Fisk smaker godt, uansett årstid, og grillet Salmalaks (eller annen fersk laks) er ekstra godt! Til tre trenger du omtrent:

Grillet laks
500 gram fersk laks (gjerne Salma), i porsjonsstykker
nykvernet pepper

Blomkålpure
1 blomkål, i små buketter
3 dl vann
1 dl melk
1 ts salt
1-2 ss creme fraiche
salt
hvit pepper

Tomatsalat
8 cherrytomater, i biter
1 sjalottløk, finhakket
en neve basilikumblader, finsnittet
maldonsalt

Asparges

Gni laksen inn med salt og pepper. Grill laksen i grillpanne eller på grill til den er knapt gjennomstekt, ca 4-5 minutter på hver side. La laksen hvile noen minutter før servering. Laksen kan også bakes i stekovnen, ved ca 200 grader i ca 15 minutter, eller til laksen er passe stekt.

Kok blomkålbukettene i vann, melk og salt, til de er såvidt møre. Hell av kokevannet, men ta vare på litt av det. Mos blomkålen med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin. Tilsett litt av vann- og melkeblandingen hvis mosen blir for fast. Smak til med creme fraiche, salt og hvit pepper.

Bland ingrediensene til tomatsalaten lett sammen og smak til med salt og pepper.

Kok aspargesen i lettsaltet vann ca 3-4 minutter. Legg aspargesen noen minutter på grillen før servering. (Aspargesen kan eventuelt byttes ut med brekkbønner/aspargesbønner hvis det ikke er aspargessesong – som kokes til de er passe møre.)

Anrett laksen oppå blomkålpureèn og server grillet asparges og tomatsalaten ved siden av.

Vintips: Allram Grüner Veltliner

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei:) for en fantastisk blogg!!!!! her var det mye godt for øyet og munn – hihihiHar tilfeldigvis en Salma i frysen, og den skal ikke bli gammel:)Ha en finfin dag videre – hilsen Sønnis

  2. Holder på å lage denne middagen nå, koker blomkålen nå, og gleder meg sinnsykt til å spise dette, selv om det blir grillpannestekt laks og aspargestopper (mangel på asparges der jeg handlet i dag). Det ser aldeles herlig ut! Takk for en kjempefin og inspirerende blogg!

  3. Dette smakte fantastisk, og tok kjempekort tid å lage! Anbefales sterkt! Tomatsalaten er virkelig prikken over i-en =)

  4. Tusen takk for at du publiserer så mange gode oppskrifter! Du skriver på en måte som gjør maten lett å lage, og resultatet blir godt hver gang! Samboern lurer på hva slags raptus jeg har fått på kjøkkenet! 😉

  5. Hei, vi vurderer å lage denne retten i et skole prosjekt, hvor lang tid tar det å lage denne retten? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.