Høsten er på trappene og samtidig bugner det med gode rotgrønnsaker i butikkene. Her kommer en «kompromissrett» hvor pølser møter rotgrønnsaker. Som tidligere nevnt her på bloggen er ikke pølser favorittmaten, men av og til må det likevel på menyen. Jeg benyttet her grove lammepølser og urøkt bratwûrst, som også har vært gode på grillen i sommer. Dette er «oppvaskvennlig» mat hvor alt tilberedes i langpannen. Enkelt, praktisk og godt – til pølser å være. Og ikke minst et ganske sunt pølsetilbehør. Sennepsvinaigretten er kanskje litt for sterk for små barn, men kan gjøres mildere eller erstattes med litt ketchup (for eksempel Oliviers ketchup, som har blitt lillebrors favoritt). Til to store og en liten trenger du omtrent:

*
pølser etter smak og behag
cherrytomater
6 poteter, i biter
2 gulrøtter, i biter
1 stk sellerirot, i biter
1 stk persillerot, i biter
1 rødløk, i tynne båter
smør eller nøytral olje
1 ts sukker
1/2 sitron, presset
maldonsalt
*
1 ss grov Dijonsennep
1/2 ss hvitvinseddik
olivenolje
sitron
salt og pepper

frisk timian

*

trespyd

*

Skjær opp rotgrønnsakene i biter i omtrent lik størrelse. Ha de i et ildfast fat eller langpanne og ha noen smørklatter over (alternativt nøytral olje, men smør blir best), sukker, sitronsaft, samt litt maldonsalt. Stekes ved 225 grader i ca 30-40 minutter, eller til grønnsakene er fine og møre. Du kan korte ned steketiden ved å koke grønnsakene i 5 minutter før du putter de i ovnen, og/eller ved å skjære grønnsakene i ganske små biter. Jo større biter, jo lengre steketid!

Tre pølser og cherrytomater på trespyd. Når rotgrønnsakene har kost seg i ovnen ca 15-20 minutter legger du pølsespydene oppå grønnsakene og lar de steke med i ca 15-20 minutter, til både pølser og grønnsaker er passe stekt. Snu pølsespydene etter ca halve steketiden.

Rør sammen ingrediensene til sennepsvinaigretten. Anrett gjerne grønnsakene på en tallerken og legg et pølsespyd ved siden av. Pynt med frisk timian og server sennepsvinaigretten til.

En annen variant over samme tema finner du også her.

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Pølser blir fort favoritten hvis du blir hekta på pølsemakeri! Like gøy å lage som å spise -jøss det ser jo faktisk ut som pølser er en helt vanlig første reaksjon:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste