Når du skal lage mat til mange, kan det ofte være lurt å lage suppe. Visst blir det litt kutting og slikt, men når den jobben først er unnagjort og gryta har fått kost seg akkurat passe på kokeplaten, så er det bare å sette gryta på bordet og du slipper krevende vertinneoppgaver annet enn å sørge for at det står nok brød på bordet. Denne minestronesuppen har mye smak og fylde i seg, og ble servert til ”barselgruppa”, som består av fire flotte 22 åringer og mammaene deres. Ja, vi holder ut enda, selv om barseltiden forlengst er et tilbakelagt stadium, og «barna» vil fremdeles være med selv om enkelte av de for lengst har flyttet hjemmefra.

Om du ikke skal lage mat til mange så kan det uansett være lurt å lage en stor porsjon, slik at du kan fryse ned og ta frem en dag du har andre ting å gjøre enn å lage middag, men likevel ønsker en god middag. Jeg fikk både pose og sekk ut av denne porsjonen, i tillegg til at den mettet 11 fikk jeg også en restemiddag. Finn frem:

1 stor løk, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
1 squash, skåret i terninger
4-5 gulrøtter, i biter
4-5 stilkselleri, i biter
4-5 poteter, i terninger
1 purre, i skiver
ca 750 gram bacon, i terninger

ca 2,5 dl pasta
1 boks brune bønner

2-3 bokser hermetiske tomater
3 liter buljong (kalv eller okse)
friske krydderurter, for eksempel basilikum og bladpersille
salt og grovmalt sort pepper
eventuelt litt sukker
litt revet muskatnøtt
nyrevet parmesan
godt brød eller krutonger
*

Stek alle grønnsaker blanke i stekepannen i litt olje. Stek deretter baconterningene og legg til side.

Oppi suppegryten blander du buljong og hermetiske tomater (bruk gjerne en boks hermetiske cherrytomater sammen med 1-2 bokser vanlige hermetiske tomater) som gis et oppkok. Tilsett grønnsakene og la de koke seg møre. Etter ca 5 minutter tilsettes pastaen og ca 5 minutter deretter tilsettes bønnene og baconet. Suppen er ferdig når pastaen er al dente og grønnsakene møre og fine.

Nå skal du sette kronen på verket: Smak til med salt, pepper, muskatnøtt, eventuelt litt sukker og til slutt finhakkede krydderurter.

Server rykende varm med noen flak parmesan og godt brød (eventuelt brødkrutonger) som tilbehør.

Vintips: Hugo Grüner Veltliner 2008

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette passer veldig bra med både årstid og været i går, jeg skal prøve denne. Spiste en veldig go løksuppe på Kolinihagen i går og gode suppe er godt!

  2. Åhh denne supper ser nydelig ut:) Og høsten er jo perfekt tid for suppe, så denne skal jeg absolutt prøve ut i høst:) Ha en flott lørdag:)mvh siv anita

  3. Høsten er ypperlig suppetid, gode råvarer og mørke og kalde kvelder. Denne er virkelig god, selv gutta på 22 syntes det var kjempegodt. Trine 😉

  4. Hello I made this lovely soup for my family this weekend. The world is such a small place with the Internet. It felt lovely to think Of you in Scandinavia whilst in my kitchen in a village in Dorset on the South Coast of England.I'm not sure how I happened upon your blog but it is now on my list of favourites! With love Penny Lewis xxx

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste