Scenarioet bak denne retten var at jeg hadde tatt opp torskefilet fra fryseren om morgenen, og da jeg kom trøtt og sliten hjem fra jobb på ettermiddagen så hadde jeg ikke den villeste anelse om hva jeg skulle gjøre med fisken, annet enn av jeg hadde lyst til å servere kapers og oliven til. Frem med lap-topen og ut i den store wwwerden. Søket lød «torsk kapers oliven«, og jammen dukket ikke God-Morgen-Wenche opp på skjermen. Det er ofte trygt å følge Wenches råd, og innen 20 minutter sto maten faktisk på bordet!

Den var utrolig smaksrik og god. Mathias på 26 måneder slukte maten sin i en fart, og begynte deretter å bomme sorte oliven fra de andre rundt bordet…

Jeg fikk igjen benyttet kombidampovnen min som jeg blir bare mere og mere glad i. Den er utrolig bra å tilberede fisk i!

Wenches oppskrift finner du her. Jeg gjorde noen mindre endringer, og da ble det omtrent slik (til to store og en liten):

 • 500 gram torskefilet, i porsjonsstykker
 • olivenolje
 • limesaft
 • maldonsalt og grovmalt pepper
 • finhakket timian eller persille
 • 1/2 dl olivenolje
 • 15 cherrytomater, delt i to
 • 1 fedd hvitløk, finhakket
 • 1/2 ss kapers, finhakket
 • 1/2 ss kapers til dekor
 • 1 ss pinjekjerner
 • ca 12 sorte oliven uten sten
 • Pasta eller annet tilbehør

Ringle olivenolje og litt limesaft over fiskestykkene, og krydre med maldonsalt, pepper og eventuelt finhakkede krydderurter. Jeg dampet torsken i dampovnen ved ca 100 grader i 15 minutter og fikk et aldeles perfekt resultat. Du kan oppnå (nesten) det samme ved å bake torsken i ordinær stekovn. Bakes ved 150 grader i 20 minutter, eller til fisken begynner å «falle fra hverandre».

Varm opp olivenoljen i en stekepanne og tilsett tomatene. Har du ikke cherrytomater kan du benytte en halv boks hermetiske tomater istedet.

La tomatene frese 1-2 minutter, tilsett hvitløk, hakket og hel kapers (tilsammen 1 ss), oliven og pinjekjerner. Rør sammen og la blandingen bli varm, skal ikke koke!

Server torsken med for eksempel pasta, og hell middelhavssausen over torsken.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Dette såg kjempegodt ut! Er alltid på jakt etter nye fiske-oppskrifter! Elles registrerer eg at du har dampovn – eg syns eg finn så lite erfaringar med dette på nett, men har vurdert å skaffe meg ein slik ovn nr. 2 Vi planlegg nytt hus og skal ha stort kjøkken (oh, lykke!). Hadde vore fantastisk med to ovnar, og kanskje greit å ha to med litt ulike formål. Følger bloggen fast, og har stor glede av den 🙂

 2. Takk, takk for koselige tilbakemeldinger!Lars; ja, pinjekjernene var veldig fotogene denne gangen! ;)Sukkerungen; ja, vi har kombidampovn og vanlig stekovn, og er veldig fornøyd med det. Dampovnen er ypperlig til fisk, risotto og dampping av grønnsaker. Jeg har vanskeligheter med å finne info og oppskrifter og driver og prøver meg litt frem. Det er jo også programmer for det meste, men jeg liker helst å ha litt kontrollen på det selv da… I tillegg til dampovn har den også en varmluftsfunksjon, som gjør at den er en fint supplement til den vanlige stekovnen. Ved valg av vanlig stekovn vil jeg anbefale deg pyreolyseprogram, det er bare helt genialt, ovnsrommet blir helt rent etterpå! Lykke til med hus- og kjøkkenplaner!Trine 😉

 3. Hei! Vi har også en kombidampovn, men er enig i at det finnes lite info/oppskrifter på nett vedr. dette, og merker at jeg da bruker den litt mindre… Men til denne retten: har du egen form med lokk beregnet for dampovn som du damper i? Jeg har ikke fått skaffet meg det enda, og har så langt bare lagt fisken i en åpen, ildfast form, men lurer på om det blir like bra..?!

 4. Matmons; Jeg benytter kun åpne stekebrett, ikke former med lokk. Er veldig fornøyd med resultatene så langt, men har enda ikke fått eksperimentert så mye. Til det er hverdagen for hektisk, men en gang så… Hvis du gjør noen spennende erfaringer vil jeg gjerne høre om de… Trine 😉

 5. I går lagde jeg denne retten til middag, og det ble veldig godt 🙂 Dette må være en veldig god saus til f.eks lam og kylling også! Jeg brukte noen rester av kokt potet som tilbehør – krydret bitene med maldonsalt, middelshavskrydder og pepper, og stekte dem i olje i panne. Enkelt og UTROLIG godt 🙂

 6. Jeg leter etter en oppskrift fra din blogg som jeg har brukt tidligere – torsk tilberedt på middelhavstradisjon. Det jeg husker var at jeg brukte en tomatsaus av tomatpure, olivenolje og løk, og sikkert noen flere ingredienser. Tror torsk og frisk tomat skulle legges i en form og sausen helles over, og det hele stekes i ovn. Kan du komme på at du har oppskrift på noe som ligner på dette? Pleier du å slette oppskrifter fra bloggen din? Takknemlig for svar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste