aldri det er nok bilder i kokebøker, i tillegg til at oppskriftene ofte innehar "kokkeuttrykk" som jeg ikke aner hva betyr. I din blogg finner jeg variert, sunn mat med detaljerte og lett forståelige forklaringer. I tillegg til at all maten er supergod. Så jeg må rett og slett få takket deg for å ha fått meg til å gå fra å være en helt forferdelig kokk, til å bli en ganske god:) Og ikke minst har jeg fått en veldig fornøyd familie (særlig mannen i huset), i tillegg til at mine barn har skjønt at sunn mat kan være god:) klem

  3. Hei Hege, Så dumt at ovnene dine har "takket for seg". Sånnt skjer jo alltid når det ikke "passer". Jeg er veldig fornøyd med dampovnen så langt. Den er helt fantastisk til for eksepmel fisk, grønnsaker og risotto. Jeg har imidlertid ikke fått brukt den så mye, blant annet fordi vi har vært mye på hytta i sommer. Ovnen er en kombidampovn, med varmluftovn, som jeg har brukt flere ganger samtidig som den ordinære stekovnen. Jeg tror det er verdt å satse på dampovn (men da i tillegg til ordinær stekovn), jeg ville i alle fall ha valgt det igjen om jeg skulle bestilt nytt kjøkken i dag. Lykke til med valg av stekovn og eventuell dampovn. Ved valg av stekovn vil jeg absolutt anbefale ovn med pyreolyse. Trine 😉

  4. Hei trefemtien,Tusen, tusen takk for veldig koselig tilbakemelding! Jeg blir så glad når jeg leser det du skriver! Å lage god og sunn mat er enkelt, morsomt og gjør mange glad! Så bra at jeg har klart å formidle dette og at du har hatt en så positiv opplevelse knyttet til dette! Slike tilbakemeldinger som dette er en sterk motivasjonsfaktor til å fortsette med dette! Tusen takk til deg!Trine 😉

  5. woooooow & woooooow vilken underbart vacker matblogg, den förmedlar mer än bara det visuella. Den förmedlar sinnlighet & en dejlig livsstil.Välkommen till min blogg och delta i min hösttävling!Agneta

  6. Nam. Takk for oppskrift. Den skal jeg prøve så snart jeg får kjøpt noen flere tomater – jeg fant bare en og en halv på benken i dag…

    1. Jeg har dessverre ingen oppskrift på mangochutney på bloggen nå, og heller ingen umiddelbare planer. Men jeg sylter og koker rett som det er, så det kommer nok en gang det også! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.