Blåbærmuffins
Blåbærsesongen er på hell, og har du noen blå skatter spekket med antioksidanter på lur i kjøleskap eller fryser kan du putte de opp i noen kjempegode muffins til ettermiddagskaffen. Denne oppskriften er veldig enkel, du rører det hele raskt sammen uten mikser, her duger det fint med manuelle hjelpemidler som en bolle og slikkepott. I tillegg til å være enkle å lage – og gode selvfølgelig – er de også litt sunnere enn andre muffins i og med at det er knepet inn litt på sukkermengden. Til 12 muffins trenger du:
-
400 gram hvetemel
-
175 gram brunt sukker
-
2 ts bakepulver
-
1/2 ts natron
-
100 gram smør, smeltet
-
2 egg
-
1,5 dl matfløte
-
1 dl matyoghurt
-
ca 100 gram blåbær, ferske eller frosne
Bland alt det tørre i en bolle. Smelt smøret og la det avkjøles litt. Rør sammen egg, matyoghurt og matfløte og ha i det avkjølte smøret. Bruk slikkepotten og rør det våte forsiktig inn i det tørre. Vend til slutt blåbærene forsiktig inn i røren.
Fordel røren i muffinsformer. Bruk gjerne muffinsbrett hvis du har. Stekes på nederste/nest nederste rille i ca 20-25 minutter, til muffinsen er gjennomstekt og har fått fin farge. Du kan sjekke om de er gjennomstekt ved å stikke en kakenål eller fyrstikk midt i muffinsen. Hvis kakenålen er tørr er muffinsen gjennomstekt og ferdig! Avkjøles på rist og nytes helst lunkne.
Muffins kan fint fryses om det mot formodning skulle bli noen igjen. La de tine opp før du gir de et lite opphold i varmluftovnen før servering!
Enjoy!
Mmmm.. blåbær er sunt og godt! Tror faktisk Wenche i God morgen norge også hadde blåbærmuffins på programmet i går. Takk for oppskrift, ser nydelig ut!Klem
Mmmm….kanskje dette er smaskens å ha med på søndagstur? Oppskriften skal ihvertfall testes ut, ser veldig godt ut:)http://annicaommat.com/
Hei, jeg elsker muffins. Jeg har en blåbærmuffinsoppskrift fra Kokke Lise da det var NRK frokost-tv. Hun sa det var lurt å blande blåbærene i det tørre rett før du tilfører væske sånn at bærene lettere holder seg hele under røringen. Har prøvd det flere ganger med frosne bær og det fungerer veldig bra.
Ikke noe som er bedre enn blåbærmuffins. Lurt å legge noen på frys, så kan man ta de ut en søndagsmorgen og spise de til frokost…:))
Åhh, blåbærmuffins er såå godt, og jeg har liggendes en skål med blåbær inni kjøleskapet akkurat nå, så jeg tror det blir blåbærmuffins på meg idag!! Takk for tipset:) Ha en fortsatt flott dag:)mvh siv anita
Og så jeg som skal bruke ettermiddagen på å rense de ELLEVE kiloene med blåbær som jeg og mannen plukket på halvannen time i går. Gleder meg til ettermiddagskaffen, gitt 🙂 For i dag bare MÅ det bli blåbærmuffins.Tusen takk for oppskrift! Det var også kjekt å bli ledet inn i den andre nettsiden, hvor oppskriften kom fra.Pludrehanneklem
For en fantastisk blogg! her skal det bakes og lages mat fremover 🙂
Mmmm siger jeg bare! Elsker blåbær og muffins. Kombination er himmelsk! Send nogle afsted til Danmark, jeg laver te! 😉
Nam. De ble gode! (og jeg var så listig at jeg bakte dobbel porsjon 😉
Takk for koselige kommentarer! Muffins til helgefrokosten hadde jo vært noe, og dobbel porsjon var nok ingen dum ide, for disse går unna. Det ble ingen igjen å sende til Danmark denne gangen, dessverre. Håper du finner på noe annet godt til teen istedet Megan. Trine 😉
Disse skal jeg prøve!Og håper det er greit jeg bruker oppskriften på min blogg, med egne bilder da…Jeg er opptatt av å unngå hvitt sukker i kostholdet, og da mener jeg totalavhold. Så er alltid på jakt etter oppskrifter uten, det er nemlig ikke bare-bare alltid å bytte ut hvitt sukker med brunt, eller fruktose el.l. Greit å finne oppskrifter man kan bruke som de er.Grunnen til at jeg unngår hvitt sukker kan du lese om på bloggen min….
Hei! Hvor mange grader skal disse stekes på? 🙂
De skal stekes på 200 grader. Har lagt det inn i oppskriften nå. Takk for at du sa ifra, og lykke til med baksten! 🙂
Skal det ikke mer væske i muffinsen? Lagde disse i går og fikk bare en tørr klump, så måtte putte i en hel boks matfløte før røra ble sånn nogenlunde ok i konsistensen. Men smakte utrolig godt da de var ferdige 🙂
Fantastisk god oppskrift, og perfekt mengde for en helg med tur i skogen 🙂
Hei! Jeg ville doble mengden og doblet bare alt i oppskriften. Da ble det mer en deig enn en røre.. Gjorde jeg noe feil?
Kan man bruke yoghurt naturell i denne oppskriften? Jeg vet ikke hva matyoghurt er.
Yoghurt naturell er helt ok!