Her kommer en eplemuffinsvariant med inspirasjon fra prinsippene i Gulrotkake a la R.O.O.M. Det ble et veldig smakfull, saftig og luftig resultat, og som jeg gjerne deler med dere. Jeg benyttet litt syrlige epler, så benytter du søte epler bør du vurdere å redusere sukkermengden noe. 

 
Til 12 store muffins trenger du:
2 store egg
125 gram hvitt sukker
50 gram demerasukker
1,5 dl nøytral matolje
200 gram hvetemel
1,5 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
3/4 ts natron
2 ts malt kanel
4-5 store epler, grovrevet + noen små terninger
ca 2-3 ts sitronsaft
12 store muffinsformer (eller ca 16 små)

 

Sett ovnen på 180 grader. Pisk sammen egg, sukker og nøytral olje (for eksempel solsikkeolje) med kjøkkenmaskin til røren blir ganske lys. Sikt i hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene og vend røren forsiktig sammen med en slikkepott. Skrell eplene, fjern kjernehusene og riv ca 3/4 av eplene på den groveste delen av råkostjernet, mens den resterende 1/4 skjæres i små terninger. Vend eplene så forsiktig inn i deigen.

 
Fordel røren i store muffinsformer, gjerne plassert i muffinsbrett. Stek muffinsen midt i ovnen på ca 180 grader i ca 25-30 minutter. Sjekk med en fyrstikk (stikk enden uten svovel midt i en muffins, følger det røre med på fyrstikken er muffinsen fremdeles rå, følger det ikke med røre er den ferdigstekt). Mine muffins var perfekt etter ca 30 minutter, men ovner steker ulikt, så her lønner det seg å følge med mot slutten. Avkjøl muffinsen på rist. Kan nytes som de er, men blir ekstra gode med en syrlig ostekrem.
 

Finn frem:

125 gram romtemperert kremost naturell
50 gram romtemperert smør
200-250 gram melis
1 ss vaniljesukker
sitron, presset

Bland sammen kremost, smør, melis og vaniljesukker med en mikser el. Smak til med sitronsaft. Fordel ostekremen over muffinsene eller bruk en sprøytepose.

Muffinsen kan fint fryses ned, men fortrinnsvis uten ostekrem. De holder seg for øvrig fint i tett boks i kjøleskapet, i alle fall 4-5 dager.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Åhh – det så bare supergodt ut!! Skriver ut oppskrifta med én gang!:o) Takk skal du ha for oppskrift og fine bilder!:o)

  2. Jeg kom over bloggen din ved en tilfeldighet – og for en fantastisk blogg 🙂 Jeg har drømt meg bort i den ene oppskriften etter den andre. Du burde gi ut en kokebok med alle de fantastiske oppskriftene og delikate bildene, jeg hadde vært den første til å kjøpe den. Tusen takk for oppskrifter og inspirasjon!

  3. Nam!Skal ha gjester i morgen, og da skal jeg prøve meg på din Kylling Cacciatore. Og disse blir til kaffen etterpå:)

  4. Jeg fikk endelig laget meg disse i dag, og de var virkelig gode. Reduserte sukkermengden en god del, og hadde brunt sukker i stede for det rafinerte og det var virkelig å anbefale:)

  5. Dette er de mest fantastiske eplemuffinsene jeg noen gang har smakt!!!! Og så DEN nydelige kremen. Jeg laget dem i små former (mini-muffinsformer i silicon) og det ble perfekte små og søte munnfuller. Det blir garantert laget flere av disse i nærmeste fremtid 🙂

  6. Hei 🙂 tror du det vil bli godt med pærer istede for epler? Tåler desverre ikke epler 🙁 Du har en fantastisk blogg 🙂 Har testet mange av dine herlige oppskrifter. God påske!

    1. Du kan fint erstatte eplene med noe annet, enten det er bær eller frukt. Pærer går sikkert bra! Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste