Trines Mektige Matblogg er utnevnt til ”5-om-dagen-ambassadør”. I samarbeid med Opplysningskontoret for frukt og grønt, og flere andre bloggere, ønsker jeg å være med på å bidra til en større bevissthet rundt hvilke helsemessige gevinster inntak av frukt og grønt har, og fortsette å gi forslag og inspirasjon til sunne og gode retter som blant annet er basert på frukt og grønnsaker. 

Helsedirektoratet anbefaler at vi spiser minst 5 om dagen. Det vil si 5 porsjoner med frukt og grønnsaker, med ca en halvdel av hver. Hva som er en porsjon kan illustreres med ”en håndfull”. For en voksen kan det for eksempel være en middels stor grønnsak eller frukt, en kopp bær, en liten bolle blandet salat eller 1,5 dl juice. For barn er en porsjon naturlig nok mindre, men fortsatt «en håndfull» og etter hvert som barnets hånd vokser økes også porsjonene tilsvarende.
Opplysningskontoret for frukt og grønt har nylig lansert nettstedet www.5omdagen.com som har som formål å gi informasjon og motivasjon til å gjøre noen enkle grep som gjør at det kanskje kan innarbeides nye smarte og sunne vaner.
Det serveres allerede mye frukt og grønnsaker hjemme hos oss og på Trines Mektige Matblogg. Jeg kommer til å fortsette med det, men trolig vil det komme enda mer. Som «5-om-dagen-ambassadør» har jeg fått en økt bevissthet rundt dette og vært nødt til å gå litt inn i meg selv og min families vaner, og ser at også vi har et forbedringspotensiale. Det gjelder spesielt inntak av frukt og grønnsaker i forbindelse med frokost og lunsj, og her er vi i gang med å innarbeide nye vaner. Frokost og lunsj tilberedes ofte i en vill fart, og ofte før kl. 6.30 om morgenen. Det er vel sånn de fleste av oss har det. Er du nysgjerrig på dette anbefaler jeg deg å følge med på bloggen fremover. De nærmeste dagene kommer tips til sunne og gode matpakker til barn. På mandag kommer det også en reportasje om temaet i Dagbladet hvor Trines Mektige Matblogg har bidratt med bilder og tips til sunne matpakker.
Som nevnt innledningsvis er også flere andre bloggere utnevnt til 5-om-dagen-ambassadører, og jeg er sikker på at det også her blir mange tips og innspill å hente, sett med forskjellige øyne og fra forskjellig ståsted. Ved å følge 5-om-dagen på Facebook eller Twitter kan du holde deg oppdatert om disse innleggene, i tillegg til annen nyttig informasjon og inspirasjon knyttet til prosjektet.
Hvilke tanker har du om dette? Jeg vil veldig gjerne ha råd og innspill underveis i dette spennende prosjektet, enten som kommentar eller pr epost til [email protected]
 
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Så bra! Dette gleder jeg meg til! Her i huset spiser vi mye frukt og grønt, men det er lett å kjøre seg fast i gamle vaner og ny inspirasjon skal bli spennende.Jeg kan forøvrig anbefale Bamas gratisaviser som en god inspirasjonskilde (jeg henter mine i grønnsaksdisken på Meny, men du får dem sikkert andre steder også).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste