Ingrediens
Ekskluder
Kategori
Kjøkken

Olivenbrød (nesten) à la Åpent bakeri

Denne oppskriften har jeg funnet i Åpent Bakeri sin kokebok «Brød» (men har gjort noen små modifikasjoner, selvfølgelig). Jeg elsker å drive med gjærdeig, og å prøve forskjellige metoder. Dette brødet krever en «fordeig» som settes kvelden før. Det er raskt gjort, og ellers er ikke dette mere krevende enn annen gjærbakst, annet enn at en må planlegge litt. Men det er det vel verdt når du ser (og ikke minst smaker) det ferdige resultatet!

Balsamicomarinert torsk med tomat og paprika

Denne velsmakende og raske hverdagsretten er et resultat av hva som var tilgjengelig i mitt kjøleskap der og da. Poenget med dette innlegget er ikke nødvendigvis å gi noen oppskrift, men å vise at en ikke alltid trenger en plan for et godt måltid og at en kommer langt med en god marinade (og gode råvarer, selvsagt)…

Bamsemuffins

Disse populære muffinsene serverte jeg i Mathias’ 2 års dag, og de falt veldig i smak hos toåringen og hans jevnaldrende venner.

Pasta all’ Amatriciana

… eller pasta med chili, tomat og pancetta (italiensk bacon) som vi sier på norsk. Og det er vel det en bør når en ikke kan italiensk. Denne pastasausen kommer visstnok fra byen Amatrice, og er en klassiker.

Grilltilbehør – «godt i munnen»

Sommer er grilltid og tiden for godt grilltilbehør. Her kommer forslag til enkelt tilbehør, som kan tilberedes på grillen, samt nydelige timianpoteter som passer seg selv i stekovnen. Jeg serverte dette tilbehøret til marinert, grillet svinefilet forleden, og Mathias på 2 år ble først stille, og så sa han: ”Godt i munnen!”. Bedre tilbakemelding kan en vel knapt få, eller hva?

Kjeks i lange baner

Kjeks er kjekt å ha på lager også om sommeren, som følge til kaffekoppen når du nyter sommersolen på terrassen eller hvis koselige feriegjester plutselig titter innom. Raskt å lage og raskt å spise! Og når du først er i gang kan du jo leke deg med forskjellige smaker?

Røkelakssandwich med tomat- og kaperssalat

Ferietid på hytta er lange, gode lunsjer, gjerne med ett glass god vin til. Denne røkelakssandwichen falt i smak hos både store og små her i huset. Til 4 trenger du omtrent: * Landbrød, ciabatta, bagels eller foccacia 1 boks kremost, naturell (ca 125 gram) ca 200 gram røkt laks en neve rucculasalat (eller annen salat) * Tomat- … Continued

Norske jordbær med limesukker

De norske jordbærene er nå tilgjengelige i butikker og langs veien, og nå er det bare å benytte enhver anledning til å lange innpå med søte og gode jordbær. Norske jordbær er blant verdens beste og sesongen er kort og tiden går fort, så en trenger egentlig ikke noen annen grunn for å spise deilige norske jordbær så ofte en kan.

Jordbær er godt i seg selv, men det er lov til å variere litt. Prøv denne varianten med limesukker til, det blir garantert ikke siste gangen!

Grillet svinefilet med ovnsbakte grønnsaker og fetakrem

Vi er midt inne i den beste grillsesongen, og her kommer en enkel og velsmakende grillet svinefilet med smaksrike ovnsbakte grønnsaker og en fetakrem med litt snert i. Suksessen for å få en perfekt stekt svinefilet ligger i å benytte steketermometer. I grønnsaksformen kan du putte det meste av gode grønnsaker.

CÆSARSALAT

Her kommer oppskrift på en god og gammel klassiker, en god kombinasjon av mange gode smaker…

Bløtkake med bringebær og blåbær

Bløtkake må man ha når det skal feires fødselsdag, og andre små og store anledninger! En bløtkake spekket med massevis av friske blåbær og bringebær får du garantert avsetning på!

Barnebursdag – 2 år i dag!

I dag er det to år siden godgutten Mathias kom til verden! Ti timer etter fødselen reiste vi hjem med det lille, etterlengtede vidunderet, og jeg har utallige ganger siden den gang kløpet meg i armen for å være sikker på at dette er virkelig…

Maten er klar!

Trines Mektige Matblogg har vært så heldig å få lov til å prøve middagskonseptet til Matenerklar.no i to uker. Det har vært både spennede og praktisk, men litt rart også – for en som er vant til selv å bestemme hva som skal stå på middagsbordet (stort sett i alle fall).

Fougasse

Fougasse er kanskje en av verdens eldste kjente brødoppskrifter og er det franske motstykket til den italienske foccaciaen.

Jordbær med balsamicosirup

Balsamicosirup kan brukes til så mangt. Du kan lage den selv, eller kjøpe ferdig på flaske. Balsamicosirup kan for eksempel benyttes til salater, sauser, pasta, ost, til dekorasjon – og til jordbær og andre bær. Her serverer jeg lettsukrede jordbær …

Min Handleliste